Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Pentutehdas

 • Minä olen erään pentutehtaan nallekarkki.
  Minä olen erään pentutehtaan nallekarkki.
 • Tämäkö on pentutehtaan ainut hanska, mutta se on nyt minun.
  Tämäkö on pentutehtaan ainut hanska, mutta se on nyt minun.
 • Minä olen Artsi ja juoksen pakoon pentutehtailijaa.
  Minä olen Artsi ja juoksen pakoon pentutehtailijaa.
 • Me pötkitään myös karkuun pahaa pentutehtailijaa.
  Me pötkitään myös karkuun pahaa pentutehtailijaa.
 • Äkkiä pakoon pentutehtailija laittoi kissansa perään. Ahdasta on, mutta minä olen leikisti Hamilton ja menen Räikkösestä ohitse että heilahtaa.
  Äkkiä pakoon pentutehtailija laittoi kissansa perään. Ahdasta on, mutta minä olen leikisti Hamilton ja menen Räikkösestä ohitse että heilahtaa.
 • Kele kissa ennätti eteen, nyt tulee taas pentutehtaalle lähtö.
  Kele kissa ennätti eteen, nyt tulee taas pentutehtaalle lähtö.
 • Tästä et kyllä pentutehtailijalle hiisku sanaakaan tai saat turpiisi kunnolla. Minä olisin kyllä karannut, mutta se kissan prkl!
  Tästä et kyllä pentutehtailijalle hiisku sanaakaan tai saat turpiisi kunnolla. Minä olisin kyllä karannut, mutta se kissan prkl!

Pentutehtailija Tiinan ensimmäinen pentue. Ensimmäisen koiran ensimmäinen pano ja heti pentutehtailijaksi. Suomessa on kateus karvaan kalkin makuista. Keskustelupalstat vellovat suoranaista skeidaa koirien pentutehtailusta. jos joku paukapää haluaa tehdä sekarotuisen pentueen, niin totta helvetissä hän on tekemässä sen ansaitakseen miljoonia.

Tässä tapauksessa kaikki pennut on varattu hyviin koteihin. Pennut ovat terveitä emo erittäin hyväkuntoinen ja isä nössö mamman  lellari.

Onneksi kaikki eivät ole aina niin kuin annetaan ymmärtää.

Artsi Aatamista tulee oululainen ja erittäin hyvä vahtikoira, selkeä lellarin alku jo näkyy isän perintönä. Artsi rakastaakin isäänsä yli kaiken, yrittää aina mielistellä isäänsä.

Aida, eli kuvan nallekarkki  muuttaa Sipooseen.

Aamu jää myös Ouluun ja hänestä voi tulla agilityn harrastaja.

Andy muuttaa Raaheen ja Andy on todellinen räyhäroope, liittyy varmasti Raahen räyhääjiin.

Arttu ja Atte muuttavat Tampereelle, nämä kaksi mielestäni erittäin hyvää pentua menevät äidille ja tyttärelle.

Alfa muutta kaikista eteläisimpään paikkaan, eli hänestä tulee espoolainen. Alfa on sellainen velikulta, että kuseekin hunajaa.

Kaikki pentutehtaan pennut menivät kuin kuumille kiville ja rahaa tuli miljoonia euroja taas pentutehtailijan ahneeseen tupaan. Pentutehdas hiljenee taas, ehkä vuosiksi, ehkä iäksi. Nämä seitsemän pentua ovat kuitenkin pentutehtaan parasta tuotantoa, koska muita pentuja ei ole.

Pentutehtailijan renki toivottaa pennuille oikein maukasta koiranelämää ja paljon rakkautta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Liikkiskuvia ja hyviä uutisia, mutta älä sinä Ari vitsaile niin vakavasta asiasta kuin pentutehtailusta, jatkuva tiineenä oleminen ja imettäminen rasittaa pentutehtaan emää. Teillä kun pennuillakin on kissinpäivät.

Ja muista madottaa ne, olipa kerran tuontipentu täynnä suolinkaisia :(

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Madotettu on ja emotkin on madotettu aina säännöllisesti, myös ennen synnytystä. Vitsailu on siitä syystä, että tuhansia pentueita syyllistetään aivan turhaan. Syytöksien kärki kun osuu jokaiseen pentueeseen joka ei ole kennelin valvonnassa.

Nyt on tulossa uusi laki, joka poistaa koiran pidon paperittomuuden, eli kaikki koirat pitää kirjata jonnekin koirarekisteriin. Me holhoamme itsemme ulos kaikesta omatoimisuudesta.

Minun tarkoitushakuinen kirjoitus leimataan pentutehtaiden puolustamiseksi, vaikka se ei sitä ole. Kyllä meillä oli aikaa odottaa yli neljän tai viiden kiiman ylitse, ennen pentujen tekemistä.

Miksi yhteiskunta yrittää syyllistää henkilöä, joka haluaa tehdä sekarotuisen pentueen? Nämä ovat Tiinalle terapiakoiria, kuten koirat yleensä ihmisille ovat. Koiria pidetään siksi että niistä tykätään ei sen vuoksi, että niillä rikastuisi.

Jos joku yrittää koirilla rikastua ovat ne kylläkin juuri siellä syyttelijöiden puolella, eli rotukoirien ja näyttelyjen kannattajia ja koira-aktiiveja, jiden toimesta moni rotu on täysin pilattu ihmistä miellyttämään, mutta henki ei kulj ja luonne on sitä sun tätä.

Tätä vahinkoaan he yrittävät syyllistää tavallisen ihmisen niskoille, joka "erehtyy" tekemään sekarotuiset pennut, vain kokeakseen pentujen riemun pihallaan edes kerran elämässään.

Seija on terve koiraihminen eikä tämä vuodarus ollut sinua kohti, mutta inhottaa tuolla netissä, kun on kahlannut noita pentutehtaita vastaan tehtyjä juttuja. Ei ole päätä eikä häntää siellä, kun sekapentuieden kimppuun hyökätään.

Jokainen järkevä ihminen tietää, mitä on koiraemon stressi pentueen kanssa, eikä sitä kannata katsella liian usein. Silti syyllistäminen varmuuden vuoksi on omituista hyökkäämistä viattomia pentueita kohtaan, josta ei saisi edes leikkimielellä vitsailla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No harrastin aikanaan sen verran että tutustuin kasvattajiinkin, eivätkä näkyneet pennuilla rikastuneen vaikka oli vähän isompikin kennel.

Olisiko se koirarekisteri Kennelliiton touhuja? Ei ole enää vuosiin ollut yhteyksiä sinne päin kun jätin aikanaan hankkimani kortitkin uusimatta, joten ei tule mieleen keneltä kysyä. Ja myöhäistä olisikin jos se laki on jo valmisteilla.

Rajojen takaahan niitä pentutehtaiden pentuja valtaosin tulee, joten hätävarjelun liioittelulta se koirarekisteri vaikuttaa.

Koirakeskustelujakaan en lue, ennenkin vain Lemmikkipalstat, siellä kun on mm. Klinikkaklubi ja ruokinnasta ym., kisseillekin.

http://www.lemmikkipalstat.net/cgi-bin/palsta/Ulti...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Samaa mieltä Seija, ei koirilla rikastu. No koirarekisteri on byrokratiaa taas lisää. Ei minua haittaa rekisterit, mutta niiden turha ylläpito haittaa, eli kaikki on valvonnassa ja valvonta työllistää ja hankaloittaa kaikkien elämää.

Olen nähnyt oikean pentutehtaankin, jolla yrittäjä yrittää ehkä vieläkin tulla toimeen. Ei hänenkään koirien olosuhteet parane koirarekisterillä yhtään. Sellaisia pentutehtaita tulee lähestyä yhteistyön ei vaikauttamisen kautta. Kuka on niin pölvästi, että tahallisesti kohtelisi eläimiä huonosti, jos aikoo tienata niillä? Syy on repsahtaneessa taloudessa ja sitä ei auta yhtään vihakirjoittelu tai rekisteröinnin ulottaminen kaikkiin koiriin ja niiden omistajiin.

Vika on aina kohdennettava ja etsittävä ongelmaan ratkaisu yksilöllisesti, jos vaikeutamme kaikien elämää yhden tai yksien hölmöyden takia olemme itse hölmöjä.

Jos viranomaiset tuntevat voimattomuutta ongelman edessä ei se poistu lisäämällä työsarkaa, eli ongelmallista valvontaa turhiin kohteisiin.

Toisaalta koirarekisteri antaa sekarotuisille "paperit", joten niiden hinta tulee jatkossa nousemaan. Kennelin tarkoitus kääntyy kenneliä vastaan, sillä heidän kilpailukykynsä tässä hötinässä laskee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Ei kai siinä rekisteröinnissä vaan ole rahastuksesta kyse. Vilkaisin näet monirotuisten osallistumista agility- ja tottelevaisuuskokeisiin ja eteen tuli FIX-rekisteröinti, mikä tietysti maksaa. Muutoinhan monirotuisilla on em. kokeisiin samat edellytykset kuin rotukoirillakin.

http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/tun...

http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/med...

Ja samaa mieltä koirien huonosta kohtelusta, ei omistajan talousongelmat, luonnevika, alkoholismi tai masennus tms. rekisteröinnillä poistu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Alkoholistin koira voi olla hyvänä apuna hänen kaverina. Valitettavasti kaveruus toimii huonosti, kun alkoholi vie miestä tai naista. Koirat eivät tykkää onneksi alkoholista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Juu, eivät ole kasvissyöjiä, eivätkä humallu käyneistä hetelmistäkään.

Siinä saatat muuten olla oikeassa että monirotuisten kysyntä nousisi rekisteröinnin myötä. Tuli mieleen että jos haluaa harrastaa niin agilityn ja TOKO:n lisäksi on myös raunio- ym. pelastuskoiriksi, eli moneen lähtöön.

Ja miksi niitä koirakeskustelupalstoja luet, eihän niistä tule muuksi kuin vihaiseksi :)

http://www.pelastuskoiraliitto.fi/

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

No koska alettiin vihjaamaan, että pentutehtailua harrastan, niin otein selvää mitä se oikein on. No eihän siellä ollut kuin samaa vihjailevaa panettelua, kuin muutama pennunostajaehdokas esitti puhelimessa. Ei kyllä pentua ostaneet, eikä olisi kyllä myytykään.

Ilmoituksessa oli selkeästi, että sekarotuinen pentua, niin olipa muutamilla otsaa soittaa ja kysyä paperita, kun sanoimme että ei ole, niin pentutehtaaksi moittivat.

Onhan se omistajalle, joka täyttää omasta mielestään kaikki koiriemme toiveet surullinen kuultava. Tiina kun aamuisin käy jopa pyyhkimässä pentujen takapuolet ja k´joka päivä vaihtaa tyynyt ja lakanat uusiin. En ole koskaan nähnyt, että koiranpennuille laitetaan kopin oven alle tyynyt pehmusteeksi ja kopin pohjalla on kerroksittain pehmikkeitä. Pesukone käy kuumana, kun totta kai ne vielä pissivät joskus pikku lirauksia, kun emo ei niitä aina ennätä nuolemaan.

Aika hyvin ovat jo nyt oppineet tekemään ulos ja vieläpä juoksevat hyvinkin kauas aituksestaan tarpeilleen.

Siksi niitä kävin lukasemassa ja olihan tuosta valmisteilla olevasta lakiehdotuksestakin mainita paikallisessa sanomalehdessä ja netissä.

Silloin vain ajattelin mielessäni, että taitaapa nyt kalahtaa lobbareiden omaan nilkkaan ja sekarotuiset voittavat jos esitys pysyy loppuun saakka esitetyn kaltaisena.

Minulla on ollut rotukoiria ja sekarotuisia ei niissä koirina ole juuri eroa, ja kasvatus ja olosuhteet vaikuttavat enemmän koiran "ystävyyteen".

No hyvä on , että on puhtaita rotulinjoja, se on todella hyvä, sillä silloin tietää haarukan mitä tulee saamaan. Sekarotuisesta ei voi koskaan varmaksi tietää, mutta koiran ja ihmisen suhde on niin tiivis, että se sallii hiukan huojumista lajiodotusten suhteen.

Kyllähän agilitytuloksia lukiessa tulee väistämättä muutama rotu esiin, samoin tokossa, ei siellä kovin paljhoa sekarotuisia vielä näy, mutta se joukko kasvaa vuosi vuodelta.

Oma koira on silti kaikkein rakkain ja siksi ei kukaan salli sitä, että aletaan syyttä suotta suoltamaan jotain fraasia jostain pentutehtailusta vain sen takia, että paperita ei ole koirille kirjoitettu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

En minä ollut tuollaisesta kuullutkaan, mutta olisin kai kysynyt että kuinka teillä muuten menee.

Eikä niistä rotulinjoistakaan aina tiedä. Ylösajavan isä oli metsästyskokeissa palkittu ja kävi mäihä, kohdalle osui ainoa, josta oli metsästykseen vaikka toki pennun luonteestakin voi jotain päätellä. Ja ajokoirathan yleisesti tiedetään, niistä joko on jänispiiskaksi tai sitten ei. Ja olin minä kerran spanielien taipumuskokeissa, joissa kasvattaja sai yhden viidestä rekusta uimaan, muiden koe meni punaiselle ristille eikä niistä ainakaan sorsalle ollut.

Saattaapi olla etteivät monirotuisten omistajat ole niin perillä harrastusmahdollisuuksista, Kennelliidon Koiramme-lehdessähän niistä lukee, ja rotulehdissä. Rinttaa netistä jotain pentujen mukaan jos vaikka joku innostuisi, harrastusporukat on yleensä tervepäisiäkin. Ja kokeissa on kivaa. Koirakko, se on ohjaajasta ja koirasta hyvä sana. Sinä ja koirasi.

Kokeile vaikka koiratanssia :)

http://www.youtube.com/watch?v=IbJ1swcq_sA

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

No minä ylireagoin toisen puolesta. Minua ei haittaa vaikka joku nimittelisi miksi tahansa. Netistä löytyi aika masentavaakin luettavaa, eräskin "tyrnävän pentutehtaaksi" nimetty oli saanut 3500 nimeä adressiin ja pentutehdasta pyöritti 70 naisihminen, jolla oli 57 koiraa. Olipa juttu kuvan kanssa sanomalehti Kalevassakin.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/kasvattina-57-ko...

Silti joku osasi suoltaa tälläistäkin skeidaa ihmisestä jota ei varmasti tuntenut:

"Siellä vanha dementoitunut eläkeläismummo hoitlee satoja koiria yksin. Sellainen vittumaisen kireä ääninen tytär sitten soittelee yleensä takaisin. Joskus nähnyt ne kaikki, on ihan outoa sakkia. Äiti on kuin joku ihmeen kassialma, tytär sellainen ylilihava maatuska, toisesta tyttärestä ei tiedä onko tyttö vai poika, isäntä on kuin joku ihmeen haudankaivaja, eipä vähän pelottanut käydä siellä

Lukekaa Netin keskustelupalstoja, Pikku-piskin Kennel, Kennel Agapios, Pisata Oy...ovat ihan yksi ja sama pentutehdas. Kennel-liittokaan ei saa noita kuriin, kun vaihtavat aina nimeä.

Tarkoituksella teetetään sekaroituisia, kun halvemmat koirat liikkuu paremmin. Pennut vieroitetaan heti emästään ja sullotaa pieniin häkkeihin.
Kun asiakas tulee katsomaan, koira siistitään ja muut pidetään piilossa. Yleensä eivät ota vastaan vaaan tuotavat koiran näytille johonkin.

Ovat valmiita tuomaan vaikka koiran satojen kilometrien päähän, kunhan vain saavat kaupaksi ja myyvät tosiaan paljon halvemmalla, jotta saadaa asiakas kiinnostumaan, ja tuo kotiin tuominenkin antaa hyvän kuvan, mutta totuus on etteivät halua ihmisten näkevän koirien oloja.

ELKÄÄ HYVÄT IHMISET OSTAKO MITÄÄN SIELTÄ. Sillain tuo toiminta saadaan LOPPUMAAN."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muistaakseni Sinä Seija ehdotit Aidaa yhdeksi nimeksi, eli tuo ensimmäinen kuva on Aida, kiitos vinkistä. Aida Aurora

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tarttis tarkistaa, en minä enää muista, mutta hyvä nimi se on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Voinhan sen tarkistaa, mutta näin se oli.

Tuohon edelliseen vielä, että kaikki ostajat olivat hyvin koira ja rotutietoisiakin. Kaksi pennuista menee kaveriksi jo perheessä olevan kaveriksi ja loputkin menevät hyvin asioista perillä oleviin koteihin, joten agilitystä ei minun heille kannata jutella. Ovat itse jo paremmin perillä siitä toiminnasta ja tokosta myös.

Tämä emä olisi verraton agilitykoira, mutta eihän me vanhukset sellaista leikkiä enää jakseta, riittää kun yritän lenkittää tätä niin paljon kuin ennätän.

Kaikissa koirissa on aina enemmän potentiaalia, kuin me pystymme heille antamaan, mutta onneksi koirat tyytyvät siihen mitä keneltäkin saavat.

Tuossa tien toisella puolella on kennel ja se riittää meille esimerkiksi, eli koirat ovat päivät häkeissä ja karkailevat silloin tällöin, vaikka häkin korkeus on yli kaksi metriä. Meillä ei ole koirille aitaa, mutta pysyvät kelvollisesti pihassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

No en minäkään sitä nimeä tunnistanut, mutta hyvä selitys :)

#12: Niinhän se menee, että minua saa haukkua, mutta älkööt erehtykö haukkumaan lapsiani tai koiriani, siitä ei hyvää seuraa.

Hyvät kodit olet pennuille löytänyt, ja hyvissä ajoin, luovutukseen taitaa olla pari kolme viikkoa?

Ei tämäkään vanhus enää harrasta, agilitystäkin käy vaikka tasapainoileminen kaatunutta puunrunkoa pitkin, eihän ne koirat kokeisiin kysele jos eivät ole tottuneet. Eikä siltikään, yksi rekku vaan innostui suuresti kun huomasi että nyt emäntä pukee metsävaatteet ja otetaan jäljestämisvaljaat.

Siinä olet harvinaisen oikeassa että koirassa kuin koirassa on enemmän potentiaalia kuin mitä yleensä ymmärretään käyttää, mutta pääasia lienee että koira voi hyvin eikä isäntäväen omatunto kolkuta.

Ihanaa, lenkillä satoi ja tuuli, eikä lämpöäkään kuin vähän päälle parikymmentä astetta. Pahimmilla helteillä en ole edes kävellyt rantaan uittamaan, eikun rekunsuihkutusta viileällä vedellä pari kolme kertaa päivässä. Ilta-Sanomissa oli vinkki että pari kylmäkallea tuulettimen eteen kiinni, täytyypi kokeilla jos helteet ensi viikolla vaan yltyy.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

No niin kävin tässä välillä koirat uittamassa ja näimme kaksi nuorat urosporoa uimapaikallamme juomassa. Mitään selkkausta ei saatu ajoiksi, vaikka ei ollut koirilla hihnoja edes mukana. Sen jälkeen peuhasin pentujen kanssa ja annoin heille lopuksi makoisat namupalat yömyssyksi.

On meillä samansuuntaiset ajatukset koirista ja muutenkin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Tarkistin, mutta ehdotuksia oli monta, mutta yksikään ei ollut Aida, minun päässä tuli oikosulku, eli Dixiestä ja Aleksista tuli hymiön D, kanssa AIDA.
http://arialsio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Pentutehtailua tai ei, mutta minä armahdin kerran koiraani. Sille tuli jokaisen juoksun seurauksen valeraskaus. Se oli jo kuusi, kun pääsi toteuttamaan oikeaa äitiyttä.
Se oli kokenut kissan kanssa ottoäitiyden onnea, sillä kissa tuli siinä vaiheessa kun koirani alkoi tuottaa maitoa ja yleensä silloin ruokki kumparsaa sillä. Kissa oli nuori ja kävi koiran nisään kiinni. Niinpä koira hoiti tämän kissan, Paavo nimeltään. Paavosta tuli iso ja koiramainen.

No kun tämä kuusivuotias sitten sai äitiyden mahdollisuuden, ikäkö tai mikä syynä, mutta eivät pennut lähteneet syntymään. Niinpä apuun etsittiin Pienelänklinikka Helsingistä. Siellä oli nuoria tyttöjä töissä, eivät varmsti ihan oikeita elänlääkäreitä vielä. Punnitsivat koiran ja kuvasivat mahan. Näkivät seitsemän pentua, eivät kaikkia 11.

Joudun valinnan eteen, kun yksi oli kuollut synnytyskanavaan. Ajattelin, että leikkauksella selvitään, mutta ei selvitty. Koira sai liikaa nukutusainetta ja nukkui iäksi. Siitä tyttelit tulivat kertomaan ja ehdottivat, että otetaan mukaan pari ja he hoitavat loput.

Sekarotuisia olivat nuo lapsukaiset niinkuin emokin. Mukana olleet nuoret totesivat, että me viedään kotiin ne kaikki. Niinpä meillä oli 10 pentua korissa, yksi huonokuntoinen. Kuoli muutaman päivän jälkeen.

Saimme paikalle imettäjän, nimeltään Pimu. Oikea palkittu rotukoira imettäjäksi. Oli siinä tehtaassa työtä pimulle ja meille muillekin, kun koiria oli niin paljon. Selvittiin. Ei niillä rikastuttu, mutta hyvän kodin saivat. Yksi jäi meille ja eli 14 vuotta. Että sellaista täällä.

Ari upeita nuo koirasi. Olisin yhden halunnut, mutta isäntä heti sanoi, ei silloin, kun ensimmäistä kertaa niistä kerroit. Sääli, vieläkin haluaisin yhden.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hellyttävä tarina, emo menehtyi mutta pennuista valtaosa selviytyi. No ethän tehnyt mitään väärin, eli ei sinullakaan mikään pentutehdas ollut.

Olisin mielelläni sinulle pennut kaupannut, mutta perheessä on oltava sovussa, joten nyt meni näin. Ihania nämä kyllä ovat. Itku tulee kun reilun kaksiviikkosen jälkeen heistä ei ole täällä yksikään.

Mutta onneksi kaksi jää tänne Ouluun ja ovat kohtuullisen käyntimatkan päässä.

Onnellinen olen, että kaikille löytyi hyvä koti.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kerronpa sinulle kokemuksen pentujen luvutuksen jälkeen. Kun pennut sitten tulivat kylään aika ajoin, niin ne tunsivat minut, ääneni, kotimme. Sinullekin käy varmasti niin. Tuttu ääni jää niiden mieleen ja tutun ympäristön hajut ja kokemukset kuin ihmislapsille ikään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Sen huomaa jo nyt, kun olin synnytyksessä mukana, pennut haistavat käteni heti kun menen heidän luokseen. Se osa on pennun leimautumista ja se ei kai vanhene koskaan.

Kun olin armejassa ja äidillä oli silloin kääpiövillakoira Tirra, tämä näki minut armejan harmaissa lomilla ja kun junassa sitten mutsin kanssa matkustaessaan näki solttuja hyppäsi niiden syliin, mutta hämmästyi ja tuli nolona pois.

Koira oppivat myös tunnistamaan talon autojen moottorin äänet ja eivät reakoi muihin autoihin samalla tavalla. Kerran menin työkaverini veljelle kylään ja heidän koiransa hyppäsi heti autoon, kun sain ovaen auki. Selvisi, että talon emännän veljellä oli samanlainen Saab ja koira luuli minua häneksi auton perusteella. Onneksi veli oli pidetty, muutenhan se koira olisi voinut syödä minut;)))

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #17

Kyllä kissakin tunnistaa erilaisista merkeistä ihmiset ja aavistaa myös mitä on tapahtumassa. Kun tyttäreni tuli mökille, se pelästyi. Tyttärelläni on amstaffi, jota kissani inhoaa. Kissa luuli, että koirakin oli tullut, eikä halunnut jalallaan astua sisälle.

Meidän pitää vain osata tulkita näiden eläinten kertomaa. Ne ilmaisevat itseäänä monella tavalla, vaikka eivät puhua osaakaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Just noin se menee, kissat ovat ehkä vieläkin nirsompia kaikesta.

Käyttäjän KatiHirsikangas kuva
Kati Hirsikangas

Ehkä hieman kärjistettyä tekstiä! Pentutehtailu kukoistaa, koiria teetetään lisää "jalostuksen" nimissä vaikka monet rodut ovat jo lähtökohtaisesti sairaita ja koirat kärsii - sekä maailmassa on ihmisen hylkäämiä koiria tarhat pullollaan.

Vitsailu edes sarkastisesti on näissä asioissa aika tylsää luettavaa. Hyvä että pennuilla on kodit - toivottavasti vielä sellaiset jotka eivät jatka sekarotuisten pentujen teettämistä ja sitoutuvat koiriinsa niiden loppuelämäksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rapala on nielaistu, eli miksi eivät saa jatkaa sekarotuisten lisääntymistä? Tuohan on rasistinen väite, eläinrasismiksi kutsuisin. Yök, sinulle.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa