Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Kissa on venähtänyt

  • Maire on kasvaa venähtänyt, syö kuin hevonen, mutta hyppii kuin kissa.
    Maire on kasvaa venähtänyt, syö kuin hevonen, mutta hyppii kuin kissa.
  • Näin lennokkaasti mennään ruokakupille.
    Näin lennokkaasti mennään ruokakupille.

Äskettäin hankittu kissanpentu on venähtänyt nopeasti nuoreksi teinikissaksi. Valtava on tuollaisen rääpäleen kasvuvauhti.

Hyvä hiirikissa siitä on kasvamassa on jo viikon sisään tuonut kolme hiirtä näytille. Menee sohvan alle syömään, että Tiina ei ennätä kerätä sitä pois. Mikähän siinäkin on, että kissat mielellään tuovat saalinsa näytille ja yhtä mieluusti emännnät haluavat laittaa kuolleen hiiren pois silmistä?

Helpompaahan se olisi antaa kissalle näytteille tuodusta hiirestä vain pieni päänsilitys, kuin että sitä pitää heti alkaa repiä saalistajan suusta pois. Taitaa olla demari tuo emännyys, hehän aina tarttelehtavat yrittäjän asioihin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

En muista montako vuotta meillä on kissa ollut. Pentuna se otettiin ratsastustalleilta ja ainoastaan hyvin vähän kasvanut. Kuin kissanpentu kooltaan, vaikka onkin useamman vuoden ikäinen. En aiemmin ollut nähnyt pienikokoista aikuista kissaa. Oli toisen asunnon luona jotain myrkkyansoja kissoille tai sitten vaan jotain myrkkyä kun naapurin kissoja kuoli myrkytykseen ja me totutettiin kissa valjaisiin ja sitä ei ole koskaan laskettu ulos vapaaksi. linnut säästyy, vaikka niitä jahtailee, kun ei naru riitä. myyriä kyllä pyydystää ja tappaa, mutta niissä on kai jokin sellainen haju, ettei kissat myyriä syö. Kärpäset ja hyttyset herättää meidän kissassa saalistusvietin ja niitä se pyydystää. Vieläpä yllättävän tehokkaasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Myyristä ei tietoa, mutta päästäisiä kissa ei syö, niiden kyljissä(?) on pahaa hajua erittävät myskirauhaset.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Myyrästä kelpaa hiukan päätä järsiä, mutta hiiri vilahtaa kokonaan. Päästäisistä ei päätäkään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eka kissini toi ensimmäisen hiirensä aamulla tyynylle sänkyyni, että 9-vuotiaalle sellainen aamuherätys:) Ruokakupille meno ei ollut yhdelläkään noin lennokasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kun minä olin 9-vuotias niin kissa teki pennut haaroihini ja minä aamulla luulin, että olin tehnyt alleni ja häpesin itseäni, kunnes huomasin, että siellä olikin kolme pentua ja emä, jotka olivat kastelleet vuoteeni. Että sellainen yökastelu.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Mainio Maire..kaipaus kouraisi jostain sisuksista kuvaa katsoessa..kohta vuosi mennyt ilman kissaa tai mitään muutakaan eläintä.Äkkiähän ne tosiaan venähtää,kun venähtämään alkavat..vaan oliko Maire vähän toista mieltä sun kuvaamisestas..ensin näyttäis olevan jo melkein keskikynsi nousemassa ja toinen kuvahan kertoo jo mielipiteensä..nääs vallan..haistappa pappa peppu sen kuvaamises kanssa. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin keskaria ja sitten kaalisilmää, eli tyypillinen narttu.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka
Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Muuten asiasta kolmanteen..uusia sanoja tällaiselle etelän hetelmälle..
tarttalehtevat ?? ja kaalisilmä..tähän viimoiseen riittää mielikuvitusta,mutta mitä se on jos tarttalehtii,,sekaantuako ? :))

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarttelehtia, eli on näppitautinen, eikä malta pitää näppejään pois toisen töistä, tyyliin annas kun minä näytän, pitääkö miehen aina uhriutua, ennen kuin mammajyrä antaa miehelle vapaat kädet. Sekaantua on oikea sana.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Mukaviahan kissat ovat katsella. Sellainen ongelma vain kohdallani, ahkeralla talvilintujen ruokkijalla ja niiden touhujen seuraajalla että naapurin kissat katsovat lintuja asiakseen kytätä ja syödä suihinsa.

Olenkin opettanut koirani, vaikka on perusluonteeltaan lempeä, ajamaan kissoja takaa. Hirveästi äristen se ajaa katin korkealle puuhun, vahtii tovin puun alla kumeasti äristen, ikäänkuin viestien että anna olla sitten viimeinen kerta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen oppinut, että linnut syövät siemeniä ja matoja. Kissat syövät lintuja ja kaloja, me ihmiset syömme mitä heiltä jää ja koira luita.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kissat ovat mukavia. Minulla 14 vuotias, joka ei koiraa pelkää. Näytää tassua ja sähisee, jos koira rähisee. Sen koira teki, kun oli yli viikon muiden koirien seurassa kennelissä, isotteli. Nyt jo on koirakin myötämielinen taas kissalle. Kissa näytti miten kotona ollaan.

Ihanahan tuon kissan kasvua on seurata.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei se yleensä montaa päivää kestä, kun uusi tulokas oppii talon tavat.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Pyytäen anteeksi kaikiltä kavereilta, joilla on kotieläimiä, mutten voisi edes kuvitella mainittuja kokemuksia elämässäni. Tokihan kulttuurierokin varmaan vaikuttaa, mutta me ollaankin eri persoonia. En ole eläinvihainen, vaan haluan niiden olevan luonnossa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Joku vihreä yritti pistää lehmätkin pesimään luontoon ja muutamat ovat yrittäneet häkkiminkkejäkin vapauttaa. Kotieläimet ovat kotieläimiä. Koirani ei kyllä millään pärjäisi ilman emäntää eikä isäntää. Toki olemme tottuneet kotieläimiin, eivätkä kaikki olen. Sehän on ymmärrettävää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän tuota kannata pyydellä anteeksi, sehän on sinun tapasi elää.

Luontoon ei koirilla ole asiaa, eikä kissoilla, sillä ne ovat vuosien saatossa kihlautuneet ihmisen kylkeen.

Monille koira tai kissa on kuin sisko tai veli ehkä lapsi, joten laittaa miettimään, onko älyä? Mutta kivoja eläimet yleensä ovat yksinäisille tai lapsiperheille, eli kaikille.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

No nyt kun tuo kommentti ei ärsyttänyt ketään menen sitten hieman eteenpäin. Nimittäin oon huomannut, että monelle suomalaiselle näköjään kotieläin on tärkeämpi kuin lspsi. Joskus tuntuu, että suomalaisen lasta voi helpommin arvostella/nuuhdella kuin sen kotieläimiä.
Olin vssta muutama kk. tässä maassa kun suomalainen kälyni kysyi veljeni kautta, mitä mieltä oon Suomesta. Vastasin, että; Jos tämä kansa rakastaisi tksiaan yhtä paljon kuin koiriaan ja kissojaan, niin tästä maasta tulisi just se paratiisi, mitä on luvattu raamatussa ja koraanissa. Käly jämähti sanottomaksi...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

Jos tarkoitus on ärsyttää et vieläkään onnistunut. Koira tai kissa on lemmikki, mutta lapsi on lapsi, se on vain lainassa, kissa tai koira on oma;))))

Sitä paitsi kissa on kissa koko ajan, mutta lapsesta kehittyy aikuinen, jonka pitää ottaa vastuuta elämässään, jos kissalta vaadittaisiin tuota, niin ehkä näkisit asian toisin?

Lasta kasvatetaan, lemmikkiä paapotaan, sinä on ero jota olet ihmetellyt. Jos oma lapsesi saisi vain silittelyä ja kermaa koko ikänsä niin miten luulet miten hänelle kävisi, kun sinun aikasi olisi hänet jättää omilleen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Vastaisinpa tuohon että mutua. Onneksi olen osaltani kuullut vain kerrottavan että mikään ei tunnu niin pahalta kuin oman lapsensa hautaaminen, kissojen ja koirien hautaamisesta pääsee sentään ylitse. Jotta siinä mittapuu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #22

Onhan se aikamoinen väite, että suomalaiset hoitavat kissaa paremmin kuin omaa lastaan! Mies haluaa selvästi ärsyttää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

"Mies haluaa selvästi ärsyttää."

Siitä vaan, täältäkään ei pese :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #24

Luulen että pesee ja linkoaa kuin pesukarhu aikoinaan;))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Noup, ei pidä provosoitua kun provosoidaan:)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kissat ovat suloisia, kuten Arin kuvakin kertoo.
Koiraat mukavia kavereita, mutta en kestäisi sitä koiran jatkuvaa pyyteetöntä rakkautta.
Alkaisin epäillä olenko sen arvoinen.
Siis ilman koiraa ja kissaakin.

Joo, juttutan kyllä vaikka ison kastemadon kasvimaassa, talitintin lintulaudalla tai oravan.
Ihanaa ku on eläimet!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuo kastemadolle juttelu onkin hyvää terapiaa, eikä ole keneltäkään pois.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ystäväni lähettivät mitä ihanimpia kuvia ragdollistaan minulle. Olivat ottaneet kissan, mutta eivät voikaan pitää sitä. Sairaudet toivat pitovaikeudet. Hyvä huomata ajoissa, että ei onnistukaan pito. Kissa on vasta puolivuotias ja ottaisin, jos minulla ei olisi jo kissaa ja koiraa. En halua että vanha kisuni kärsii uuden tulosta. Rakkautta on sille annettava. Kissoista ja koirista voi luopua, mutta lapset on pidettävä, jos ne on saanut ellei ihminen ihan pöhköksi tule. Siinäkin on eläimen ja ihmisen ero.

Niin koira osaa rakastaa, mutta osaa kissakin. Sillä voi olla hyvin lempeä luonne. No ainakin minun kissallani on, siksi en halua sen hyvinvointia sekoittaa turhalla hälyllä. Rakkautta voi Elle olla molemmin puolin ihmisen ja eläimen välillä.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa