Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Uusia ja vanhoja asioita 2017

 • Hallahilla on uusi asia, vaikka onkin jo viime vuonna syntynyt.
  Hallahilla on uusi asia, vaikka onkin jo viime vuonna syntynyt.
 • Napa ja Aju on vanha asia, viimeinen ei alsistinen työ minulta.
  Napa ja Aju on vanha asia, viimeinen ei alsistinen työ minulta.
 • Kissanpennut eivät juuri pelkää meitä isoja jättiläisiä, vaan pyörivät niin ihmisten kuin koirienkin jaloissa.
  Kissanpennut eivät juuri pelkää meitä isoja jättiläisiä, vaan pyörivät niin ihmisten kuin koirienkin jaloissa.
 • Niilo katselee maailmaa uteliaana.
  Niilo katselee maailmaa uteliaana.
 • Niilo tekee tuttavuutta Aamun kanssa, aluksi voisin suudella tassuanne madam;)
  Niilo tekee tuttavuutta Aamun kanssa, aluksi voisin suudella tassuanne madam;)
 • Tässä Tiina kissojen ja koirien "äiti".
  Tässä Tiina kissojen ja koirien "äiti".

Kissanpennut kasvavat vauhdilla, tai ei niin vauhdilla kuin aluksi muistin. Nehän nukkuvat lähes koko ensimmäisen elinkuukautensa. Syövät ja nukkuvat, eli kasvavat pesässään kuin kohdussa. Ehkä luonto on huomannut, että osan kohdusta voi ulkoistaa pesän ja emon huolenpitoon.

Koirat ovat olleet uteliaita, eikä niitä ole tarvinnut juurikaan komentaa, osaavat katsoa "nätisti" ilmankin. Atte tosin luulee että ne toimivat kuin vinkulelut ja niinhän ne tosiaan toimivat. Kun kuonolla painasee niin vinkuminen on selvästi kuultavissa, meinaan emo kurnahtaa, että sot sot!

Maire on hoitanut mainiosti pentuja eikä malta sylissä juuri istuksia, vaan käy katsomassa kuin viran puolesta pentuja ja hyppää sitten takaisin syliin ja taas kohta pois. Huolehtii ja hoosaa kuin pennut olisivat maailman tärkein asia, kuten sille ovatkin.

Tuntuu myös Tiinaa pennut kovin kiinnostavan, aamulla voi mennä tuntikin niitä vain tiiraillessa, eikä aamupuuro muista pysyä sitä aikaa lämpimänä, mutta meneehän se kylmä puurokin alas.

Tuossa Napa ja Aju taulussa on koira haudattuna, eli kuka löytää siitä koiran ja on siellä kimalaisiakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kissat ovat kyllä aika "rumia";p)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Syötävän suloisia kissinpoikasia. Koiruus siinä taulussa on vasemmalla posken tasolla ja ne kimalaiset oikeassa alakulmassa kukkasten yläpuolella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niinpä ovat;) Siis pennut suloisia ja koira ja kimalaiset oikein hiffattu.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Taivas varjele nainen..syötävän suloisia kissanpoikasia...eihän ees kiinalaisetkaan syö kissanpoikasia...koiria ja muita elukoita kyllä.muistuukin mieleeni vanha kiinalainen perinneruoka..hunajassa marinoidut vasta syntyneet hiirenpoikaset..mut,että syötäviä kissanpoikasia :))))

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minkälainen resepti on hiirenpoikasilla, olivatko sellaisia vaalenpunaisia?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #9

Olen kuullut saman tarinan siten, että ruokalajina olisi hunajaan kastetut rotansikiöt. Tiedä sitten, kumpi version on oikea.

Terv. KK

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #12

Tyttäreni perheessä vain afrikkalainen talokäärme syö hiiren sikiöitä. Eivät ne herkullisille näytä.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #9

Toi ponnahti jostain kaukaa lapsuudesta,kun faija oli moisista lukenut kirjasta ja puhui siitä mutsin kanssa..ei silloin sekatyömiehen perheessä kiinalaisesta keitttiöista mitään tiedetty.Joskus sitten jo,kun olin alalla näin kuvan moisesta..vaaleanpunaisia ja karvattomia ne siinä liemessään olivat nyt koitin hakea netistä..ei löytynny.No rupesin siinä kattelemaan sitte vähän tuota kiinalaista keittiötä ja jouduin huomaamaan,että tuo mitä vitsillä heitin Seijalle..ettei kiinalaiset syö kissoja olikin täyttä tuubaa.
En tiedä tiedätkö kiinalaisesta keittiöstä sen ihmeempiä,saatatpa tietääkin...sehän ei ole yhtenäin vaan muodostuu ison maan eri osien ruokakulttuureista..tulipa huomatuksi,että Kanttonilaisen keittiön yksi yleisemmista ruokalajeista sisältää kissan ja käärmeen lihaa..kato wikistä..siinä kerrottiin myös,että kissanlihan syönti on ollut yleistä melkein näihin päiviin saakka.
Vois olla paremminkin oman bloginsa paikka kaikesta kummallisesta,mitä maailmassa syödään. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Hannu, ehdin vastata ennen kuin luin pidemmän runosi, eikä kai ole takeita etteivät söisi jossain maaseudulla vieläkin. On kiinalainen keittokirja, jossa on erikseen eri maakuntien ruokia ja suuressa maassa maustaminen ynnä muukin ruuanlaittotapa vaihtelee alueittain melkoisesti.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #17

No juu..kaikkea mikä liikkuu,niinhän siinä Wikin jutussakin sanotaan..Kantonilaisen keittiön,jota täällä meillä käsittääkseni kiinalaiset ravintolat edustavat enimmäkseen..yleisesti tunnettu ruokaa lohikäärme taistelee tiikerin kanssa sisältää siis kissaa ja käärmettä..kertoo siis Wiki ja kertoo senkin,että kissan lihan hankinta on isohko bisnes..joo tuota.tää taitaa mennä taas melko kauas alkuperäsestä aiheesta ja uskomattoman kauniin kisulin kuvasta..vastasuuden varalle..jos lähistöllä on joku,jolla on liian likkuvat aivot,eli harhaileva mieli..niin ihan kaikkee ei pitäis sanoo..niinku..syötäviä kissanpoikasia vaikkaa.. :))))))))))))))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Luin vasta nyt sen wikin jutun, mutta eikös kiinalaiset haudanneet kananmuniakin maahan ja syöneet ne vasta kun olivat kunnolla mädäntyneet, tai missä kunnossa mahtoivat olla. Mies kävi aikanaan Kiinan maaseudullakin, mutta ei mitään outoa tarjoiltu, paitsi että ruhosta syötiin kaikki osat. Sian korvat, saparot ja kai kärsäkin oli, sitä en muista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #17

Mitähän kaikkea ne kiinalaiset ravintolat täälläkään ovat ruokaansa laittaneet. Tiedämmekö mitä siellä syömme? Joskus ravintolassa olen sitä ajatellut tai kun kiinalaisesta kotiin ruokaa tilannut..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Täältä ei taida saada sen enempää apinan aivoja kuin sopivia hyönteisiäkään.

Muistin ne mädät kananmunat väärin, säilötäänkin saven, tuhkan jne. seokseen:

http://adios.fi/10-oudointa-ruokaa-ja-juomaa-ympar...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

En olisi varma, kiinalaisethan syö melkein kaikkea mikä liikkuu :)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Mie ihmettelin, mitä se naistaulu tarkotti, mutta siinoliki koira hauattuna, semmonen järki ja ihana ploki ja ihania elläimiä ja syänmerkit kaikile!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Koira hauattuna, eli hauva koirattuna.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Jaa,jaa..niin ne lapset kasvaa..Hallahilla on ihan poikkeuksellisen kaunis lapsi..tuleekohan tosta kuvaamisesta mitään,onks asetukset kohallaan..ja Nimikkokattini Niilo..Niilo on äijä..just tossa heränny..mikä, mihi mä heräsin..koiran tassuja haistamaan..vaihda sukat,et tääl voi nukkuu..ehkä..
naistaulu oli oikein very nais..tissitkii näkyy ja haudattu koira kyl miä kaikista kuvista tykkäsin

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Se Niilo on aika utelias, eilen nostin sen Atte-koiran selkään ja se ratsasti kaksi kierrosta Attella, ennen kuin Atte sanoi, että lisää liksaa tai hyppää katti alas;)

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Joudut ostamaan Atelle kohta kokonaisen lehmän luut,jos meinaat siitä tehdä Nipalle ratsun.:))

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

No älä ny..toinen siinä haukottelee,niin maan perusteellisesti :) Ja petojahan me immeisetkin olemme,vaikka nykyisellään syömme lajitovereitamme hieman vähemmän,kuin joskus muinoin :)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

No joo, aika harvoinhan me lajitovereita syödään, vaikka tiuhaan niitä paikka paikoin lahdataan...

Terv. KK

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tiedetään, emo on jo kantanut pennuille yhden pikkulinninkin jo malliksi tulevaisuudesta.

Päästäisiä, hiiriä ja myyriä on enemmän saaliina, mutta valitettavasti linnutkin kuuluvat kissojen ruokavalioon, jospa kissat ovatkin kaikkiruokaisia kuten kiinalaiset?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eivät ihan kaikkea syö tai ainakaan meillä ole syöneet. Joskus on Seppokissa oksentanut sisiliskon jämiä. Mustaa mönjää. Ei taida se olla hyvää. Eivätkä kaikki pikkujyrsijätkään.

Nyt on Seppo jo melkoisen nirsu. Ostin broilerin jauhelihaa. Se kelpasi ja tuoreen muikun päät. Pikkuiset Shebapurkit eivät enää sovi sille. Lintuja ei enää pyydystä, vaikka niitä on piha täynnä. Rajansa kaikella.

Ari tuon ensimmäisen pikkuisen haluaisin, mutta en henno Sepon vuoksi edes kuvitella sitä itselleni. Taitaa sillä olla jo ottajakin.

Seppo saa elää rauhassa Ansan kanssa niin pitkään kuin jaksaa. Ihana kissa sekin. Aikansa saalisti ja ilahdutti vilkkaudellaan. Nyt tuijottelee ja kävelee kankeasti. Tulee luo ja odottaa silittelyä. Ihania nuo eläimet kaikki.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Niin eivät todella syö kaikkea, ei päästäisiä eikä rottiakaan, mutta viime syksynä yksi katti raahasi rusakonpoikasta kotiin ja kovin oli tyytyväisen näköinen saaliiseen, joka oli lähes kissan kokoinen.

Pentuja ei ole tarjottu kenellekään, eikä niistä ole vielä tarjouksia. Jokainen tuon Hallahillan varmasti kuvan perusteella haluaa;) Sepon kaveriksi se varmasti oppisi, mutta Seposta en ole varma, ovat kissat joskus kovin mustasukkaisia. Ainakin kollit keskenään.

Paljonko Sepolla on jo ikää? Kissat kyllä nopeasti oppivat nirsoilemaan, kaapivat ruokansa päälle jos ei ole oikeata merkkiä;)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #24

Seppo on 15+. Luulin jo jokin aika sitten, että heittää henkensä, kun ei viikkoihin syönyt. Sitten pääsi maalle ja alkoi syödä taas, eikä ole ruokahalu kadonnut, mutta nirsous kyllä hiukan häiritsee.

Kun Ansan otimme, hiukan säälitti Seppo. Olisin halunnut antaa sille rauhallisen vanhuuden ilman jaettua silittelyä ja huolenpitoa. Kyllähän se on näinkin onnistunut ja hyvin mennyt. Seppo käy availemassa viemärin kansia saunassa ja WC:n lattaialla ja juomassa sieltä. Ihmettelen mitä se sieltä saa. Ennen käytti vessana niitä, enää ei. Sisä wc sille myös piti perustaa. Ikäeläin, kun ei pakkasilla ja märällä ulos mene.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset