Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Tänään uusi iltarusko paperille

  • Iltarusko viimeisin, akvarelli koko 53x73 ja tietysti alsistinen.
    Iltarusko viimeisin, akvarelli koko 53x73 ja tietysti alsistinen.

Tein kolme tai neljä samaa aihetta, kun tutustuin uuteen paperiin Arches hot pressed 300g/m2. Ensimmäisissä koevedoksissa väri vain katosi jonnekin ja kosteana hyvältä näyttänyt työ oli kuivuttuaan ihan pliisu.

 

Nyt loppui paperit ja katsotaan jaksanko huomenna hakea Oulusta lisää. Ostin kokeiluun kuusi arkkia ja ne oli kaikki koko Oulusta. Nyt kauppaan on tullut uusi satsi joten uudella innolla valkoisen kauhun kimppuun. Nyt vaihdan jo aihetta, sillä pääsin sisälle tuon paperin tekniikkaan.

Valitettavasti joudun myös sijoittamaan rahaa parempilaatuisiin värinappeihin. Nuo halpisnapit katoavat paperin sisään yllättävän hupaisesti. Köyhän ei kannattaisi ostaa halpaa, eikä silloin kenenkään muunkaan kannata. 

Valitettavasti kysynnän mukaan kauppialla tavaraa hyllytetään, eli jos halpaa kysytään ei kallis liiku ja lopputuloksena on, että vain halpaa on seuraavaksi ainoastaan tarjolla. Me päätämme jaloillamme ja ostoillamme, mitä lopulta kaupasta saa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ilmeisesti et ole nähnyt iltaruskoa. Fysiikan vuoksi iltarusko ei ole läikikäs ja aurinko on tuossa vaiheessa punainen. Ai taiteellisuutta? Suttaaminen ei ole taiteellisuutta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aurinko ei todellakaan ole punainen, joten hoh hoijaa.

https://im.mtv.fi/image/5257378/landscape16_9/752/...

Laita googleen hakusana iltarusko, jos löydät kuvista punaisen auringon, niin katsele sitä. Täplikkyys johtuu pilvistä, eli olemme katsoneet eri aikaan auringon laskua, jos muistan niin sinun omissa kuvissakin on ollut täplikäs taivas, kun olet tänne postannut valokuviasi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onko Lauri nähnyt elokuvaa "Grumpy old men"?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

– Jos on vaikka metsäpaloja lähistöllä, ne saattavat tehdä auringonlaskuista dramaattisemman näköisiä. Esimerkiksi kesällä 2010 oli todella lämpimiä säitä, jolloin itärajan tuntumassa oli paljon metsäpaloja. Siitä kantautui savua ja pienhiukkasia, jotka värjäsivät auringonlaskuja ehkä vähän hienomman näköiseksi. Myös joidenkin isojen tulivuorenpurkausten jälkeen on näyttävämpiä auringonlaskuja, kun on erilaisia pienhiukkasia ilmassa, Jokinen sanoo. (Iltalehti)

https://img.ilcdn.fi/32Kgmbl49b8_HRmLIVoRpXd3EAM=/...

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201606302180959...

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016063021809594

Silloin kun aurinko on punainen kuin Japanin lippu, niin silloin taustataivas on tumma ilman punaisuutta.

Siinä Laurille opiskeltavaa iltaruskoista.

nim. Suttaaja

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Olipa kiva, keveä maahlaus, sangviininen työ

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Oho, mihinkähän loppuosa katos, et kai poistanu, kirjotin jotaki sottaamisesta, mutta jatkettaampa, koirat haukkuu ja karavaanit kulkee ❤

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En ole poistanut mitään. En edes ennättänyt lukea sitä.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa