Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Sul ponticello

Sul ponticello, eli viulua soitetaan tallan vierestä niin, että ääni tuntuu särkyvän. Kun Puheenvuoron puolelta lukee blogeja on tyylilaji usein Sul pontisello!

Kaikki on pielessä ja rääkyä pitää, muuten ei tunnu menevän viesti perille. Esimerkkejä riittää pilvin pimein, mutta anteeksi vaan ei nimiä. Jokainen varmasti tunnistaa pahimmat, mutta onko toisenlaisia lainkaan? Onneksi on.

Yksi tyynimmistä blogaajista on mielestäni SJP, on muitakin, mutta ei yhtä pitkään blogistanissa viihtyneitä. Yleensä aloittava blogisti on alussa cool, mutta ajan myötä tyyli muuttu räyhäävämmäksi, kun lukijoiden suuret massat tuntuvat menevän sinne missä parku on suurinta.

Nämä Sul ponticello keskustelijat laittavan täysin asian vierestä ja saavat näin yleisönsä kuumenemaan, sitten voikin alkaa kehuskelemaan suurilla lukijamäärillään. Valitettavasti useat arvokeskustelijat ovat poistuneet Uudesta Suomesta, kun meno on joko toisia rienaavaa tai keskinäisten kehujen kerhoilua.

Asiaa ja rakentavasti esittävien arvokkaat avaukset jäävät suosikkilistoilla rääväsuiden jalkoihin, ketään ei tunnu kiinnostavan oikeat asiat. Mamuista ja homoista on onneksi siirrytty muihin aiheisiin, mutta keskustelun taso on vielä lapsenkengissä.

Valtaisa osa hyvistä avaajista on turhautunut ja alkanut kirjoittaa itselleen vieraasti sitä mistä otaksuu keskustelujen syntyvän, mutta erehtyvät, sillä omaa tyyliään ei kannata hukata.

Vapaavuoro on säilyttänyt paremmin tarkoituksensa ja siksi yhä useampi puheenvuorolainen on pistäytynytkin tänne. Se on ilolla tunnustettava, että Niklas Herlinin alkuperäinen tavoite on kantanut ja kasvanut, mutta surullista on se tallan vierestä jatkuvasti hankaaminen, se vihloo korvia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jaa mul ponticello... Juu, minä maistaa sitä usein. Se olla pahaa, mutta tulla halvaksi. Kuusen juurella. Nouse päähän kuin häkä.
Torilla myydä, paljon ostajia...

Paljon oksenta ja putkassa nukkua...

Joo, tuota kröhöm... Missäs me mentiinkään tuota?...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pontikka on aivan eri ruokalaji;)

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa