Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Täällä vartioin minä

 • Täällä vartioin minä
  Täällä vartioin minä
 • Tässä minä olen päivän ikäisenä
  Tässä minä olen päivän ikäisenä
 • Aidan takana on helppoa hymyillä
  Aidan takana on helppoa hymyillä
 • Tuore isä, ikää on 4 vuotta
  Tuore isä, ikää on 4 vuotta
 • Mitähän kivaa tänään tehtäisiin?
  Mitähän kivaa tänään tehtäisiin?
 • Neljäntenä syntynyt (uros)
  Neljäntenä syntynyt (uros)
 • Toisena syntynyt (narttu)
  Toisena syntynyt (narttu)
 • Ja tässä loput viisi
  Ja tässä loput viisi
 • Ja nämähän ovat minun, - rakkaudella Olga!
  Ja nämähän ovat minun, - rakkaudella Olga!

Vahtikoira vartio häntä hellikäämme, alkoivat nämä laulun sanat soimaan korvamatona eilen korvissa, kun Olga teki seitsemän pentua ja kaikki emänsä näköisiä. Pentujen tuloa odoteltiin huomiseksi, mutta nämä päättivät tulla jo eilen.

Emä, isä ja pennut voivat hyvin, mutta omistajaemäntä on aivan taivaissa. Voi hellanduudeli sentään...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miten sattuikin, tuli juuri mieleen kun pussilakanassa on iso palkeenkieli - joku nelijalkainen käynyt petaamassa - että pentulaatikkoon kävisi.

?+?, joko kaikilla on nimet?

Laita lisää kuvia :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei ole ensimmäistä nimeä, uroksia on viisi ja narttuja kaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Meillä ei ole ollut kuin uroksia, nartulle kun voi osua juoksu 20. elokuutakin :) Nartun nimi on kyllä ollut valmiina, Dixi(e). Käytä jos kelpaa, en ainakaan minä ole siihen törmännyt - ellet hirveesti vierasta jazzia.

PS. ja yx uros voisi olla Alex :D

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/69984-suomella-nyt...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

Ajatuksena on ollut, että jos kaikki alkaisivat samalla etukirjaimella, niin olisi helpompi jatkossa tietää mistä pentueesta. A:sta voisi aloittaa ja silloin ei Alex ole huono.

Tai D:stä Dixie, mutta päätöstä edes alkukirjaimesta ei ole tehty

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #16

Cesi, yksi näyttelijäystäväni. Oikein upea nainen. Eläimillä ja ihmisillähän on yhteiset nimet, etkä ehkä tunnekaan Cecile Orblinia. Hänpä on Kansallisteatterin näyttelijä. Voi, että oli ihana näytelmä Vuosisadan rakkaustarina, jossa hän oli päätähtenä.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Juu, lisää kuvia..

Onnea koko porukalle, ja terveiset omistajaemännälle!

Nyt kelpaa teidän Jussia juhlia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvää Jussia vain kaikille teille.

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Hyvän syntymäpäivän muuten valitsivat uudet tulokkaat - meidän isäntä täytti myös vuosia eilen, mutta ei koirista eikä kissoista eikä kai mistään muustakaan meillä tiedetä mitään, kun isäntä on kaikelle: atsii!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onnittelut Hannulle, mittariin tuli jälleen vuosi lisää;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Emo on borderi isästä, mutta emonemä on rodultaan tuntematon, ilmeisesti lapinporokoiraa ja lanseeria sekaisin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Komea bortsu on sinullakin, Ari!

Maailman upein (ja ehkä fiksuin) koirarotu, josta kennelliittomme vielä 1970-luvulla oli sitä mieltä, ettei se ole rotu ollenkaan "koska on liian paljon ulkoisen habituksen vaihtelua". Silloinen lammaskoirani Kalle taisi olla Suomen ensimmäisiä bortsuja ja nyt olemme varsin tyytyväisiä Walma-nartumme kanssa: Wauhti-Walma.

bortsu=border collie

http://fi.wikipedia.org/wiki/Bordercollie

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oma koira on aina maailman paras, mutta kyllä tässä koirassa on sitä jotain. Bordercolliet ovat tosiaan toista maata, minulla tämä on myös toinen bortsu. Tämä on kuitenkin mix, joten puhdas borderi on vain tämän isä ja pentujen isä on sheltti.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Aika hieno mix, jossa on vahvaa bortsusoundia, sanoo useiden sekarotuisten entinen omistaja.

On muuten hieno linjaus: joko bortsu tai sekarotuinen..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Mieluiten bortsu mix, nimimerkillä kokemusta on. Minun ensimmäinen koira oli newfound uros, sitten sheltti mix narttu, kääpiövillakoira, lanseer, ja sitten Samppa eli bortsu,labradori ruskea uros ja nyt nämä sheltti ja bortsu mix.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mutsilla oli myös Suomen ensimmäisiä bordereita, ja siitä se minunkin ensimmäinen pentu oli. Samppa eli 17 vuotiaaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Agilityssä niitä näki silloin kun kävin (kerhon töissä ajanottajana:), hyvä harrastus purkaa energiaa silloin kun rodulla sitä on vaikka muille jakaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Agilityssä tämäkin varmasti pärjäisi, mutta minä olen niin laiska kilpailemaan, harjoittelua kyllä voin tehdä ja pelaankin koirien kanssa päivittäin jalkapalloa ja frisbeetä. Nartulat ei saa jalkapalloa läpi 10 cm enempää ei pallo ennätä liikkua kun jo nappaa kiinni.

Kantapääkikankin jo ennakoi hyppäämllä taakse, heti kun nostan jalkani kantapääkikkaan. Portaat nouseen lintutorniin, mutta katolle ei ole vielä palotikkaita pitkin noussut;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Laita ne palotikkaat vinoon niin eiköhän sekin onnistu - tai ehkä ei kuitenkaan kannata laittaa :)

Mietin huvikseni nuorisolle ruokaa laittaessani - väsäsin härkä(?)ruukkua kun saavat jo illalla ystäviensä luona mökillä tarpeeksi kesäistä ja grillattua - molemmat jalat ilmassa olevia koiruuksien nimiä ja keksiihän niitä joka kirjaimella. A:lla tietty Ariel, ja Apollo ja Astra ja Aniara ja... paitsi että kaikilla on niin erilainen maku :D

Omani ovat juontuneet niiltä ajoilta kun sai pitää koiria irti, ettei tullut nimellä kutsuessa viittä koiraa.

Kesä on hyvää pentuaikaa, saa sitten aikanaan päästää ovesta ulos pissille ruuan jälkeen. Yksi rekkuni oli kesällä ulkosalla kasvanut tuontipentu, eikä se tehnyt ihan pienenä pentunakaan tarpeitaan sisälle kun oli tottunut nurmikolle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #26

Hyviä ehdotuksia. Nimiä ehkä annetaan sen jälken kun heille aukeavat silmät, sitten näkee niiden ilmeet ja osaa antaa nimen kohdalleen.

Tuo huutopolitiikka on tosiaan selvä, eli ei kannata kaikkein yleisintä nimeä antaa muuten kotiin juokess puoli tusinaa rekkua, kun omaansa huutaa. Sen välttämiseksi opetin näille vanhemmille, käskysanat englanniksi, joten kun rivitalonpihalla tuli rähinää koirien kesken, jokainen huutaa "tänne", siinä ei koirat sitten tiedä että minne.

Se toimi siellä Kontiolahdella erittäin hyvin, nyt täällä Oulussa ei ole lähellä niin paljoa koiraihmisiä, että sekaannustra tulisi, mutta nyt koirat osaavatkin kaksikieliset komennot.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Älä ota niitä vakavasti; tyttärellä on näet ollut pari pentuetta eikä yksikään ehdotukseni ole mennyt läpi vaikka niitä on ollut miljuuna :)

PS. Voin silti keksiä lisää, paitsi jos jossain vaiheessa päätät ettet pidäkään niitä kaikkia. Vaikka p-rallin alettua :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Voi hellanduudeli sentään, kunpa olisin siellä ja saisin ottaa syliin ihanan pienen karvapallon... Juu, juu kuvia vaan heti lisää kun pentujen äitee antaa luvan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Laitetaan laitetaan ja kyllä emo luvan antaa, äsken olimme jo pelaamassa jalkapalloa sen kanssa. Hyvin hoitaa pentujaan, painoa on tullut 25 grammaa eilisestä isommat painavat jo 400 g.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuvia lisätty yleisön pyynnöstä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ihania kuvia, viimeisin on liikuttava idylli :)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

No jopas..äärimmäisen lämpimät onnittelut ja terveiset perhetapahtuman johdosta meiltä molemmilta..Viiviltä ja minulta,ynnä mukavaa jussia kans.
Ne nyt vaan on niin hienoja,hellyttäviä..tällaisen vanhan paatuneen ja karskin ihmisäijän mielikin suorastaan hykertyy tuollaisista uutisista ja kuvista.Tuo meidän emäntä ei voi enää pentuja saada,joten olemme iloisia toisten puolesta ja silloin ,kun tuolla reissun päällä kohtaamme,jonkun pikkukaverin,joka ottaa ensiaskeleitaan hihnan päässä ihmistensä kanssa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo son kova homma sekiko koira tekkee pentuja! nimerkki Koira teki 11 pentua ja sen jälkeiset viikot oli vielä kovempaa homma, ei yön rauhaa.

No onnea isännälle ja emännelle ja koiravanhemmille tietenki ja pennuile kasvun voimia ja iloa!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Huomattu on emo käy kolmesti yöllä ulkona ja juoma-astia on jatkuvasti tyhjä. Mutta kaikki on kuitenkin suhteellista, elämä jatkuu ja pennut kasvavat huimaa vauhtia. Sitten isompana vasta vauhtia riittääkin.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Koirat on kyllä niin ihania, jestanpoo kuinka mie selviänki ilman koiraa, mutta aijjon olla viisas enkä laita koiraa. Sille ei ois oiken olla paljon yksin kotona ja täälähän itikat söis sen eikä kukhan huoli minun koiraa hoittoonsa ja taas nimimerkki: Kokemusta on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Oikea asenne, mutta jättää koiran paikan tyhjäksi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Nuo Border Colliet ovat superia, vilkkaita, ihmisystävällisiä oikeita paimenkoiria. Colliet ja Sheltit ovat varauksellisia, mutta ihania perhekoiria.
Meidän "Lassiemme", Collie, oli nimeltään Woffe (Wolfgan Amadeus Mozart) koska tykkäsi klassisesta musiikista aina kuin joutui olemaan tunteja yksin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Emo Olga kuuntelee mielellään myös klassista musiikkia on aivan haltioissaan pää kallellaan. Myös televisiota se voi tuijottaa muutamia minuutteja seuraten miten juonikuvio kehittyy.

Enemmän tämä emo on kuitenkin luonnossa. Nytkin kävimme tunnin lenkin, että saa jalat liikuntaa sitten kiireesti kotiluolaan imettämään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Hienonnäköisiä. Työssä lammaspaimenina olen nähnyt, aivan ihmeellisen "älykkäitä".

Itsellä ollut vain metsästyskoiria (dreeverit, suomenajokoirat ja suomenpystykorvat). YHteensä muistaakseni 26 kpl. Nyt ei ole yhtään, koska en enää metsästä, eivätkä koirat saisi tarkoitustaan vastaavaa "työtä".

Eli jos otat koiran, olet siitä myös vastuussa, se on mottoni.

Mutta hieno rotu sinulla, olipahan puhdas- tai monirotuinen.

Onnittelen hienoista koirista!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Paljon on sinullakin koiria ollut, eli jotain tiedät niiden sielunelämästä. Luonto on ihmeellinen asia on kukkia koiria kuoriaisia sekä miehiä ja naisia. On metsä ja puut ja kaikki mahdolliset muut.

Ei puhtaissa roduissa mitään vikaa ole, jos koirat eivät ole liikaa jalostettu ihmisen turhamaisuutta palvelemaan, mutta sekarotuinen on aina arvoituksellisempi, koska siinä yhdistyy kaksi joskus useampikin rotu mutakttomastai tai sitten mutkallisesti.

Minä metsästän korkeintaan kameralla, joten metsästyskoiraa ei minulla ole koskaan ollut, vaikka koira on aina metsässä mukana ollutkin.

Silloin kun oli oikeita lampaitakin, eikä vain tuo posliini lammas, niin border oli mukava apu, se ajoi kyllä keväällä hauetkin katiskaan ja hevoselle antoi juoksuvalmennusta, mutta naapuri paljasti, että kun olen töissä niin se vain makaa portailla.

Kilometrin päästä kuuli autoni moottorinäänen ja alkoi sitten naapurin mukaan kovasti ajamaan lampaita, haukia ja hevosia, juoksi sitten häntä heiluen pihatielle vastaan ja oli sen näköinen, kuin olisi koko päivän palvellut täysillä minua.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ari, katos kunn mulla on se kennelnimi vieläkin, vaikkei koiria olekkaan. Tuli niitä kasvatettuakin muutamia pentueita. Siitä se lukumäärä.

www.pajulammen.com

Ei siinnä rodulla paljon väliä ole. Koira kuin koira, rodusta huolimatta, alkaa ikäänkuin oppia isännän merkit ja ajatukset. Ja sama toisin päin. Ja samaa johdonmukaisuutta vaativat kaikki rodut kasvatus- ja opetustyössä.

Ei puhdaissa roduissa mitään vikaa olekkaan. Mutta kasvattajissa usein on. Vähälulukuisia rotuja jalostetaan edelleen, sisäsiitos nousee ja periytyvät sairaudet lisääntyvät. Dreeveri on tästä melko hyvä esimerkki. Mutta pahempiakin on.

Itse en ymmärrä näiden "seinäänjuosseiden" kasvattajia (bulterrierien heimolaiset). Hengitysvaikeukset ovat niillä melko yleisiä. Tai nämä pienet chihuahua ja papillon, joilta silmät helposti tulevat ulos kuopistaan.

Eli, mitä lähempänä kantaisäänsä sutta koira on rakenteeltaan, sitä terveempi se on.

Mutta sinulla on fiksu ja oppivainen rotu, ole ylpeä siitä. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #35

Onhan siitä puhetta ollut ja olen vieraillut siellä sivuillakin. Raisa on hyvä nimi minulla on tytär saman niminen;)

Oppii sitä siinä sivussa itse aina enemmän kuin koirat;)

Aamulla kävin emon kanssa lenkillä ja huomasin miten hyvin se toimii.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa