Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Höh, the voice of Finland!

The Voice of Finland on sitten alkanut taas. Tulihan se pari ensimmäistä osaa katsottua, mutta nytkö alkaa boikotti. Tuolit eivät käänytneet kun laulaja oli jo täysin valmis eikä mitään olisi valmentajilla ollut tehtävissä. Niipä ei sitten kääntynyt kukaan.

Vantaalla asuva Ebunoluwa Kivinen on muuttanut Nigeriasta Suomeen yhdeksän vuotta sitten.  Nyt tämä 37-vuotias kolmen lapsen äiti tavoitteli  unelmaansa laulajana The Voice of Finlandissa.

Ebunoluwa Kivinen vetäisikin kappaleensa kuin soulin kuningatar Aretha Franklin.

Mutta mitä tekivätkään valmentajat? He naureskelivat toisilleen, että ei ollut järkeä kääntyä, kun ihminen oli niin valmis, että valmentajan tehtäväksi olisi jäänyt vain kuunteleminen.

Olisivat olleet hiljaa, kun tämän tason laulaja jätettiin rannalle kuin rätti.

Tunnen suurta häpeää näiden valmentajien puolesta, koska äänen tulisi ratkaista eikä se, että valmentajien taso ei riitä valmennustyöhön.

Onko kisan idea sitten korostaa valmentajan taitoa, eli omitaan sellainen laulaja itselle jolla on pikkuisen ääntä, mutta selkeästi kouluttamaton laulaja. Silloin valmentaja saa kehitystä aikaan opettamalla muutamia perusniksejä kisan aikana. Laulaja joka on jo valmis ei silloin kiinnosta ketään. Ääni ei silloin ratkaisekaan, vaan se oletko tarpeeksi kehittymätön nostaaksesi tasoa joka kierroksella.

Jos olet valmis laulaja ei sinun kannata mennä tähän ohjelmaan, koska kukaan ei käänny ja menetät itseluottamuksesi aivan turhaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mites tästä sitten eteenpäin? Ihanaa heittäytymistä!!!

http://www.ruutu.fi/video/2877722

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Pääsipä esille ja sai näkyvyyttä. Ehkä tiet tähdeksi on jo sillä silattu. Yksi nuori nainen, en juuri nyt nimeä muista, luopui Voice of Finland kisasta ja ryhtyi laulajaksi ja on levyttänytkin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se on hänelle oikein. Onnea ja menestystä, kyse on kuitenkin siitä ratkaiseeko ääni vai ei?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Voice of Finlandissa on ollut vuosi vuodelta yhä tasokkaampia esiintyjiä. Minusta siinä etsitään myös hiukan erikoista laulajaa, josta voisi tulla levyttävä tähti. Aika rankka kisa, jossa moni hyvä putoaa, joku ensimmäisen kappaleen laulettuaan, toinen kaksintaistelussa jne. Näin se vain menee. Kisa on julmaa ja kuuntelijasta tuntuu pudotukset epäoikeudenmukaisille. Minkä sille voimme? Toivottavasti tuo upea laulaja sai sen verran näkyvyyttä, että hänet löydettiin muualle esiintymään ja vaikka levyttämään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vaikea on olla eri mielrä, enkä edes ole. Irjalla on katsomus kohdallaan.

Käyttäjän leksavie kuva
Leo Vierelä

Samaa minäkin surkuttelin tämän laulajan kohdalla. Kun biisi alkoi niin veikkasin heti että kaikki kääntyisivät, mutta ei.
Veikkaanpa että samanlaisia pettymyksiä tulemme vielä kokemaan lisääkin tämän Woicen aikana.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Peli on tietysti peliä, valmentajatkin haluavat voittaa lopussa, ja jos jollakin on sellainen tyyli jo alussa, että valmentajat katsovat, että sillä ei menesty jatkossa niin kukaan ei tietysti silloin käänny.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Aivan liian hyvä Voice of Finlandiin.
Tuomarien käytös hävettää!

Toivottavasti hän ei ole liian hyvä pärjätäkseen täällä. Me olemme suurempia nurkkapatriootteja, kuin englantilaiset.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Elle, häpeämme yhdessä, emmekä ole yksin.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa