Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Arin teoria maailman synnystä

  • Elämä on pelkkää harmaata teatteria!
    Elämä on pelkkää harmaata teatteria!

Alussa oli vain pimeää. Sitten alkuräjähdys sytytti tähdet, eli lukuisat tulipallot, joita nykyisin kutsumme auringoiksi. Syntyi maaimlankaikkeus tyhjästä ja pimeästä. Niin synnyimme mekin, mutta myöhemmin. Paljon myöhemmin.

Aika jota ei oikeasti ole alkoi muokata meidän tomuista majaamme alkuräjähdyksen jäljiltä, syntyi gravitaatiovuorovaikutus, jonka sanoiksi puki  Isaac Newton vuonna 1684 meidän ajanlaskumme mukaan. Mutta ennen kuin siihen saakka oli kuljettu, niin sitä kaikkea ei tarinani kerro.

Se on pitkälti historiaa jota ei tunneta, koska ei edes dinot jättääneet meille kokemustaan. Voimme vain arvailla tai uskoa luomiskertomuksiin. Niitähän on lukuisia ja tämäkin on yksi niistä.

Alussa oli pimeää, koska valoa ei ollut. Pimeässä voi kuitenkin lojua mitä tahansa muuta kuin valoa. Kutsumme sitä tomuksi tai hiukkasiksi, mutta mistä on hiukkanen peräisin? Suuresta möhköleestä vai vielä pienemmistä hiukkasista - atomeista?

Ei pieni ihminen voi sitä tietää, siksi meitä on ollut helppoa kusettaa kaiken maailman uskonnoilla.

Jospa muutetaan jumalien tilalle evoluutio. Sehän on kaikkialla kuten jumalakin, se on myös aina ollut ja on aina oleva, kuten jumala. Kaikki jumaluus perustuu sattumaan, samaan sattumaan kuin lottovoitto. Kaikki on sattumaa ja jos sattuma tuo jotain hyvää se jalostuu ja seuraava sattuma voi sitten olla joko menestystä lisää tai täysi tuho.

Monien kompurointien kautta ja miljardien vuosien aikana on syntynyt selvä kokonaisuus, joka on kuitenkin vain sattuman varassa. Yksikään jumala ei olisi voinut tätä keksiä. Maailma on kulkenut pitkän tovin koko ajan jalostuen ja takapakkeja ottaen, aivan kuten mikä tahansa puutarha. Se kukkii ja lepää, tulee mutaatioita, joista sitten jalostuu tai ei jalostu. Heikot sortuu ja vahvat jatkavat sattumien tiellä.

Ihmetyttää vaan mistä tuo massa on tullut, jos kaikki alussa on ollut olematta? Mistä ovat alkuaineet saaneet muotonsa? Evoluutio on siis vain teoria siitä miten joku voi kehittyä, mutta miten alkuaine voi syntyä olematta ensin joku muu ja mistä se joku muu on saanut alkunsa.

Jos avaruus on ollut tyhjiö, niin missä se avaruus on ollut, ja missä avaruus on nyt? Pikkuveljeni sanoi pienenä, että avaruus ei ole ääretön, se on niin suuri, että juuri ja juuri loppuu. 

Mutta jos avaruuden seinään tehtäisiin tonttuovi, niin mihin me tontut siitä kulkisimme? Taivas vai helvettikö aukeaa avaruuden ikkunan takana?

Jospa joskus joku sattuma sen vielä meille kertoo? Minä en siihen kykene, enkä usko yhdenkään muun siihen tänään kykenevän. Uusia sattumia odotellessa, Hyvää joulun odotusta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Mutta jos avaruuden seinään tehtäisiin tonttuovi, niin mihin me tontut siitä kulkisimme?"

No kun tuosta ei tiedä eikä funteerauskaan auta niin ehdottaisin tätä:

Mikä ihmeen tonttuovi, ja mitä sillä tehdään? Viisi käyttötarkoitusta hittikoristeelle

https://www.vauva.fi/artikkeli/vanhemmuus/koti-ja-...

Ja tästä ideoita:

https://www.vauva.fi/artikkeli/vanhemmuus/koti-ja-...

Suosittelen erityisesti alinta kuvaa ulko-oveen.

Helpottiko?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Mutta jos avaruuden seinään tehtäisiin tonttuovi, niin mihin me tontut siitä kulkisimme?"

Onko tämä jotenkin tämän vuoden juttu kun en koskaan ole kuullut tonttuovesta aikaisemmin, ja nyt sitä tulee joka tuutista vastaan? Ennenvanhaan pikkutontuilla oli edes mahdollisuus päästä pirtissä pakoon sitä kissaa tai rottakoiraa, nyt ne hakkaa rystyset verillä ovea joka ei koskaan aukea.

Minkälainen sadisti tekee feikkioven tontuille?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Usko nyt että tontut pääsevät vaikka seinän läpi, eihän saunatonttukaan kiipeä räppänästä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

En vielä kuullut että miksi niille sitten tehdään ovi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10

Kai se on tullut jenkkilästä ja lasten juttuhan se on. Pojanpoika 5 vee ei ole vielä osannut päättää minne se laitettaisiin.

http://cesekilaser.com/wp-content/uploads/2016/09/...

PS. Ja Janne, ei se pelkkä ovi vaan se mitä lapset leikkii, käväisin hakemassa tontulle tällaisenkin ja muuta on askarreltu ja askarrellaan. Lankatonttukin. Jotta joulu ei ole tosikkojen aikaa:)

https://www.hyvantuulenpuoti.fi/joulukoriste-kelkk...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Tuo sadistivertaus oli hyvä, vain tontut tekevät tonttuovia;) Paitsi tietysti muutkin kuin lapsenmieliset. Muoti-ilmiö kun tulee silloin ei pahoiteta lapsen mieltä jouluna, vaan tehdään se tonttuovi hymyssä suin ja lasta kannustaen.

Maailma on markkinatempauksia täynnä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minua ihmetyttää tuo tonttuoven suosio enemmän, kuin maailmankaikkeus!

Mutta helpottaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sinä et olekaan viiden vanha, sen ikäiset tietää että tontut pääsee vaikka seinän läpi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tiede pystyy vain selvittämään olemassa olevan salaisuuksia ja lainalaisuuksia. Mutta perimmäiseen kysymykseen voi vastauksen antaa vain kunkin oma uskonto: miksi ylipäätään on olemassa mitään?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Entä suomalaisen uskonto, se jossa uskotaan vain se minkä itse nähdään? Jos on hahmotuskykyä voi tietysti ajatella hiukan pidemmälle ja uskoa silti. Minä en esimerkiksi usko yhteenkään uskontokuntaan, mutta pidän silti itseäni uskovaisena, vaikka en ole kristitty tai juutalainen, olen omalla uskollani autuaaksi tuleva suomalainen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos jumala olisi tietokone, niin me olisimme ykkösiä ja nollia. Ehkä olemmekin?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mollaan jumalan luomia, sillon siis vissiin aika iso naama. Hauskan sekava ja kämänen luomiskertomus. Itseäni kiinnostaa paljoltikin enemmän tuo ns. tulevaisuus. Se on oleva pidempi kuin nähtävissä oleva menneisyys, ja me voimme osaltamme vaikuttaa siihen. Positiivisesti, tonttuovesta voi putkahtaa joskus niitä jumalten kaltaisiakin, onhan meillä ainakin jo idea mokomasta narsistista ;D

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Jokainen ehkä tulee uskollaan autuaaksi. Mitä se sitten tarkoittaakaan itse kullekin?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se on minusta hyvä ohjeistus, ei tuputeta omaa uskoa muille niin hirveästi. Jokainen valitkoon polkunsa itse.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Tämä ainemassa kaikkiaan on niin älykästä sorttia että osaapi rakentaa vaikka mitä, kuten nyt tämän tekstinkin näpyttelijän kohtuuison nenänsä kanssa. Tosin isä- ja äitivainaa kyllä tekivät oman osansa jotta minustakin tuli minä.:)

Mutta se tonttuovi,,sen takana olikin Korvatunturi ja Joulupukki ja Joulumuori,,ja tarjosivat riisipuuroa ja joulutorttuja. Minä sitten kysymään että mistä se tämä kaikki avaruudessa oleva on tullut ja Pukki siihen loihtemaan,,en tiedä ja Muori sieltä sitten totesi,,kaikkeen ei ole vastausta. Pukki sitten sanoi että kysäseppä tuliketulta jos et saa mielenrauhaa, ja minä naputtelin tuliketun kuukkeliin tekstiä ja sanoja, hain ja hain,,ja tulikettu sähisi ja kähisi,,mutta vastausta ei vaan tullut, vaikka kyllä sielläkin tuliketussa oli kaikenlaisia selittäjiä jotka tietävät kaiken, toiset höpisi luomisista, toiset räjähdyksistä, jotkut menninkäisistä ja osa vaan antoi kaiken sattumalta tapahtua. No kuka sen selvän ottaa siitä selityskirjosta joten palasin takaisin tuliketun orjuudesta ja kahtelin kuinka Sinitiainen pihalla syö talipalloa ja näinkin se sitten ihan Oikeasti Syövän talipalloa, pääkekkasi, elämä sykki höyhenet pörrössä,,tuossa pienessä linnussa,, ja sen jälkeen olen elänyt onnellisena ja iloisena ja voin rauhallisena leipoa joulutorttuja ja odottaa tämän maallisen elämän vaivalloista päättymistä,,,jospa se vastaus sitten selviää jos on selvitäkseen. :)

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

---
Tämä ainemassa kaikkiaan on niin älykästä sorttia että osaapi rakentaa vaikka mitä,
---
Nyt kun on täysikuu,,niin oletteko koskaan pohtineet sitä mekanismia miten se toimii,,eli tuo kuun-maapallon liitos? No ajatelkaapa
- kaksi ainepalloa, toinen pääosin kivipallo, toinen kiveä, multaa,vettä tulilaavaa,,
- toinen kiertää kerran vuorokaudessa akselinsa ympäri vastapäivään
- kuu kiertää maapalloa noin kerran kuussa vastapäivään,,vai oliko se myötäpäivään,,no kiertää kumminkin
- samalla kuun etäisyys maapallosta vaihtelee,,se ei ole sama vakio

No jos siihen piirretään mekaniikka, vaikka hydraulisylinteri maapallon-kuun välille ja sitten moottori pyörittämään sekä maapalloa että sitten kuuta maapallon ympärillä ja sitä sitten tämä älykäs luonto itsessään ohjailee vuodesta toiseen jollakin parametreillä, niin mitä mahtaisi olla ne säätöarvot? ,, :)

Juhani Vehmaskangas

Kaikkihan on pelkkää energiaa. Mutta mistä se energia on tullut.
Toisaalta: maailmankaikkeus laajenee jatkuvasti, joten voi se olla ääretön?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minne päin se laajenee? Jos ääretön laajenee, niin missä se laajenee tai pareminkin mihin?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tajunnan ulkopuolelle, luulisin. Johonkin mustaan aukkoon, mutta mitä siellä on?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

On siis avaruuus, ulkoavaruus ja tajunna takainen avaruus.

Juhani Vehmaskangas Vastaus kommenttiin #20

Ei se nyt ainakaan mustaan aukkoon laajene. Omasta aurinkokunnastammekin löytyy musta aukko.

Itse ajattelen niin, että maailmankaikkeus laajenee tyhjyyteen. Tilaan jossa ei ole energiaa.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa