Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Pakurikääpä kukkii!

Pakuritee eli tikkatee on noussut markkinoiden ykkösnaulaksi. Siemailu tikkateetä päivittäin pelastaa sinut kaikelta pahalta. Pääset eroon syövästä juovasta ja rahoistasi, sillä käää on hinnoiteltu varsin tyyriiksi.

Muutaman nokareen eilen laitoin isoon kattilaan ja aloin kettämään muruja. Suositukset ovat joustavia, mutta varttitunnista neljään tuntiin on suositeltu keittoaika. Keitin tukevaa teetä noin kaksikymmentä litraa ja kääpäkokkareita oli noin sata grammaa.

Riittoisaa tavaraa.

Viimeviikolla löysin metsästä pystyynkuolleen koivun jossa oli neljä pakurikääpää kyljessä, mutta ne olivat varsin korkealla, joten jätin niiden keräämisen pelkäksi ajatukseksi. Samalla huomasin noin kolmen ja puolen metrin korkeudessa kuoren alla lentopallon kokoisen kiinteän vaalean kasvuston.

Kävelin muutamia satoja metrejä hakkuuaukealle hakemaan pikän riuun, jolla pudotin tuon kasvuston puusta alas. Se oli kuin demareiden vaaliohjelma, sellaista unelmahöttöä koko paakku. Tuli jälkeenpäin mieleeni, että olikohan se pakurikäävän kukinto? Jos joku tietää pakurikäävän kukinnosta jotain, niin olen mielissäni pienestäkin vinkistä.

Pakuritee on miellyttävän pehmeän makuista, mutta miellään jonkun muun teen joukkoon sekoitettuna. Maku on "raakana" lähinnä koivun kaarnalle maistuva, hiukan sienimäinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei ole hyönteisten aikaansaanos. Tänään löysin noin kilon painoisen pakurin ja se oli se aito mustarupinen.

Minä kuivasin sen sulkamaisen vihkan, jota kukaksi kutsuin ja maistelin sitä tänään. Maistuu pakurilta ja koivun mahlalta. Maku on hienostunut ja siitä voi havaita vaniljan vivahteita.

Musersin sen muriksi ja käsiin jäin talkkinen pölykerros ja sormet tuntuvat yhä liukkailta.

Minä tulkitsen pakurin mastarupiosan rihmastoksi ja kukan itiöemäksi, no miten vain . Minä en tiedä siksi kyselen viisaammilta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

"Puun kuoltua revenneen tuohen alta paljastuu pinnanmyötäinen kanelinruskea itiöemä". (MetInfo)

Löytöni ei ole pakurin kukinto, vaan jokin muu.

Ilmeisesti se on juuri tuo mainitsemasi apinan pää tai leijonanharja.

Hericium Erinaceus sieni tunnetaan useilla yhteisillä nimillä, kuten apinan pää tai karhun pään sieni. Sienellä on ylistetty maku sekä lääkinnällisiä vaikutuksia.

Read more: Hericium Erinaceus Faktat | eHow.com http://www.ehow.com/info_8512916_hericium-erinaceu...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

http://www.naturebitephoto.net/Fungus/Polyporaceae/17948007_tVLFTr/1419397367_fXr7Ktq#!i=1419397367&k=fXr7Ktq

?

Kuvassa ei mainita, mikä se valkoinen on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kuvassa on mitä ilmeisemmin koralliorakas ja sen alapuolella näkyvä pakuri on siis tappanut koivun ja avannut koralliorakkaalle makoisat eväät. Kiitos hyvästä linkistä.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa