Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Bravo! Islanti voitti!

Onnea Islanti ja näkemiin piskuinen Englanti. Eu-eron myötä Englannista tuli kääpiö. 

Islannin väkimäärä on noin Tampereen talousalueen kanssa samaa luokkaa, eli Suomellakin olisi toki paljon opittavaa miten jalkapalloa voidaan pelata EM-tasolla, vaikka olosuhteet ja väestön määrä eivät ole tasan suurempien jalkapallomaiden kanssa.

Tarvitaan vain noin viisikymmentä alansa huippua, ne luulisi löytyvän joka maasta jos tahtotilaa jalkapallon eteen riittää. Valmennuksesta ja innostuksestahan se kaikki suosio lopulta lähtee. Onhan se nähty miten paljon Kaisa Mäkäräisen persoona on vetänyt yleisöä ampumahiihdon pariin.

Joskus 60-luvulla oli mäkihyppääjät Veikko Kankkonen ja Niilo Halonen, joiden vanavedestä nousi suuri suomalainen mäkikotkien kaarti. Sitten alettiin Suomessa hehkuttaa Angry Birdsien ja pelialan perään ja nuoret tulevat huiput katosivat makuuhuoneidensa nurkkiin pelaamaan tietokonepelejä.

Medialla on suuri vaikutus siihen mitä maassa tapahtuu, nyt hehkutetaan StartUppeja ja yleisurheilu ynnä jalkapallo on jäänyt takametsiin. Sieltä sitten tulee Islanti ja näyttää maailmalle mistä kana pissii.

Onnea Islanti olette pärjänneet monessa eri asiassa, nyt myös jalkapallossa, joka meille suomalaisille on liian vaikea peli. Me pelaamme mieluimmin taskubiljardia tai Afrikan Tähteä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun skotit vielä Brexitin jälkeen tekevät Exitin, niin Englannista tulee kääpiö myös pinta-alaltaan. Tuo Islannin voitto sattui symbolisesti sopivaan rakoon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja eilinen brittikommentti: jo toisen kerran ulos Euroopasta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Australialaisten kanssa eilen puhuimme myös aussien exitistä. Toinen toki totesi, että kyllä ne kuninkaalliset on niin erinomaisia, että kannattaisi jäädä. Toinen oli selvästi itsenäisyyden kannalla, sillä melko heikot ovat siteet kuitenkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Itsenäisyyden" kannalla? Siis brittiläisestä kansainyhteisöstäkö? Siihen kuluu mm. Intia, Pakistan, Kanada ... En usko, että monessakaan kyseisistä valtioista katsotaan tarpeelliseksi itsenäisyysjulistusta.

Kun Hong Kong siirtyi Kiinan hallintaan, monilla firmoilla oli vielä parisen vuotta sen jälkeen valmiiksi frankeerattuja kirjekuoria, joiden päällä luki "Her Majesty's Service". Kun virallinen "hand over" Kiinalle oli ohi, kyseiset firmat jatkoivat noiden kuorien käyttämistä edelleen, mutta ne viivasivat kynällä yli tuon lauseen, joka tarkkaan tutkittaessa paistoi sieltä alta edelleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Saattaa tosin käydä niin että kun kuningattaresta aika jättää niin kiinnostus brittiläiseen kansainyhteisöön kuulumisesta hiipuu.

- Tämä on muuten aika hyvä:

http://www.trollfootball.me/news/view/how-icelandi...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #9

Ari no ei ihan mene noin. Aika monimutkainen järjestely on kyseessä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Heh, otin kantaa Seijan linkkiin:-D

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #5

Mistähän tietosi mahtavat olla peräisin? Intia ei ole tainnut olla enää aikoihin Kuningatar Elisabet II hallinnan alla, eikä taida olla Pakistankaan vaikka kuuluvatkin kansanyhteisöön. Ovat siis itsenäisiä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainyhteisö

The Queen is also the monarch of 16 members of the Commonwealth, known as Commonwealth realms. The other Commonwealth members have different heads of state: 32 members are republics and five are monarchies with a different monarch.
https://en.wikipedia.org/wiki/Commonwealth_of_Nations

Australiaa hallitsee yhä Kuningatar Elisabet II.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #10

"Australiaa hallitsee yhä Kuningatar Elisabet II."

Mistäköhän tietosi mahtavat olla peräisin?

(Muokataan nyt sen verran, että tokihan tuon Wikipedian linkkasit. Mutta kuten tiedät, ei edes Englannissa kuningattarella ole muuta valtaa kuin pyytää pääministeriä suutelemaan kämmentään. Australialla ei ole mitään kiirettä muuttaa statustaan kansainyhteisössä.)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Täsmäisku taas Juhalta suoraan naulankantaan.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Anteeksipyyntöni naapureille aiheuttamastani melusaasteesta klo 22.00 jälkeen... sori sanois Stubb.

Ja Valioliigaan roijataan aikamonta islantilaista pelaajaa eilisestä joukkueesta...
Saakohan Kuopiosta mistään valaan lihaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Saakohan Kuopiosta mistään valaan lihaa?"

Tuosta tuli mieleeni eräs 90-luvun Hesarin taidokas uutisotsikko:
"Ruotsi suomi Norjaa Islannin aluevesien valaanpyynnistä".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Saakohan mistään valaan halal-lihaa?

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Vähän ihmettelen ylenpalttista kansallismielistä hysteriaa jonka maansa tomut jaloistaan karistaneet miljoonäärit nostattavat synnyinmaassaan. Samanlainen ilmiö kuin on Suomen jääkiekon kohdalla.
Tai ei nyt ihan sama, jalkapallo on koko maailman peli, jääkiekko eksoottinen harvinaisuus kuten vaikkapa lörtsyt, Lemin särä ja kalakukko.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset