Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Liian hämärää maalaamiseen

  • Hallahilla ja Milla vesivärimaalaus 70cm X 50 cm (rajattu)
    Hallahilla ja Milla vesivärimaalaus 70cm X 50 cm (rajattu)
  • Tässä hieman väljemmin rajattuna, mutta kun työ on alsistinen ei sitä voi kuvata kuin kehystettynä.
    Tässä hieman väljemmin rajattuna, mutta kun työ on alsistinen ei sitä voi kuvata kuin kehystettynä.

Hiukan lyhyeksi jää maalaamiset näin sydäntalvella. Kesällä ei ennätä niin on kai sitten pakko maalata hämyssä talvisin.

Hallahillan ja Millan taulu on menossa anopille joululahjaksi. Huomenissa pitää ennättää kehystämöön, jotta kaikki on sitten reilassa kun pukki tulee.

Aiheesta ulos, eli tein eli panin myös olutta tässä ja annoin nimeksi MIllan öl.

Millalla oli jo ennestään siideriä omissa nimissään, eli omenasiideri joka oli maustettu hieman vanilijalla sai nimekseen Millavanilja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Selitys "kun työ on alsistinen ei sitä voi kuvata kuin kehystettynä" saa alsismin kuulostamaan lähinnä diagnoosilta.

Siis samaan tapaan kuin vaikkapa "kun taideteos on alsistinen ei sitä voi lähestyä kuin takaviistosta, ja silloinkin on oltava valmiina pakenemaan".

PS. Kivat kissat!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mutta se on totta. Jos yrität ottaa siitä kuvan niin maalauspöytä häiritsee liikaa. Jos otata sen seinällä niin tapetti häiritsee jne. koska ne kulmat on otettava esiin.

Kun taulu on kehystetty valokuvan voi ottaa huoletta sillä vinous on siinä luonnollista ilman häiritsevää taustaa. Kamerassa kun on vakaaja joka estää kuvan ottamista vinossa tai viimeistään US-alusta pakottaa sen kuvan suoraan.

Kissat eivät tuossa ole oikeassa vinoudessa, kun se ei vain käy. Voin ottaa kehystyksen jälkeen uuden kuvan ja sitten laittaa siitä blogin niin ymmärrät ehkä jujun.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hyvähän tuo onn hyvänä kolmosena, Paras näkemistäni on Seija-myrsky, Hilkkapienelle maalaamasi kakkosena.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Öljyt ja vesi erikseen, eli tämä on silloin paras vesivärityöni. Seijamyrsky paras kaikista;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei se Kuikkakaan huono ollut, ajattekin sikkoin että tuollaisen kun saisi, mutta vedit sitten toisenlaisen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Vaikea olisi Seijamyrskyä tehdä kuikan lennosta;)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ihanat kisut. Kyllä tuo hämäryys valokuvaajaakin häiritsee, mutta ei enää pitkää aikaa niin taas alkaa valjeta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kamerakin vaatii valoa, linssien valovoima on kallista. On se Suomessa hankalaa, kun talvella olisi aikaa, niin sitten ei näe maalata tai valokuvata. Täällä Oulussa on aivan erilainen valo kuin Joensuussa oli. Paljon kauniimpi sävy, mutta se kostautuu valon määrässä.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Joku muukin siis kärsii hämärästä taulun teossa. :) Pitää minunkin varmaan kirjoitella uusimmasta taulusta ja hämärästä.. meinaa unohtua tämä sometus kun on niitä muita inspiraatioita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hämärässä maalaaminen vähentää stressiä, kun on aamut ja illat aikaa muihin hommiin.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Hymyilevä kissa,
voiko söpömpää olla
kaunista,
hämärässä ja valolla.

Onnekas anoppi!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Saapa nähdä ennättääkö kehysliike laittaa sen pakettikuntoon jouluksi. Huomenissa pitänee käydä valitsemassa kehykset.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Etkö kehystä itte? Ei kai siihen tarvita muuta kuin joku suorakulmaloota tai mikäsenyo millä ne kulmat sahataan vinoon.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Tarkoitat jiirilaatikkoa. Ei se ole ongelma se kehystäminen, mutta kehystarpeiden ja lasien ostaminen erikseen on kalliinpaa kun viedä työ asiantuntijalle joka tekee kaikki. Eli ostaa lasia tukkuhintaan, kuten kehyslistaakin, lisäksi kehystäjälle jää pätkät .

Jos ostaisin ensin kehyslistaa , sitä myydään vain ehjinä salkoina, minulle jäisi hukkapätkät. Lasi on tyyristä ostaa yksityisen, sen näkee helpoiten akvaarioissa. On halvempaa ostaa uusi valmis akvaario kuin ostaa lasit ja silikonit itse ja koota ne sitten. Sama on kehystämisessä. Tuollainen työ 50x70 ja siihen paspis listat ja lasi maksaa alle 60 euroa valmiiksi tehtynä.

Jos tekisin itse pitäisi olla muutamia värejä paspista paketti kutakin, lisäksi listoja muutamaa sorttia eri töitä varten. Samoin lasia olisi varastoitava itse. Olen laskenut, että minä maalaan ja muut kehystää. Täällä Oulussa minulla on kohtuullinen kehystyspaikka, en varmasti pääsisi siihen hintaan jos haalisin iotse kamat. Itse työ ei ole vaikea, mutta jo paspisleikkurin hankkiminen itselle muutaman kehystystyön takia olisi hölmöä.

Ymmärrän ehdotuksesi jos kehystys olisi niin kallista kuin se oli Joensuussa;) Oulu on parempi paikka asua jo kehystyksen edullisuuden takia;) Noin puolet halvempaa täällä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Ok, selvisi. Ja se jiirilaatikkokin muistui mieleen, hämäläiselle tietty jälkijunassa.

Ostin muuten joskus halvalla kehyksiä ja askartelin niihin von Wrigthtin lintukalentereista maalle ulkohuusiinkin, mattoveitsi toimi paspisleikkurina :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #15

Mattopuukolla olen itsekin paspista leikannut. Muutaman kehystyksen olen vanhoista raameista tehnyt. Yksi juurikin nyt silmien ulottuvilla. Minulla on sellainen kaapparisaha jolla saa jiirit helpommin kuin jiirilaatikolla. Ongelma on nuo listat ja lasita tai paremminkin niiden hinta. Kauppuaan kun on jollain elettävä, joko listojen katteella tai omalla työllään, arvostan yrittäjiä antamalla heille työtä.

Josku kannattaa ostaa kirpparilta taulu sen kehysten takia, vaikka vanhoihin kehyksiin on vaikea maalata sopivasti. Helpompaa on valita maalaukseen sopivat kehykset, kuin maalata vanhoihin kehyksiin sopiva maalaus.

Minulla on yksi kehys odottamassa, että maalaisin sen sisään jotain. Siinä on ollut ennestään ristipistotyö jossa ruusunoksa mustalla pohjalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Eikö siellä Huitsin Nevadassa ole lasiliikettä, josta saa edullisesti mittojen mukaan leikattua lasia? Täällä esimerkiksi

https://www.google.fi/search?q=lasiliike%20tampere&oq=lasiliike+tampere&aqs=chrome..69i57j0l5.8034j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=61480543,23851994,3539&tbm=lcl&rldimm=6384745079213620071&ved=0ahUKEwiS1avBs4fYAhWiAJoKHdtrAqoQvS4IVjAC&rldoc=1&tbs=lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:10#rlfi=hd:;si:6384745079213620071;mv:!1m3!1d56853.48069575419!2d23.72702!3d61.46851399999999!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i624!2i358!4f13.1;tbs:lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:10

PS. Oho, linkki ei toimi, mutta et kai Tampereelle lasia ostamaan tulisikaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Kyllä täällä on, mutta kun kaikki osa-alueet laskee yhteen niin yksinkertaisempaa on mennä ja ostaa palvelu yhdeltä yrittäjältä, kuin jousta kaikki tarvikkeet erikseen. Täältä keskustaan on 40 km ja tulee monta käyntiä, jo ajomatkat maksaa kohta enemmän kuin kehysliikken lasku.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Uskotaan, täällä Riäväkylässä on lasiliikkeeseenkin vain kilsa, paitti ulkomailta Teiskosta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa