Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Luonto herää

Eilen oli ihmeellinen päivä tai ei. Jokainen päivähän on mahdollisuus, yksikään ei ole parempi toista. Eilen kuitenkin osui nähtäville enemmän kuin yleensä, tavallisesti tai koskaan.

Lähdimme koirien kanssa katsomaan joutsenia, mutta nitä ei enää ollut. Sorsat ja tavitkin olivat jo muuttaneet pois siitä lätäköstä johon ensimmäiseksi lentävät keväällä. Mutta jänikset olivat liikkeellä niitä oli jopa kolme yhtäaikaa esillä. Jännän näköistä, kun isutivat keskellä metsätietä korvat höröllänsä. Kuullostellen, että mikä mukmma sieltä nyt tulee neljän koiran kanssa.

No seuraavksi meille näyttäytyy viimekevöinen hirvijullikka, nuori uros seisoo rauhallisena vesakossa syöden kevään ensimmäiset hiirenkorvat suihinsa. Ei juurikaan säiky, vaikka hipsimme ohitse. Olen jo huomioinut pitkin kevättä, että jälkiä on, mutta nyt vasta onnistui paljastumaan mikä niitä jälkiä jättää.

No matka jatkuu kevättä on rinnassa ja kanervikossa, sillä taas jänikset hyppelivät joukolla niin, että valkoiste häntätupsut vain vilkkuivat pajukossa. Ukkometso oli tullut metsäautotielle hiekan syöntiin vai taisiko olla vain soidtimelta karkoitettu vanha höperö, kun alkoi uhitella pötkien sitten kuitenkin kanervien sekaan kurkkien sieltä tilannetta.

Saavuomme joen mutkaa ja tie meni niin vetiseksi, että käännyimme pois. lenkkitossuilla ei ollut mitään asiaa matkan jatkumiseksi. No silloinpa peura ponnahti siitä pusikosta liikkeelle ja koirat perään. No tulivathan nuo takaisin kymmen tunnin etsimisen jälkeen. Meinaten pennut, vanhemmat kyllä osoasivat totella.

No siinä etsiskellessä pentuja alueella liikkui kaksikin porolaumaa parttioita olivat, eli ei edes eloksi saakka poroja ollut saati tokaksi.

Kaikki tämä vajaan viidenkilometrin säteellä. On se ihmeellistä tapasi vaarini usein sanoa elämästä, yhdyn siis vaarin sanoihin, eli on se elämä joskus ihmeellistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

PS. Saman tai aivan toisen peuran näin vielä toistamiseen illemmalla. Oli hyvin terveen näköinen yksilö, pulska ja tuuhea karvainen. Joskus näkee sellaisia nälkiintyneitä peuroja, kuin luuviuluja melkein kuni ajokoiria.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Samanlaista vipinää täällä etelämpänäkin. Tänään videoin sekä rusakon lähestymisen että kaurisparin pellolla. Ajattelin laittaa tänne. Hirvenkin bongasin pari päivää sitten, melko etäällä oli ja metsostakin näin jäljen. Katsotaan miten onnistun saamaan kuvat mukaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos kuvista jo näin etukäteen. Sinulla on aina niin hyvät kuvat.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Onse elämä ihmeellistkö semmosin silmin kattoo ja syänmerkki! Eikä ole koskhaan tylsääkö on semmoset silmät!

Onkohan täällä paljon peuroja?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En osaa sanoa, mutta mukavan näköistä on sen loikinta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja kun tästä vähän lämpenee niin voi maata nurmikolla ja katsella vaikka kuinka muura muurahainen kortta kuljettaa. Kaiken luonnossa liikkuvanhan ei tarvitse olla suurta. Taikka kuinka sen nyt sanoisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Muurahaisetkin ovat touhussa totta tosiaan. Säskiäkin on jo näkynyt, mutta kylmä ilma hiukan hiljentää niitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nokkosperhosen olen nähnyt, mutta sen perinteisen näkeminen vielä kestää: jos näet ensimmäiseksi sisiliskon niin olet sukkela koko kesän - mutta mikä se hidas oli, sammakko?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Minä näin suruvaipan ja joitain hyvin pieniä lepattajia, hiukan koita suurempia. Mutta pikkulintuja on sitäkin enemmän syövät jopa siemenet porkkanapenkistä:-D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

No, huomenna silmät apposen auki ja leuhkin ainakin rinnanmitalla :)

Ja mulla on parvekkeella paperikassissa koirankarvoja pesänrakennukseen, mutta silti ne tintit on nokkineet tuolien pehmusteista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Juu mutta tuulensuojalevyt ne vasta namia ovat. Syksyllä kun sain seinän vuoratuksi niin jo aamulla oli jopa reikiä niissä tai muuten olivat kuin haulikolla ammuttuja. Myö vuorivilla on suosittua, luulisi kutisevan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ihmeellistä oli, mutta huomio kiinnittyi noihin päällysmiehiin, eli kyydissä oli jopa kolmekin muurahaista parhaimmillaan. Ja sitten kun pala ei kokonaan sopinut aukosta pesään, niin alkoivat murentaa palasta. Ne muruset eivät välttämättä päätyneet samaan paikkaan, vaan niitä kiidätettiin muualle. Voisiko sitä kutsua harmaaksi taloudeksi?

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Sielläkin näkyy olevan herrat, jotka käskee kuljettamaan ja itse istuu kuorman päällä ja komentelee...Joko harmaa talous tai vahvempi ryöstää toiselta palan.Niin kuin ihmisten sivilisaatiossa! Kumpi on keneltä oppinut? Ihminen<>muurahainen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Ai sitä kutsutaan oppineisuudeksi, minusta se on tyhmyyttä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #13

Mehän ollaan kaikki oppineisuuden "uhreja", eli tyhmiä sitten:kouluoppineisuus, ammattioppineisuus,raamatunoppineisuus...Vai mitä sitten se on se oppineisuus mielestäsi, jos ei matkiminen toista viisaampaa joka on jo saanut edelliseltä viisaalta tiedon asiaan kuin asiaan.Ei pelkästään geeniperimällä ja lahjakkuudella pärjää, sitä voi tukea hankkimalla olevaa jo tietoa. Ei kannata mennä keksimään polkupyörää jos sen on jo toinen keksinyt.Muurahaisilla sen on geeniperimä.Ja todella ihmeellistä!
Ja vertailu muurahaisten toimintaa ihmiskunnan sivilisaatioon on myös tyhmyyttä, mutta minun huumoria ja vitsailua ei moni muukaan ymmärrä.:(

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Uskoin ymmärtäväni huumoriasi ja luulen vieläkin.

Erno Paasilinna on todennut, että oppineita ovat vain itseoppineet, kaikki muut ovat koulutettuja.

Itse kuulun noihin vähemmän koulutettuihin, eli kantapään kautta opiskelleisiin.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #15

Hyvä tietää Erno Paasilinnan määritelmät oppineista ja koulutetuista.En tiennyt kuka hän on.Kävin lukemassa muistokirjoituksen hänestä.

"Itseoppinut on ainoa oppinut. Muut ovat opetettuja", hän kirjoitti ja haastoi akateemisen älymystön...Hänenkin elämänkaari on jo päättynyt!Surullista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Muistin siis sinne päin, mutta nythän me molemmat taas opimme jotain.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #17

Oppia ikä kaikki!

Venäjäksi: "Век живи, век учись!

http://myluga.com/wp-content/uploads/2013/07/VTaB8...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa