Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Viiden munan kakkupohja?

Hyvää mutsienpäivää kaikille mutseille. Otetaan neljä munaa ja kaksi desilitraa sokeria. Sokeri ja munat vaahdotetaan muna vaahdossa.

Sekoitetaan kaksi desilitraa vehnäjauhoja yhteen teelusikalliseen leivinjauhetta ja siivilöidään vaahdotettujen munien joukkoon.

Otetaan leivinpaperiarkki ja asetellaan se pannaripellille ja kaadetaan taikinaseos paperille. Kaavitaan kulho nuolijalla ja levitellään taikina paperille tasaisesti nuolijaa apuna käyttäen.

Asetetaan kakkupohja paistumaan uunin alaosaan noin puoleksi tunniksi lämpötilan voi valita 175 ja 200 celsiusasteen väliltä temperamentistä riippuen.

Pohjan voi leikata kahteen, kolmeen tai neljään osaan ja kostuttaa mehulla. Täytteeksi marjahilloa tai banaanimössöä yhdessä kermavaahdon kanssa. Pintaan kermavaahto ja koristelut.

Kahvinkeittimeen asetetaan suodatinpaperi ja mitataan porot. Varmistetaan, että sähköpistoke on paikoillaan ja vettä on riittävästi. Napsauteaan keitin päälle ja haetaan iso ruusukimppu kylmiöstä.

Hiivitään hiljaa kakku toisessa kädessä ja kahvikuppi toisessa kädessä sängyn vierelle, jossa äiti olevinaan nukkuu.

Huudetaan hyvää äitienpäivää ja yllätetään äiti !!!

Nautitaan yhdessä lasten kanssa äitienpäiväkahvit ja luetaan äitienpäiväkortit. Halitaan toinen toisiamme ja sitten komennetaan lapset katsomaan lastenohjelmia tai dvd:tä. Nostatetaan se viides muna ja otetaan löysä vatkausasento. Vatkataan munaa äidin kanssa, kunnes se laskee kermat.

Ei se niin vaikeaa ollut tuo äitienpäivän stressi?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Haiku haikea,
äidin elo vaikea,
toukokuu kukkii.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa