Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Erinäiset syyt

Huvikseni kysyn nyt viisaammilta, mitä ovat erinäiset syyt, joista aina muistetaan mainita, mutta ei koskaan kerrota mitä ne ovat.

 

- Erinäiset syyt estävät minua kertomasta tästä enempää...

 

Mitä kaikkia mahdollisia erinäisiä syitä voisikaan olla, jos nämä syyt joskus oikeasti nimettäisiin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

En tiedä mitä ne ovat, mutta osaan kyllä kuvitella tiukkailmeisen matamin kädet lanteilla perustellen asiaansa "erinäisten syiden takia".

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Joo, tiukkailmeinen matami lyhentää senhetkistä puheenvuoroaan vedoten erinäisiin syihin. Hän tietysti vaihtoehtoisesti voisi jaaritella tuntikausia erinäisistä syistään kertoillen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ainakin tilanne, jossa halutaan välttää jonkun kiistanalaisen henkilön nimen tai (hankalien) ominaisuuksien mainitseminen, voi olla yksi "erinäisistä syistä". Jos keskustelukumppani kuitenkin lausahtaa tuon tabun ääneen, voidaan vastata: MINÄ en sitten tuota sanonut!

Johannes Virolainen käytti 1970-luvulla hiukan vastaavaa muotoilua "yleiset syyt", millä Jussi lienee tarkoittanut Neuvostoliiton tosiasiallista valtaa suomalaisessa sisäpolitiikassa. Kekkonen suuttui, eikä se tosiaankaan ollut ensimmäinen kerta. Urkin hermostuminen olikin se kaikkein paljastavin yksityiskohta - erinäisistä syistä.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Erinäisillä syillä, hienotunteisuuteenkin vihjaten, voi kätevästi hankkia lisäaikaa sen miettimiselle paljastaako todelliset syyt vain keksiikö jotakin harhautusta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hienotunteisuus lienee blogistanissa melko yleinen syy, ellei osaa käännellä ja väännellä sanomaansa hienotunteisemmaksi.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

'Erinäiset syyt' siis mitä ilmeisimmin ovat tärkeä asia, johon voi vedota, suomalaisessa politiikassa.

Tätä täytyy alkaa seurata sanomalehdissä...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Erinäisitä syistä johtuen en ole ennättänyt vastailemaan, mutta hyviä kommentteja on tullut. Kiitos.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Erinäinen syy on aina samanlainen valhe.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Valhe vai totuus siitä, että valheita on takana.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Erinäinen syy on sellainen, jota ei asiayhteydessä ole suotavaa tuoda esille tai sellaista ei oikeasti ole edes olemassa,mutta jos se kuitenkin on olemassa, niin sitä ei tarvitse todistaa tuomalla sitä esille, ellei sitä sittenkään ole olemassa, jolloin joutuu peittelemään asian olemassa olemattomuutta vetoamalla erinäisiin syihin, joita ei kyseisen asian asiayhteyksissä ole suotavaa tai muutoin tarpeellista mainita tai ottaa erikseen esille, ellei niitä sitten haluta peitellä näin, koska kyseisiä asioita ei edes ole olemassa, paitsi ehkä osa, jolloin taas vedotaan siihen, ettei näitä haluta tuoda esille erinnäisistä syista tai muihin vastaaviin syihin verraten. Näitä ne lähinnä ovat ne erinnäiset syyt, ehkä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hih, erinäiset syyt estävät minua putoamasta tuoliltani.

Lasse Askolin

Häpeäkseni tunnustan, että kirjoituskiellosta vapauduttuani en kehdannut mainita kiellon syytä, vaan turvauduin "erinäisiin syihin" toteamalla, etten paastonnut blogiini kirjoittamisesta "omasta aloitteestani".
Irvailin if-vakuutusyhtiön mainontaa, ja suggeroiduin irvailemaan niin överisti, että usutin ihmisiä järjettömömään toimintaan.
Varoitus asiattomasta kirjoituksesta tuli heti, ja huomasin kohta myös, etten voinut luoda uusia tekstejä.
Kun kirjoituskieltoa oli jatkunut helmikuun lopulta eiliseen 22.4. asti, kirjoitin toimitukseen ottaneeni opikseni ja toivoin saavani kirjottaa taas.
Kielto kumottiin,ja tässä taas iloisena päästelen aivoituksiani maailmalle. Tunnen olevani vapautunut ja hivenen viisaampi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tässä tapauksessa ei erinäisillä syillä ole merkitystä, koska anteeksi on saatu.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Olisi hienoa, jos joku kokoaisi sumeiden sanontojen luettelon tulkintavaihtoehtoineen tai -esimerkkeineen. Puheenvuoron puolella Perttu Pulkkinen pähkäilee "yleishyödyllisyyttä".
Löytynee lisää...

Lasse Askolin

Lähtökohtaisesti nyt voisi olla oikea momentum sumeiden sanontojen lähteen avautumiselle tietyllä viipeellä.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Aivan, kansallinen tahtotila jo on. Tarvitaan vain avointa, ennakkoluulotonta ja rakentavaa kansalaiskeskustelua.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hesarin netissä joku ehti jo vaatia, että sanat valuvika, porsaanreikä ja torjuntavoitto olisi kokonaan kiellettävä. Sopii minulle, ja samaan syssyyn joutaa mennä myös tahtotila. Onhan näiden käsitteiden korvaaminen tietysti - rohkenenko tunnustaa - haastavaa.

Miksi muuten mikään ei enää kiinnosta tai houkuttele, vaan koukuttaa? Ja miksi vasta toiseen kertaan tapahtuvasta asiasta puhutaan muka perinteenä? Kolmas kerta onkin sitten jo pitkä perinne - hah hah.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Erinäisistä syistä johtuen joudun ilmoittamaan että nämä erinäiset syyt ilmoitetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana kolmena kappaleena sis: liitteet sekä valokuvat kuin myös mahdollisen videomateriaalin

Erinäisitä syistä tässä myöhemmin julkaistavassa dokumenteissa erinäisistä syistä on erinäisistä syistä kuitenkin sensuroitu useimmat johtopäätökset jotka johtivat erinäisiin syihin johtaneisiin tapahtumiin

Tjaa
Olisikohan jossain byrokraatin paikka auki?
Vai voitinko edes tikkukaramellin?

Taisto Merilä

Turha niitä on sanoa, koska et kuitenkaan ymmärtäisi...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa