Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Tulihan se kesä Ouluunkin

  • Hei kesä täällä me olemme;)
    Hei kesä täällä me olemme;)
  • Metsäapilat vasta kukassa?
    Metsäapilat vasta kukassa?
  • ja tuliratas...
    ja tuliratas...

Hei, ihanaa kesä tuli Ouluunkin nyt jo oli 19 astetta. Jos kesäkuu oli kylmä ja sateinen ei heinäkuun alku ole ollut juuri kummoisempi, mutta tänään ei satanut kuin kymmenisen minuuttia. Tuossa lähellä kyllä jylläsi ukkonen, mutta ei uskaltanut tulla päälle, kun emäkoira murisi sille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Varsin harvinaislaatuinen vuosi siinä mielessä, etten ole heinäkuun puolivälin jo jäätyä taakse nähnyt vielä yhtään salamaa! Jokunen ukkosen jyrähdys on sattunut kuulumaan, mutta siinäpä se on toistaiseksi ollut.

Käväisin hautausmaalla, ja siellä kukat ja nurmi kukoistavat aivan epätavallisen kauniina. Jos sää olisi ollut "parempi" (siis aurinkoisempi), ei alue näyttäisi yhtä hyvävointiselta.

Naistenviikko alkaa, ja sen päättävästä Jaakosta muistaa joku taas varmasti lausua sen pakollisen perinnelauseen. Niin että kiitos jo etukäteen!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Yhden salaman olen nähnyt ja sekin kauempana. Viileä kesä ei ukkosia suosi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Apilakuva on kuni japanilainen ikebana-asetelma, nappiin rajattukin otos, tosin ei muissakaan vikaa ole. Mikä se rungon näköinen siinä on, joku viime vuotinen putkenvarsiko?

Joko oululaiset riisu laamapaidat?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se on aidan seiväs, aita ei näy, kun se on sellaista vihreää verkkoa you know.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Anyways, siitä tuli mieleen etten ole pitkään aikaan väsännyt kukka-asetelmia, ja nyt on ilmaista materiaalia luonto tulvillaan.

Ja missähän päin kirjahyllyä tästä on se kirjakin, josko sitä tarvitsisikaan

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ikebana

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Elävät kukat. Luonnossa on nyt kukkien kirjoa, puolukka lopettelee täällä runsaanpuoleista kukintoaan. Mustikat eivät ole vasta kuin raakileita, mutta syksyä kohden menemme kiivasta tahtia. Missä oli se suvi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Luonnossa kukkii, mutta parvekkeen ennen seinän peittäneet kesäköynnökset ovat lähinnä huvittavan kokoisia, eivät ole jaksaneet kylmässä kasvaa. Miniä kertoi ottaneensa maalla aurinkoa ja vetäneensä peitettä ylleen aina kun aurinko meni pilveen ettei palellut.

Vilkaisin Iltalehden säätiedotusta, ei näy helteitä ja ellei tule intiaanikesää niin lyhyeksi kesä jää. Voit piristäytyä päivän IL:n pääkirjoituksella, vilkaisehan :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Hih, Vesikansa on lukenut blogini;)))

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Heitit Seija tuossa pari sanaa,jotka sai harmaat aivosoluni jotenkin liikahtamaan..en nyt muista ihan äskön miettineeni kumpaakaan..en ikebanaa,enkä laamapaitaa etenkään.Ikebanan perusasetelman kolme tasoahan tuosta apilasten kuvasta löytyy.Ja ne laamapaidat,ne oli joteskin kammottavia..tässäkö yksi syy "erilaiseen"elämänmuotooni..lapsuuden laamapaitatrauma..taivas varjele :)) mistähän toikin taas lähti :))niin juu ja toinen ne pitkät mummon itsensä kutomat pistelevänkutiavat nivusiin ylettyvät pitkät sukat..nii-in ne joiden paikallaan pysymiseen tarvittiin ne sukkanauhaliivit pojillakin... ... ... tämä selvä ei tartte enää geenimutaatioita miettiä..mitä tulee sitten tuohon japanilaiseen kukkienasetteluun,,niin mahtoikohan se olla kovinkin tavallista kuuskytluvun kansakoulupoikien keskuudessa..:) tais lähtee jostain piirrustustunnilta,kun opettaja tteki malliksi jonkun asetelma ja kertoi samalla tosta japanilaisesta perinnetaidosta.

P.S. Miksi sen paidan nimi oli laamapaita..tehtiinksse jostain laaman karvoista?..tääkin pitäis saada tietää,enneku kuolema korjaa..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mikä oli viiskyluvulla suomalaisen sydäntä lähellä?

- Läppävika ja laamapaita;))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hannu, älä menetä toivoasi millään lailla, niitä laamapaitoja myydään vieläkin, kotiteollisuusliikkeissä ja nettikaupoissakin.

http://www.taitoshop.fi/Laamapaita_perinteinen

ja täällä selostus nimestä

http://www.napsu.fi/vastaukset/kysymys/39689

Ja onneksi minä olen saanut vain äidin kutomia saapassukkia :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Nykyisin meillä on vain lamapaituleita ja taantumantorjunta sukkiksia;))

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #17

Taantumantorjuntasukkikset..hmmm..toisen ja kolmannenkin kerran hmmm..tällaisella vanhalla pieneläkeläisellä tuo henkilökohtainen pitkäkestoiseksi luokiteltava lama ja siitä johtuva taantuma,on läsnä
ihan alvariinsa..se että laman ja taantuman torjumisessa sukkiksilla oliskin joku merkitys ei välttämättä,lähestulkoon melkein aina tule kaikkien mieleen.
Menen siis kauppaan ja ostan sukkikset..kassaneidon pitkänhitaaseen katseeseen vastaan kertomalla niiden tulevan mutsille..loppu onkin yksinkertaista..vedän ne sukkikset päähän ja lähden pankkiin..pienenmpikin käteiskassa auttaaa taantuman torjumisessa ainakin vähäksi aikaa..ässhh..pahus..muuten hyvä,mut nehän kysyy henkkarit..

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #16

Ai tällee..onkohan jossain joku maa,missä ei olis laama...lahmanpaitoja..toiveikkaana kyselen ? :),,hymy on toiveikkaanepäilevänvino,toinen kulmakarva kysyvästi kohotettuna ..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Älä ainakaan Andeille mene, siellä voi saada villaisen laamapaidan.

Ikebanan väsääminen ei sujunut niin kuin piti, muistin etten löytänyt joulunakaan kuin yhden pienen pyöreän piikkipohjan kun amarylliksen vana taittui ja askartelin eteisen pöydälle jonniinlaisen. Kai perimmäisinä jollain hyllyllä kulmakaapissa, jossa on maljakoita ja vateja, täytyy sukeltaa sinne. Mutta tulipahan kesäkukkakimppukin.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #22

Juu en..ne ei taatusti oo mitään puolivillasia..onkohan niissä maissa muuten alpakka lusikoita..eikä voi mennä Nepaliinkaan eiks niilläkin oo niitä laamoja,sen Dalain lisäksi vaikka mihinkä käyttätarkoitukseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Voihan olla että tekevät lapsille pehmeitä alpakkalusikoita ja pintakäsittelevät ne ettei tarvi syljeskellä karvoja suustaan. Nepaliin päin voi olla turvallisempaa mennä, se Dalai kun kiertelee mualimaa vaikka on lama.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #19

Laamasta tulee väkisinkin mieleen villa.

Parhaat jalkineet, jotka minulla on koskaan ollut jalassa, olivat mummuni tekemät tallukkaat.

Tallukkaat tehdään villakankaasta ja rievuista. Alunperin tallukkaat olivat vanhoista rääsyistä tehtyjä köyhän kansan jalkineita. Uskallan väittää, että köyhästä habituksestaan huolimatta tallukkaat ovat parhaita kapistuksia, mitä ihminen voi jalkaansa laittaa. Varsinkin jos pitää kulkea hangessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #29

Hiinä ja hiinä, mulla on ollut pienenä muistaakseni suutarissa teetetyt tallukkaat, mutta kyllä hoppatossut on hangessa paremmat. - Tai onkohan, tallukkaat joustaa. Tarttee ajatella, mikä on aina niin vaikeaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #30

Kai minulla oli lapsena hoppatossut, mutta en ainakaan muista.

Aikuisena sain hoppatossut, jotka olivat vääränkokoiset. Hoppatossuista ei aina tiedä, ovatko ne liian isot vai pienet. Sain kuitenkin hiertymiä kantapäihini.

Tallukkaat eivät aiheuttaneet koskaan mitään jalkavaivoja. Hangessa ne olivat parhaat mahdolliset jalkineen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Tallukasmuisto on varsin hämärä, mutta hoppatossut ei saa olla liian pienet, villasukatkin kun täytyy mahtua. Oli taivaallisen lämpimät kun ulkoilutti pihassa pikkulapsia ja saa niitä näköjään vieläkin. Ja valmiiksi kumipohjilla, omiini teetin suutarilla kun pohjat kuluivat.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #32

Itselläni oli joskus hoppatossut, joiden jalkateräosa oli sopiva, mutta varret liian ahtaat. Minulla on luonnostaan melko paksut pohkeet. Koska tossujen varret puristivat liikaa, jalkani eivät päässeet liikkumaan kunnolla. Lopputulos oli se, että nilkkani ja kantapääni hiertyivät verille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #33

Höh, töpseli irtosi: Katsoin netistä uusia ja näyttäisi olevan paljon leveämmät varret kuin ennen, jotta jos jossain tarvitset niin nyt on.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hannu laamapaita oli puuvillaa 100 prosenttista vielä, mutta nimi tuli neuloksen keksijän mukaan. Tässä vähän lisää: Laamapaidan nimi vie 1800-luvun lopun Saksaan. Lääkäri Johan Heinrich Lahman halusi luoda materiaalin joka olisi joustava ja lämmin. Näin syntyi "Lahman-neulos" jonka lämpö ja hengittävyys perustuu kuitujen väliin jäävään ilmaan. Pehmeät puuvillavaatteet levisivät nopeasti ympäri Eurooppaa ja saavuttivat suuren suosion. Suomalaisten suussa Lahmannin alusvaatteet kääntyivät laamapaidoiksi ja housuiksi- keksijän nimeä mukaillen!

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #46

Juuh..nii-in..huomasitkos tuolla kommentissani sanan lahman..tsekkasin,vaan laamahousuista en oo ennen kuullu ikinä,kun nyt,kun sanot..ja nyt en tietenkään voi olla tarttumatta tuohon sun sukunimeesi...Lahman..Laamanen..olikos sellisti Seppo Laamanen mitään sukua.. nääs,kun sukunimetkin on kiinnostavia.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Tarkotatko eilistä, joo mieki eilen ihmettelin, että onko tämä näin ihanaa joku tässä maailmassa, sitte tajusin, että sehän se kesäsää!!!

Mie en ylleensä ikinä puhu ilmoista, mutte eilen sitte piti päästä kaikile ja jokhaiselle sanohmaan, että oooh mikä sulonen ilma!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri tuota tarkoitin, jospa tänäänkin saisi vielä nauttia lämmöstä, mutta mittari näyttää vain 12 astetta, mutta onneksi plussaa;))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hilkka, ainakin aamu alkaa hyvin, aurinko paistaa :))

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Niin ja ihanat kuvat, kiitos niistäki! Meinasin kirjottaa, että olet oikea kesäkeijju nyt, mutta eise jotenki sovi, niin ole vaikka kesäkommentaattori, soppiikosse semmonen!

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Ai se kesä oli öylönä käymässä siellä teilläpäin..kun sitä täällä näky vähän vähemmin.Ukkonen..tai akkanenko se oli..äänen määrästä päätellen,meinas ottaa vanhuksen hengiltä..tuli hiljaa hiipien suoraan päällemme ja jysäytti helvetinmoisen leiskahduksen kanssa sellaisen pierun etten oo ikinä kuullu tai nähny..osu nimittäin lähelle..tossa ikkunani alla on asfalttityöt käynnissä..ensimmäinen ajatus oli,että pojilta pikipannu räjähti :))
Kuvathan on taas hienoja..sattumoisin vielä lempikukkiani molemmat Orvokit on pantu jo vuosikausia aina ekana parvekkeelle,,nekun kestää kylmääkin hyvin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ukkosen kans eijjole leikkimistä, tappava luonnonvoimahan son.

Siis orvokit on ihania minustaki. Mulla jäi sinne lapin mökille, saunan seinälle, ruusupurkki ja joku toinen, siis petunia soli, nyt en pääse sinnekko on mäkäräisiä niin hirveästi. Hauska nähä syksyllä, että mitä niile nyt kesälä on tapahtu. Mutta alkukesästä vaikka yöllä kävi nollan alle mittari, se ruusu kesti, kunnes lähin tänne alas.

Luontoäitin touhujen seuraaminen on hauskaa. Kiitos plokista siis Arille, kyllähän non kesän kukat tärkeämpääkö meän Euro-jauhanta!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Meillä präiskyy usein ihan päällä ja salamoi niin maan perusteellisesti, jotta siihen on tottunut varsinkin kun ei ole ennenkään pelännyt, mutta pallosalamaa en haluaisi nähdä. Laitan aina ukonilmalla ovet ja ikkunat kiinni:)

Ja taas sataa, johan sitä poutaa kestikin. Ehkä siellä Lapin mökilläsikin sataa ja ruusu kukoistaa vielä syksyllä.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Orvokeilla on niin persoonalliset naamat. Juuri ihmettelin auringon paistetta metsätiellä käpsiessäni, ja täällä on mustikoiden kyljet jo sinistymässä. En ole helteitä kaivannut, mutta aurinkoa. :)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

sirkku pitkanen:[Orvokeilla on niin persoonalliset naamat],
- niin se on ja, Orvokki on kiistämättä Kesäkukka! Niin Ouluussakin!

Salliihan Ari, että linkitän tänne oman blogini Orvokeista?

http://viovio.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/1...

Kivoja kesäpäiviä tästäkin eteenpäin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sallin toki, ei orvokeista koskaan voi liikaa olla tekstiä. Orvokin kukat ovat kuin tonttumuorin kasvot, pyöreät ja hymyilevät.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Meilläkin tuossa parvekkeella orvokit kukoistaa,ja nyt alkaa olla hyvässä kondiksessa kaikki muutkin,lumikello on kasvanut ja kärhöt kukkii,appelsiinipuu suorastaan rehottaa kauniin valkoisine kukkineen.Ystävämme Ville on ottanut parvekeemme reviiriksen ja työmaakseen..siis kimalaisVille..hänet tunnistaa valkoisesta pepustaan.mielenkiintoista on se,että muita ei näy,ei kimalaisia tai muitakaan ötököitä,mutta Ville käy muutamiakin kertoja päivässä..Ville on tervetullut kaveri sympaattinen ahertaja.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tampere kuittaa. Valitettavasti en laittanut päivämääriä muistiin, mutta täällä oli muutama hellepäivä, ja pääsin pesemään mattoni.

Minä en helteistä juurikaan välitä. Jos matot on pesty, saa puolestani olla vähän viileämpääkin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En minäkään helteistä, mutta saisi nyt olla enemmän kuin 14 astetta. Tänään oli taas kelpo päivä, kiitos luojalle siitä. Nyt on vielä 16,8 astetta.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Merilapin rivieralla oli niin eilen kuin tänään täyskesä, aivan kuin Oulussa. Ai missä? Kemin satamassa tietenkin. Kemi on upea kesäkaupunki ja sen sataman tunnelma lienee Perämeren parhaita.

Matkalla Perämeren ympäri: Tornio-Luleå-Piteå-Skellefteå-kotosuomi

s/y Aldebaran

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minulla on myös hyvät muistot Kemnistä ja Kemin satamasta. Kuljeskelin siellä rakastuneena erään Halmetojan tytön kanssa ja vuosi oli 1962 ja ikä 6 vuotta. Olin kylläkin ensin ihastunut yhteen kellosepän tyttäreen Jaanaan, mutta kun tämä rakkaus tempasi minut kainaloonsa ja kuljetti pitkin Kemin satamaa ja keskustaa niin Jaana baby unohtui oitis.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olet varmaan käynynnä Naantalissa, ja ihan uteliaisuuttani kysyisin millainen se on nykyään. Silloin nääs kun oli s/y tulivat ahneiksi ja nostivat laituripaikkojen hintoja niin että tyhjää tuli, ja paattikin myytiin kohta sen jälkeen kun työt haittasivat kesälomaa.

Ja jos siellä käyt niin tänne kannatti ainakin ennen mennä

http://naantalinmatkailu.fi/ravintola-trappi

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Nyt s/y onTorniossa hienon sivutuulen ansiosta eikä siellä ainakaan olla ahneita. Toranda satama on juuri avattu ja kaikki ilmaisin sisäänheittohinnoin: laituripaikka, sähköt, saunat ym.

Mahtavaa palvelua. Huomenna sveamamman syliin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Kateeksi käy, ja suotuisia tuulia. Se Naantali vaan oli silloin sellainen kesäsatama että monta kertaa tuli jäätyä vielä yhdeksi yöksi. Ja poikkeamispaikoista saaristolaisleipää ynnä muutakin kaipaan.

PS. Oletkos koskaan nähnyt red sails in the sunset, jossain Affenanmaalla päin kerran näkyi. Ei se paljon soutupaattia suurempi ollut, mutta näky oli ihana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Ei ihan. Kaukaa katsottuna niin kuin suuri tervattu puuvene, jossa yksi punainen purje - se purjekangas oli punainen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #43

Punainen purje ja soutuvene:O

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

No suunnilleen siltä se kaukaa näytti, mutta isompi kuin tavallinen soutupaatti :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #40

Eihän ilmaisia "lounaita" edes ole, joten maksat Tornioon ne jollakin muotoa;))..., tai ainakin niin he olettavat.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #51

Kyllä, Ari, tämä satamapalvelu oli täysin ilmainen (laituri, sähköt, sauna, suihkut jne). Kyse on Lapin varakkaimpien yrittäjien (Erkki Hanhirova/Havator Oy) tarjoamasta sisäänheittotarjouksesta. Mies on satsannut siihen melkoisesti rahaa ja haluaa tietysti tunnettavuutta. Ensi vuonna satama (ja tuleva huvipuisto) ovat sitten maksullisia:

http://www.torandaevents.com/

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sanoisinpa että lyhyt ja ytimekäs matkakuvaus :)

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Juu, sorry, kyse olikin alunperin vaan Arin blogin kommentoinnistani. Purjeveneessä ei ole mukana muuta kuin tabletti ja sillä on ikävä kirjoittaa. Piteå (Piitime) on kiva kaupunki, kerrassaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Piteå on kaunis kaupunki, jossa on kaksi Arin tekemää tenniskenttää;))

Käyttäjän SaaraKettunen kuva
Saara Kettunen

Hailuovon likka (Suomen suurinta ikäpolovia) on sortunu Noki-alle. Ei täälä oo sen kummemmat ilimat ko sieläkään. Käytiin juhannuksen jäläkeen ukon kansa kattomasa. Sisko sielä Toppilasa päin on palavelukojisa.
Ookko nää matkustanu Hailuoto-laivalla joskus. Oli hyvä kulukupeli siiihen aikaan. Niinko moni muuki asija ennenvanahaan. Meinaavat pistää koko avijoliitonki uusiksi. Ei käy, sanon minä jo 44-vuotta tuota avijoliittua eläneenä tojeksi.
Tämä on eka kirjijotus multa näille sivvuille ja hajen vasta tyylijäni.

jk. Helsingisä ko asuttiin, kysy joku myyjä Stokmannilla, että "Ookko nää Oulusta ja pelekääkkö nää polliiisia?" No, ihan ylypiänä sanua tokasin sille, että isä on palijasjalakanen - Heinäpäästä. Koti kyllä meni hurijasa tulipalosa ja isä joutu sitte lastenkojin kautta huutolaispoikana Hailuotoon ... ja siitä se minunki tarina on akakusin. Eipä täsä muuta, ko toisella kerralla sitten lissää.
Oon muuten toimittanu kirijan: "SILTA suomalaisten siirtolaisten elämää Ruotsissa", jotta kannattaa kysyvä kirijakaupoista. Pitäs sen olla sielä kaapunginkirijastosaki. Ja ny ilataselle.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset