Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Oulu tutuksi

  • Hillamätäs Oulussa
    Hillamätäs Oulussa

Facebookissa on sellainen ryhmä, jossa kuvataan Oulua ja sen ryhmän niimi on Oulu tutuksi. Olen jäsen, mutta koska en juurikaan viihdy naamakirjassa en ole laittanut sinne yhtään kuvaa, ehkä jonkun tykkäyksen joskus.

Oulu tutuksi kuvat ovat yleensä hyviä ja kuvien laatu erinomaista. Kuvat ovat useimiten rakennuksia ja yleensä Oulun ydinkeskustasta.

Oulu on paljon muutakin kuin rakennuksia. Kun asuin ensimmäisen kerran Oulussa vuonna 1962 jäi pikkumiehen mieleen meri, hiekkaranta ja valtavat puolukkakankaat. Perheeni keräsi silloin valtavat määrät puolukkaa. No muistan minä siltä ajalta myös sataman ja Merikosken kuohut ja tehtaan tuoksun.

Oulu haisee vieläkin joskus Oululta, mutta Merialin karkkitehdasta ei enää ole. Oulun maku oli siis tervaleijona kevyesti sokeroituna peltirasiassa. Maku- ja tuoksumuisti on ihmeen tiukassa. Oulun puolukka ja muut marjavarat ovat unohtuneet ehkä oululaisilta, kun he kuvaavat rakennuksia ja auringonlaskuja Nallikarissa.

Minulle Oulu on myös mäntymetsä, suopursu ja marjamaa. Nyt on hillat jo pääosin kerätty ja mustikan keruun voi alkaa. Sitten tulee puolukat ja ehkä sienetkin.

Tuo kuva hillasuolta on noin kilometrin päässä paikasta jossa tätä blogia nykyisin kirjoittelen, eli ei kovin pitkä matka marjaan. Mustikat ja puolukat löytyy vielä lähempää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin sinusta vain tuntuu siltä. Enemmän kuitenkin oli sääskiä minun ympärillä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Tosimies ei käytä Ohvia, eikä kampaa kaljuaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

LOL, saat anteeksi tuon kadehdittavan hillakuvan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #5

Ei ole kyllä Suomessa mitään kunnon tasa-arvoa, kun toisilla on noin upeat hillapaikat, mistä hetkessä keräisi koko talven ihanat hillomarjat! Krääk...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Niin Kaija tasan ei käy onnen lahjat, siellä etelässä Espalla on maalatut puut ja meillä pohjoisessa maiskuvat hillasuut.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #11

Ottaisin kyllä mieluusti ekaksi nuo hillasuot. Espan puut eivät ole maalattu pilkullisiksi, vaan ne ovat ihan oikeasta pallokuvioidusta kankaasta ommeltuja "kolttuja". Ne ovat myös helppo toteuttaa ihan aikuusteen oikeesti, mutta mitenkäs saat tänne hillasuot?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Pallokangasta? No, minä voin tuoda hillasuon teille sinne Espooseen tuon kuvan kera. Eli nyt olisi jo Kaijan toivelistalla, perunaa ja hillaa. Kyllä minä nyt tietäisin mitä toisin sinulle tuliaisiksi. Kunhan minä vielä saan nuo mesimarjat tekemään kunnon sadon voin laittaa niitä lisäksi.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie en mithän naamakirjan ryhmiä ees näe, mutta sanompa vaan, ettäkö yritin kattoa Oulun virallisilta sivuilta luontopolkuja jne. niin voi epätoivo, kuinka huonot sivut, vaikea uskoa Oulusta, käykää kattomassa, mikä sylttysotku. Vrt. vaikka vanhanaikasen Helsingin yliopiston sivuja, non selkeät ja raikkaat.

Hieno hillakuva ja pyhäaamun huomenta!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Totta, googlemapsin kautta pitää etsiä itse polut. Tässä lähellä on kyllä kaupungin luontopolkukin, mutta se on ränsistynyt ja miilupaikan karttakin on kaatunut, kun tolpat ovat aikoja sitten lahonneet. Hyvä luontoalue on Koitelin kosket, siellä on polut kunnossa.

Ja tässähän on linkit noille sivuille:

http://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/oulun-...

http://www.koiteli.fi/index.php?99

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oulu tutuksi on avoin ryhmä kaikille, jotka haluavat jakaa kuvia, tietoa, tarinoita, jne. nykyisestä ja erityisesti vanhasta Oulusta. Jokainen kuvan tai muun aineiston ryhmään tuonut on itse henkilökohtaisessa vastuussa materiaalin tekijänoikeuksien huomioimisesta.
--
"Minulla itselläni löytyy tuhansia kuvia Oulusta ja muilla varmaan myös mutta ei ne itseä ilahduta. Kamera tykkää, että sillä kuvataan ja kuvat, että niitä jaetaan
Ja kaikenkarvaiset muutkin tarinat Oulusta ennen ja nyt ovat tervetulleita eli olkaa rohkeita ja kertokaa mitä Oulusta muistatte ja todellakin vielä parempi jos vanhoilla kuvilla ryhmää rankaisette."
- Jouni K. Kokkoniemi, ryhmän perustaja

Ryhmässä on jo yli 8000 jäsentä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ne ryhmät vie aikaa, mie laitan omalle sivulle fb:hen itsekkäästi ja siittä teetän vunukoille albumeihin, joita niile tehen, mutta ehkä jonaki päivänä, tykkään valokuvista kyllä tosi paljon ja kuvvaamisesta, kuten tiät, no tänne vappaavuohroon laitan kans!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Oulussa ovat Kalevan kisat ensi viikonvaihteessa

http://kalevankisat16.fi/

Sääkartta toivottavasti pysyy tämännäköisenä
http://www.accuweather.com/en/fi/oulu/135967/daily...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muistaakseni torstaina alkaa kisat kävelyjen osalta ja silloin on ilmainen pääsymaksu, mutta tämä kaikki vain muistin varassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vihtiläisille on vastaava tutuksi-ryhmä!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vihti on tavallaan tuttu paikka myös. Vihti myös ansaitsee ryhmänsä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Näitä face book ryhmiä löytyy jos jonkinlaisen tiedon ja muun asian tarpeeseen. Kaikkialla ei voi olla mukana. On vähän niinkuin täysi ruokapöytä, josta vielä mieli tekisi jotain mutta vatsa ei vedä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Oulusta voisi tosiaan kommentoida ne sääsket ja myös paarmat. Pakko sitä ohvia on käyttää jos aikoo iltaisin ulkona olla vähänkin kaupungin ulkopuolella.

Vähän yli viikko sitten kävin, sateiset ilmat oli. Kesäyön vaaleus pitää myös muistaa mainita. Oulun Rotuaarin terassilla sitä makustelin, väkeä oli arki-iltana kovasti vähän. Ulkomaalaisista nuorista koostunut turistiryhmä siinä mittaili Rotuaarin veistosmonumentteja.

Isokadulla kulku oli estetty niin, että mietin että pitääkö lähteä kiertämään. Kadun päälle rakennetun ostarin ulko-ovista kuitenkin läpi pääsi.
http://kauppakeskusvalkea.fi/
Letkun (Otto Karhin) puiston vanha grillirakennus oli hävitetty ja kävelyväylän toiselle puolelle oli rakennettu puistokahvila Makia. http://vekepatelasta.kuvat.fi/kuvat/Kuvia+Oulusta/Letkun+puisto+(Otto+Karhin+puisto)/

Joskus aiempina vuosina näin Tuomas Enbuskenkin istuskelevan Letkun puistoa sivuavalla terassilla.

Oulun Annassa&Albertissa oli tanssikulttuuri elvytetty ja tanssia sai paita kosteana. Ruokolahden tanssilavalla n. 50 km Oulusta oli myös hyvät menot.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa