Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Ei mainos, älä lue!

Hauskat sattumat eivä aina ole hauskoja. Kun muutin Ouluun, en tuntenut enkä tiennyt paikallisia toimijoita. Tarvitsin akvarioon välilasin ja etsin kuukkelista lasiliikkeitä. Laitoin kolmeen lasiliikkeeseen kyselyn ja yksi vastasi. Tilasin sieltä lasin ja mainitsin sen tulevan akvarioon ja ostin sitä varten akvarioon sopivaa silikonia.

Kuinka ollakaan vanha akvario alkoin vuotamaan kuukausi väliseinäremontin jälkeen ja kävin ostamassa samasta tutusta liikkeestä lisää akvario-silikonia. Tein huolellista työtä ja raavin kaikki vanhat silikonit pois ja liimasin akvarion huolella ja kuivatuksen jälkeen laskin vedet sisään.

Meni pari kuukautta ja akvario alkoi tänään jälleen vuotamaan. Tarkistin netistä mitä slikonia minulle oli lasiliikkeestä myyty? Sieltä selvisi, että kyseinen silikoni ei kestä vettä, kuin tilapäisesti ja siellä luki edelleen, että kyseistä tuotetta ei suositella akvariokäyttöön.

Hauska juttu, mutta sen siitä saa kun luottaa silmittömästi suomalaiseen yrittäjään.

Hauska juttu myös se että ostamani Microsoftin Office ei  ole suostunut latautumaan teknisen tuen hyvistä vinkeistä huolimatta. Ohjelma latautuu 95% ja sitten katoaa bitti-avaruuteen. Hauskin neuvo sieltä oli, että mene naapuriin lataamaan ohjelmaa, jos siellä olisi parempi yhteys.

Hauskaa, että näitä sattuu lähes päivittäin. Missä on luottamus? Missä on laatu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Otsikkoon liittyen: sain 80-luvulla konttorilleni anonyyymin kirjekuoren, joka oli minulle osoitettu. Sen päälle oli printattu: "HEITÄ TÄMÄ KUORI AVAAMATTOMANA ROSKIKSEEN!"

Kun avasin sen, kävi ilmi, että se oli mainostoimiston mainos. Se alkoi vakuuttavasti: "Olemme juuri todistaneet tehokkuutemme. Muuten olisit heittänyt kuoren avaamattomana roskikseen."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

OK, olen muistakseni mennyt samaan halpaanB-)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vähän ninku off topic: mihin sitä välilasia tarvitsit, ettei poikaset tulis syötyä tuli ensimmäiseksi mieleen.

Nimimerkillä joskus ennen koiria 300 l akvaarion omistanut, silloin kun lääkärit pelottelivat että allergisen muksun talouteen ei pidä ottaa karvaisia elukoita.

Ja oikeastaan on tullut kauan sitten jättämäni ajatus, merivesiakvaarion hankintakin mieleen. Kenelläkään?

Taikka joku akvaario, mutta varusteistakin tarttis ottaa selvää, entinen kun oli siihen aikaan kun isä lampun osti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Välilasin taakse runssaamin hiekkaa ja välilasin ylitse nostetaan isommalta puolelta vettä. Alapuolella on rako, joten vesi suodattuu hiekan läpi. Siihen yläreunaan jää sitten mainitsemasi poikasallas.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kun en tarvitse pelejä (lue: en osaa), niin hermostuksissani vaihdoin Windowsin Linux / Ubuuntu ilmaisjärjestelmään. Outoa oli se, että imuroituani asennuslevyn se asensi oletusarvoilla kerta heitolla järjestelmän, Open Officen, Firefoxin ja jotain pientä sälää päälle ja kaikki toimivat heti. Ilmaisia lisäohjelmia löytyy asennuspainikkeen takaa yli minun tarpeeni.

Canonin skanneria varten jätin onneksi rinnalle Windowsin. Canon ei ole ollut innokas tekemään Linuxille ajureita. Kerran kuussa keskimäärin pitää käynnistää Windows.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Esikoispoikani on innokas Linux mies!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nyt(kin) taitaapi kommentti mennä viihteen puolelle: munkin pojallani on Linux mutta kun kerran kysyin siitä niin vastaus alkoi että äiti, ja jatko jotain hyvin hienotunteista.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mieki komppaan Linuxia, sei kylese tyhjiä eikä ongelmoi mithän. Mutta nyt tässäki on Microsoftin uusin windoussi ja se on se, ettei Lumia puhelin esimerkiksi tee yhteistyötä Ubuntun kans... Ovelaa liiketoimintaa, mutta koko ajan Linux tullee perässä ja mennee monasti eellekko kerkiää. Senhän saa itte asennettua eikä maksa mithän. Nojoo, elämä on valintaa!

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Nonni ja normipäivä
Mikähän ihme siinäkin on että usein saa sitä mitä ei tilaa?

Onko tämä kestävää kysyy aasi
On, on vastaa kettu jatkaen maireasti mainostaen: parasta mitä markkinoilta löytyy

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niinpä! Mutta erikoisliikkeet ovat nykyisin niin huonossa hapessa, että unohtuu asiakkaan etu, kun pitää huolehtia enemmän omasta pärjäämisestä.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Saniteettisilikoni ja vesi pysyy. Monista silikoneista liukenee akvaarioveteen jotakin ja kalat eivät oikein tykkää, eli saattavat kuolla. Ei tarvita erikoisliikettä sen silikonin hankkimiseen, kunhan lukee vaan purkin kyljestä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei tarvitse ei, mutta onhan loogista ostaa lasi lasiliikkeestä, ja samalla ehkä oheistuotteet?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Varoitus, saniteettisilikoneissa on usein homeenestoaineita, jotka tappavat myös kalat!

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Aika alkkeellinen virhe muuten ammatti-ihmiseltä, myyä väärää silikonia... Annoiksie pallautetta sinne vai sanoikko sie sen tuossa plokissa.

Tämän blogin suosituimmat