Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Luontomatka koirien kanssa

 • Metsään käypi polku ja koirien tie.
  Metsään käypi polku ja koirien tie.
 • No kukas se siellä?
  No kukas se siellä?
 • Ja täällä on kerrostaloyksiöitä, näissä on selvästi asuttu talven ylitse.
  Ja täällä on kerrostaloyksiöitä, näissä on selvästi asuttu talven ylitse.
 • Kiven kukkia?
  Kiven kukkia?
 • Tuuppa kattoo Ari mitä täällä on!
  Tuuppa kattoo Ari mitä täällä on!
 • Juhannus tulossa, kun kukkahame heilahtaa...
  Juhannus tulossa, kun kukkahame heilahtaa...

Tavanomainen lenkki on taas heitetty. Tai ei ne koskaan tavanomaisia ole, nyt otettiin kameralla muutama kuva. Sinivuokkoja on ollut noin viikon. Etelässä on kesä varmasti paljon pidemmällä, mutta täällä pidempi päivä alkaa kohta vaikuttaa kasvustoon ja syksyllä olemme saaneet etelän kiinni.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Kävin tänään ajelemassa ja katsastelemassa kevään kehittymistä,mikä täällä etelässä on hyvässä vauhdissa.Tänään oli lämmin päivä vihreys puissa ja maassa kasvoi ja kehittyi melkein siinä silmissä,talvimasennus alkaa jo vähän helpottamaan.Olo oli kuitenkin orpo,kun koirakaveria ei enää ollutkaan mukana.Sekin helpotti,kun muutama koirakaveri ihmisineen tuli vastaan.
Eivät olleet unohtaneet..koirat,etenkään.
No elämä on..
Muuten..miten tosta kivikuvasta tuli mieleen välittömästi Särestöniemen Reidarin taulut?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Reidar taisikin ottaa värinsä kivistä ja sammaleista. Reidar tulee mieleen aina kun tuollaista näkee.

Koirat ovat mukavia, mutta niiden ikä on vain niin lyhyt ihmisen ikään verrattuna. Minulla oli kerran koira joka oli 16-17 en muista tarkalleen. Se tuli lopussa kuuroksi ja asettui yöksi kynnykselle poikittain, että aamulla huomaisi minut kun lähden töihin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Minun viiminen koira eli 16v vanhaksi ja se hyyty vasta pari viikkoa ennen kuin luovuin siittä. Se ei halunnu ennää pitkille lenkeille ja aloin aatella, ettei se ennää elä oikeaa koiran elämää ja jännä juttu, seki meni työhuoneessani kynnykselle, mitä ei ennen ikinä tehny. Se kynnysjuttu sai minut päättämään, että sen ei tartte ellää minun takia. No se oli niin minun perrään loppupäivänsä, että taisi vain kytätä, etten karkais siltä ja se oli selvästi umpiväsyny lopuksi. Oijjoij koirat on niin ihania. Ja ihmiset kans.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Me oikeastaan tuotiin akita inut Suomeen mutta nyt vanhemmiten on shiba inuihin siirrytty. Shiba voi elää 25-vuotiaaksi, kuten dingokin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä, mutta siltikin 25 vuotta on aika vähän ihmisen elämässä, vaikka alakoulussa tuntuikin, että teinitkin on jo ikäloppuja.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Ensimäinen oma koirani oli suomen lapinkoira ja löytökoira.Olimme yksissä kuustoista vuotta ja meille tullessaan se oli about vuoden vanha..eli..
Tuona aikana lääkäriä tarvittiin kaksi kertaa,joista toinen oli se viimeinen kerta,eikä se ensimmäinen kertakaan ollut mitään vakavaa,selvittiin salvalla.mainio ongelmaton otus..ikävä iskee vielä näin yli kymmenenkin vuoden jälkeen joskus

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Minun oma itse hankkimani oli pystykorva. Sen jälkeen on ollut useita, mutta nyt on kyllä fiksuin koira. Mäytäkoira ymmärtää puolesta sanasta ja on vasta viiden kuukauden. Ihana. Nyttenkin nukkuu oikean jalkateräni päällä. Sisäsiistikin jo. En vielä ole mattoja uskaltanut laittaa kuitenkaan, jos vaikka tulisi vielä vahinkoja. Osaa pyytää ulos. Osaa leikkiä ja pysyy mukanani ilman remmiä metsälenkillä. Tänään näimme peuroja ja hirven sekä tietysti monta lintua. Linnuista se on erityisen kiinnostunut, vaikka luulin sen mieleuiten menevän maanalaisiin koloihin.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa