Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Mikä meitä suomalaisia vaivaa?

Suomalaiset ovat tai ainakin suomalainen lehdistö on, alavirittieinen. Suomella on kaksi kuljettajaa top vitosessa F-ykkösissä, mutta silti otsikot ovat luokkaa; "Voi surkeus me emme menestyneet"!

Tarkoittaako suomalaisuus, että olemme joka kisassa ykkösiä ja muut eivät ole mittään?

Jos emme ole ykkösiä emme halua kakkoskuljettajiksi, mitä haluamme?

Minusta Bottas ja Räikkönen ovat menestyneet varsin hyvin, ellei peräti erinomaisesti. Kimi Räikkönen on Ferrarin viimeisin maaimanmestari, joten meillähän on kaikki hyvin.

Keken poika Nico on viimeisin maailmanmestari, eli vaikka hän onkin äidinmaallinen, eikä isänmaallinen niin voidaan lukea kuitenkin suomalaisen F1-legendan pojaksi.

Miksi haluamme otsikoita joissa vedetään alas koko kunnia ja ripotellaan suolaa tai tuhkaa haavoihin, joita ei edes ole?

Positiivisia otsikoita jatkossa , please!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

KULJETTAJIEN MM-TILANNE (12/20)

1. Sebastian Vettel Ferrari 220

2. Lewis Hamilton Mercedes 213

3. Valtteri Bottas Mercedes 179

4. Daniel Ricciardo Red Bull 132

5. Kimi Räikkönen Ferrari 128

6. Max Verstappen Red Bull 67

Ei tässä ole mitään hävettävää, vaikka suomalaiset eivät aivan ykkösenä ole.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Etkö, Ari, muka tiennyt: "Suomalainen voittaa aina"....heheh.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ihan hyvä että kaikilla kansoilla on omat erityispiirteensä, vähän harmaa ja toikkoinen olisi ihmiskunnan yleiskuva muuten.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Keken poika Nico on viimeisin maailmanmestari, eli vaikka hän onkin äidinmaallinen, eikä isänmaallinen niin voidaan lukea kuitenkin suomalaisen F1-legendan pojaksi."

Keken maailmanmestaruuden jälkeen ruotsalainen lehdistö hehkutti "omaa miestään". Keke on syntynyt Solnassa Ruotsissa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nicolla on kaksoiskansalaisuus; Saksan ja Suomen, mutta hän edustaa vain Saksaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ei meitä mikään vaivaa. Olemme, mitä olemme. Pienen kansan, joka on noussut tunnettuuteen viimeisten vuosikymmenten aikana, ei tarvitse hävetä.

Luin ruotsalaisesta Drömhem & Trädgård -lehdestä nro 2. 2017. s. 38-40, suomalaisesta designista! Upea esittely mahtavista osaajistamme ruotsalaisille.

On aivan eri asia, mitä meikäläisten lehdet suoltavat. On jokseenkin ymmärrettävää, että voitontahto hämää osaamisen.

Itse en Formuloita seuraa. Hengenvaarallista kisaamista. Nuoret miehet laittavat henkensä likoon suurten firmojen keskinäiselle kilpailulle.

Tuotot kiehtovat ja siksi suomalaisten innostus ylläpitää voitonmaksimointia on käsittämätöntä.

Kuskit vaurastuvat voittojensa myötä, vaikka vähemmän puhutaan epäonnisten kohtalosta.

Aina ei voi voittaa! Mutta, osaaminen on aina arvossaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikkea aikanaan. Vrt. takavuosien keihäänheitto tai mäkihyppy, jos niissä ei pärjätty niin mikään muu ei ollut mittään.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Voittaja on voittaja ja kakkosta ei muista kukaan, paitsi Juha Miedon tapauksessa. Muistaako kukaan ylipäätään ketään suomalaista joka olisi jossakin kansainvälisessä kisassa tullut kakkoseksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Siitä kansainvälisestä:

Neuvostoliitto voitti, mutta hyvänä kakkosena tuli maaliin pieni ja sisukas Suomi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä oivallus jälleen Seijalta. LOL

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Los Angelesin olympialaisissa 1984 Arto Bryggare sai hopeaa, EM-kisoissa 1986 jälleen hopeaa. Pääsi eduskuntaan ja muistetaan varmasti.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eilen Formulastudiossa todettiin, että ennen meille kelpasi, että suomalainen oli kisassa mukana ja sitä jo juhlitiin, jos oli 17. Nyt ei enää riitä mikään. Nälkä kasvaa syödessä samaa voi kokea Formulakisoistakin. Nälkäisiä olemme katsomossakin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaikki on suhteellista. Suomi on varmasti maailman menestynein F1-kansa, mutta meille se ei riitä pitäisi olla vielä parempi ja toisille ei mitään.

Muistaako kukaan monta voittoa Kekellä oli, kun hänestä tuli maailmanmestari, minun muistin mukaan ainoastaan yksi voitto. Silloin ei puhuttu loukkaavaan sävyyn kakkoskuskeista, vaan luokkaavasti irvailtiin että Kekellä ei ole turboa. Sanottiin vain hiukan toisin ja viitattiin imptenssiin.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Tyytymättömyys vallitsevaan on syvällä suomalaisissa. On paljon sellaista joka juuri nyt ei kelpaa, tästä todistaa esimerkiksi Tuomas Kyrön mielensäpahoittaja. Eikä mielensäpahoittaja ole vitsi, meissä kaikissa asuu pieni sellainen, fiksuimmat vaan pitävät asian omana tietonaan.
Sammutamme väärin, aivan riippumatta mitkä puolueet ovat hallituksessa haukumme sitä, verot ovat liian suuria tai pieniä, TV ohjelmat ovat huonoja sekä puolueellisia muutamia esimerkkejä mainitakseni.
On siis itsestäänselvää että urheilussa vain ykköstilat kelpaavat ja epäilen että jo voittojen hetkelläkin moni synkistelee mielessään että mitenkähän vaan mahtaa mennä seuraavassa kisassa, tai että olisihan se voitto voinut tulla ylivoimaisemminkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomi keikkuu ykkösenä lukemattomissa maailman positiivisten asioiden mittaustilastoissa ja vielä lukemattomammissa ensimmäisten kymmenen joukossa.

Kun niitä yksitellen julkaistaan, niin somessa alkaa ällistyttävän suuri parkuminen siitä, että "tilastot ovat hallituksen tilaustyötä".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ykkösenä niin hyvässä kuin pahassakin;)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Suomalaiset ovat maailman parhaita surkuttelemaan itseään ja mollaamaan omaa menestystään. Ja kaiken huipuksi ilmestyy joku Alsio, jolle ei tämäkään ykköstila kelpaa.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset