Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Kuka tietää?

 • Tässä minä leijun ja roikotan koko maapalloa varteni päässä.
  Tässä minä leijun ja roikotan koko maapalloa varteni päässä.
 • Olen kaunis, mutta kuka minä olen? Ilmestyin vain Arin pihaan kyselemättä sen suurempia.
  Olen kaunis, mutta kuka minä olen? Ilmestyin vain Arin pihaan kyselemättä sen suurempia.
 • Olenkohan minä tuliratas, vai onko minullakin oikein ristimänimi?
  Olenkohan minä tuliratas, vai onko minullakin oikein ristimänimi?
 • Hei pääseekö tästä takaisin Amerikkaan?
  Hei pääseekö tästä takaisin Amerikkaan?

Mitähän kukat meitä kysyisivät jo se etu heillä olisi, että kysymään pääsisivät. Ja mitä liikkuu eläinen mielessä, kun maailmaa katselevat? Seija sanoo, että eläimiä ei saa inhimillistää, mutta kyllä kasvitkin osaavat olla inhimillisiä, kun niitä oikein seurailee.

Unikkokin leijuu ja tuntuu mielestään roikottavan kokonaista tonttia, ellei koko maapalloa vartensa varassa, niin ylpeänä unikko leijuu.

Ja mikähän kukka se minä sinun mielestä olen tuntuu kysyvän tuo keltainen kukka, joka ilmestyi kuin tyhjästä kukkapenkin päähän. En minä vaan osaa sanoa vastasin hänelle.

Tuliratasko se sitten minä olen vaiko palavarakkaus? Vastaus löytyy täältä.

 

Niin ja eläimet ovat myös inhimillisiä, kalkkunat tulevat aina tervehtimään ja sanovat päivää päivää, onkos sinulla minulle mitään? Tänään yksi oli kaivanut hiekkakasaan kuopan ja tiirasii sinne koloon. Mitä merkkiä sillä on, miksi se sellaista tekee? Olisiko kaivamassa itseään kotimaahansa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ihana unikon kuva! Siitä olen samaa mieltä, että minunkin kukkani puhuvat, mutta vain minulle. Unikkoni pullistelivat, varsinkin ensimmäinen, tosi pitkävartinen, joka jo uhkasi, että muut eivät saa kasvaa samaan mittaan kuin se, ja niin kävikin. Kuvani ovat siitä todisteena.

Muuten olen näitä Seijan ihmettelemiä ihmisiä, jotka ihmistävät oman koiransa, mutta kun ne meidän koirat ovat niin viisaita, että ensimmäinenkin koirani oppi jo lähes aakkosetkin. Se oli pitkäkarvainen mäyris ja eli vain 11-vuotiaaksi, joten joitain kirjaimia jäi kyllä vieläkin oppimatta. Mutta mihinkä olisi se vielä ehtinytkään, jos olisi ollut aikaa enemmän?

Kuvasi numero kakkonen on kaunis kukka ja tietysti senkin piti valita juuri mestarin, perunakasvattajan pihan. Kohta se voi kyllä ilmestyä meillekin, kun minun ämpäriperunani nyt ensin ehtisivät kukkia ja sitten onkin runsaan sadon vuoro. Kuvan lähetän tänne sitten joskus.
- - - Joten vapise Ari ja kalpene jo etukäteen...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuotako tarkoittaa oikein räkänen nauru?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vissiinpä niin, vaikka nimi suomeksi onkin sievistettynä isonauraja ja englanniksi ennen ollut vähän rempseämmin laughing jackass.

Terv. KK

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa