Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Mihin vaikeuksia tarvitaan?

Moni miettii onko mieltä missään. Minä en mieti mielettömyyttä, vaan sitä miten selvitän mielettömyyden. Vain vahvoilla on oikeus jatkoon. Se on tämä elämän peli. Evoluutio valitsee aina hänet jatkoon tai hänen jälkeläisensä, joka on selvittänyt ongelmansa.

Silloin kuin meille selkärankaisille syntyi selkäranka, elämä odotti meiltä muutakin kuin sunnuntaielämää. Sunnuntaielämää kadehditaan, mutta ei näillä kermaperseillä ole tulevaisutta. Sokerihuurrettu sunnuntaielämä ei menesty pitkässä juoksussa. Tokihan se meitä kaikkeia kiinnostaisi, mutta se on väärä tie.

Ei ihminen elä pelkästään leivästä, tarkoittaa juuri sitä, että sunnuntaielämä on vain osa elämää. Pitää olla muutakin. Raamattu sanoo, että se on usko Jumalaan, mutta jos jumalaa ei ole mihin silloin uskot?

On uskottava johonkin, muuten tulevaisuus on tyhjää. Tyhjänpanttina täällä seilaaminen masentaa ja siksi meillä on paljon masentuneita, kun ovat menettäneet lapsenuskonsa. Mutta tilalle ei ole tullut muuta kuin korkeintaan pillerit ja terapia. Masennuslääkkeet auttavat, mutta se on vain keino elää elämä loppuun. Se ei tuo sitä mitä meiltä odotetaan. Me oikeasti olemme kulkemassa vaikeuksien kautta voittoon.

Kehitys vaatii vaikeuksia, yhdestä ongelmasta selvitään ja siirrytään toiseen ongelmaan joka näihin vastuksiin väsyy vallitsee sunnuntaielämän jos se on mahdollista. Osa masentuu ja hoidetaan hautaan saakka lääkkeiden avulla, mutta osa jatkaa taistelua ja he ovat voittajia. Kermaperseet eivät voita mitään, sillä se mitä elämää he viettävät on jo saavutettu, he vain omistavat elämänsä löysäilyyn ja toisten hyväksikäyttöön. heillä ei ole mitään omaa, se kaikki on yhteisestä kassasta ryöstettyä.

Jos sunnuntailapsi jakaisi annoksensa hän ehkä siinä oppisi jotain uutta, jolla olisi tosiaan jotain merkitystäkin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mihin vaikeuksia tarvitaan?"

- Voitettaviksi.

Miksi vaikeuksista ei tunnu pääsevän ikinä eroon? Koska asia on suhteellinen. Jos olemisen perustasoksi vakiintuu täydellisyyttä hipova onni, aiheuttaa kengännauhan katkeaminen lohduttoman murheen. Mutta jos terveys pettää, ystävä jättää, omainen sairastuu ja rahat loppuvat kesken, tarvitaan päivä jolloin vain kengännauha napsahtaa poikki, eikä muita vastoinkäymisiä ole.

(Oliko tämä nyt edes suurin piirtein blogiaiheen käsittelyä?)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On olemassa ihmisiä, joilla on sisään asetettu luontainen marinataso ja se pitää huolen siitä, että marinan määrä ja volyymi pysyy jatkuvasti tuolla samalla tasolla. Kun vaikeat ongelmat on ratkaistu, niin huomio kiinnittyy niihin helpompiin ja kun nekin on ratkaistu, niin sitten maristaan vain tylsyyttä. Tylsyys ei liene milloinkaan ollut marinan aihe esimerkiksi talvisodan juoksuhaudoissa taistelleille sotilaille. Korkeintaan joku on voinut siellä marista, että "kunpa pääsisi tylsyyteen".

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Onneksi on hyviäkin sunnuntaieläviä kermaperseitä, mutta he ovat harvinaista herkkua.

Vaikeuksissa piehtaroivakin voisi lopettaa omaan selkärankaansa tuijottelun ja panna itsensä likoon yhteiseksi hyväksi.

Väitän, että itse osin vaikeudet voittaneena ja osin kermaperseenä,
teen hyvää myös muille, ihan konkreettisesti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vaikeuksien kautta voittoon, nyt se kansainvälinen antologia on julkaistu jossa minun runo on yksi 33:sta. Löytyy linkin takaa.

http://www.mutemelodist.com/postings.php?pid=200&c...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa