Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Banaanikärpäset ovat pedofiilejä

Mahlakärpäset eli banaanikärpäset ovat virolaisia siirtotyöläisiä maassamme, sillä Suomi on liian ankara paikka niiden hennoille hartioille. Banaanikärpäset ovat kausityöläisiä ja tulevat meille Suomeen paremman palkkatason vuoksi syksyisin, kun marjoja ja hedelmiä säilötään kodeissamme.

Mahlakärpänen on fiksu eläin ja sen käsittämätön kyky sopeutua emäntien mitä ihmeellisimpiin tempauksiin yrittää tuhota kärpäset omasta kodistaan on suorastaan nerokasta.

Banaanikärpänen on myös pedofiili, sillä mahlakärpäset astuvat toisensa jo 8 tunnin vanhoina ja he osaavat jo siinä iässä esileikit viimeisen päälle. Herkuttelijoita kun ovat.

Banaanikärpäset räpyttelevät siipiään yli kaksi kertaa nopeammin, kuin kolibrit, ja osaavat vaihtaa lentosuuntaa vaistonvaraisesti. Siksi niitä on lähes mahdoton saada kärpäslätkällä tapetuksi.

Lisäksi nämä makean perään olevat veijarit ovat lyhyestä iästään huolimatta varsin hyvin koulutettuja, he tietävät parhaat piilopaikat jo äidinmaidossaan, eli juotuaan talon astioista ensikerran, he tietävät jo sen lähistössä olevat parhaat lymypaikat.

Meillä on paljon oppimista luonnon kiertokulusta, jos haluamme ymmärtää edes hiukkasen baanaanikärpäsen maailmasta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Harri Rautiainen

Time flies like an arrow, fruit flies like banana.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

On meillä kotimaisiakin lajeja kuten Porvoo wild ja Drosophila Lakovaarai. Tämä viimeinen löytäjän professori Lakovaaran mukaan. Käytin aikanaan banaanikärpäsiä tutkimuksessa. Niillä kun on kahdeksan kromosomia, siis neljä kromosomiparia. Aika veijareita, punasilmäisiä pääosin, mutta valkosilmäisiä mutanttejakin löytyy. Etsin kokeisiini neitseellisiä naaraita. Ne olivat litteävatsaisia ja vatsan läpi kuulsi suoli sisätiloista. Sitten risteyttelin, poimin munat alustalle, jossa kasvatin mallaspuurossa. Osassa pulloja oli kasvinsuojelumyrkkyä amitrolia, jonka käyttö sittemmin kiellettiinki. Aika moinen myrkky, syöpääkin sen jäljiltä on löytynyt.

Nopeasti todella lisääntyvät. Mielenkiintoisia kerta kaikkiaan. En kuitenkaan niitä kotona hedelmien kimpussa oikein kovasti halua suosia tai mieluummin torjuisin kokonaan. Kummallisesti aina syksyisin löytävät tiensä mehupullojen kylkiin ym.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Johan löytyi oikea asiantuntija keskusteluun mukaan. Mallaspuuroa, vai mannahyytelöä? Mallaspuuro viittaa maltaisiin, eli idätettyyn viljaan, joka oli ilmeisesti ohraa, mutta myös mannaryynihyytelöstä olen kuullut puhuttavan, kun akvaarioharrastajat kasvattelevat siivettömiä mahlakärpäsiä akvaariokalojensa eläväksi ruoaksi.

Siivettömyyskin on mutaatio, kuten valkosilmäisyyskin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Enpä tiennytkään, että niitä kasvatetaan akvaariokaloillekin. Siitä saa nopeasti kalanravintoa, eivätkä siivettömät karkaile. Mallaspuuroa silloin käytettiin. Reseptikin taitaa olla gradussani. Ei ole nyt käsillä. Tuskin kukaan sitä kaipaakaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Mallaspuuro? Mitä se sisältää? Maltaita?

Tämän blogin suosituimmat