Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Suosittu nyt

  • Pelin tiimellyksessä on mukava olla suosittu.
    Pelin tiimellyksessä on mukava olla suosittu.

♥ Suosittu nyt

Pieni uudistus on suosittu nyt! Kiitos siitä uudistusmielisille toimituksessa. Aika näyttää miten se skulaa...

Jos oikein ymmärsin se on jotenkin energiariippuvainen, eli mitä enemmän silmukka "lämpenee", sitä kuumempi suosiosi on.

Näinhän se pelaa, eli ajat autollasi liikenteessä ja mitä useimmin vastaantulijan käsi nousee tervehdykseen sitä suositumpi olet. Huipulla on kiva päiväänsä paistatella, sitä voi sitten itsetuntoaan hiukan pönkittäen sanoa, että on sitä vielä ystäviä olemassa, mutta jos ei yksikään hanska enää nouse, voi tulla tarvetta peilin eteen.

Täällä Vapaavuorossa suosittuvuus on näkynyt selkeästi, koska vaihtuvuus on ollut aika laimeata pidemmän aikaa, eli muutamalla silmäyksellä löytää sen blogin jossa keskustelua käydään. Toista se on tuolla Puheenvuoron puolella, siellä ketju valuu yllättävän vauhdikkaasti alas unholaan, vaikka sellaiset kestokirjoittajat jotka kirjoittivat jopa enemmän kuin viisi tai kuusi avausta päivässä ovat jo poistuneet valikoista.

Seuraava uudistus voisikin olla myös Puheenvuoron puolelle jaottelu, tyyliin Vapaavuoro, eli "kulttuuri, ruoka, urheilu"...

Siellä voisi laittaa vaikka eri puolueille osoitetut avaukset eri kategoriaan, kuin vaikkapa ulkomaan asiat tai henkilökohtaiset solvaukset, no varsinaiisia solvauksiahan ei saa kirjoittaa, mutta jos arvostelee vaikkapa erään entisen kansanedustajan bannauskäytäntöä, niin eikös se ole aivan eri asia kuin päivän politiikka?

Karuselliin nostoista usein mainitaan, että kuka ne sinne valitsee kun ei nostoja omalle kohdalle ole tarpeeksi tullut, minulla ei ole tuosta asiasta muuta kommentoitavaa, kuin että hyvin on toiminut. Muutama yksittäinen harhanosto ei saa ketään suututtaa.

Mutta sellaisia uudistuksia voisin kaivata, nyt kun tuo ♥ Suosittu nyt-nappikin on olemassa, että kuukauden suosituin saisi seuraavaksi kuukaudeksi leiman tyyliin "suosituin lokakuussa", tai suosituin kolme kuukautta putkeen. Ja sen vastapainoksi vaikkapa sellaisen hyvän avauksen jonka eteen on selkeästi tehty paljon työtä, mutta sellainen avaus ei yleensä saa paljoa kommentteja, niin toimitus voisi "nostaa" sellaisen merkillä   "viikon nosto", sen voisi julkaista joka lauantaiaamuna, eli neljä nostoa kuukaudessa, kyllä siellä sen verran niitä varmasti on.

Hyvää alkanutta päivää teille kaikille, minä menen pois, kunnes taas joskus palaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hyviä ajatuksia, Ari. Täältä löytyy Usarin Teemu Kammosen kirjoittama bloggaus, jossa on aiheesta lisäinfoa:

http://teemukammonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2070...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos ja olinhan tuon Teemun avauksen toki jo lukenut, vaikka en sinne mitään kommenttia jättänyt, taisin suositella kuitenkin.

Karuselliin nosto on Puheenvuorossa paljon tärkeämpi, kun siten voi säilyä näkyvissä pidempään. Täällä Vapaavuorossa säilyy kolme viikkoa luettavana, nostettiin tai ei, jos ei itse kirjoita siihen mennessä uutta päälle. Mutta silloinhan olet taas framilla;)))

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ari tätä voisi hiukan avata lisää:"Muutama yksittäinen harhanosto ei saa ketään suututtaa." Sinulla lie enemmänkin sanottavaa harhanostoista. Omalla kohdallasiko niitä on ollut tai arvosteletko muille tulleita nostoja? Nostot selvästikin lisäävät blogien avaamista ainakin ellei lukemista:

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En epäile kenenkään harhanostoihin, vaan otin kantaa, että jos siellä jokin on, en voi tietää, niin ei minua haittaa. Itse en ole aikoihin välittänyt omalle kohdalle osuneesta nostosta, niitä vain aina silloin tällöin tulee. Ehkä toivoisin, että omalla kohdallani nosto jäisi lyhyeksi, se ei ole kenenkään etu jos siellä karusellissa pyörii liikaa, se tuo vain kateutta. Minä en halua, että minua kukaan kadehtisi. Nostoihin siis enemmän kiertoa niin useampi pääsee siitä nauttimaan. Arvostanut tietysti nostoa, vaikka en sillä elä. Lukijoita sillä kyllä aina saa enemmän, mutta minulla on ollut aina runsaasti lukijoita, joista olen tosi kiitollinen. Kiitos kaikille. Mutta en silti syyttäisi toimitusta kenenkään suosimista, vaikka en kiistä, että näitäkin tapauksia voisi joku nimetä. Itse en siis siihen lähde.

Minusta on hyvä pohtia miten saisimme Vapaavuoroon lisää pöhinää?

Tuo kellokkaan valinta olisi yksi pieni osa, jokainen voisi nyt laittaa ehdotuksia uudistuksista tänne esiin, eikä niinkään pohtia oman menestyksen ja lukijakunnan kautta. Nyt kaikki yhden puolesta ja niin edelleen.

Kun Vapaavuoroon saadaan uusi vauhti on jokaisella meistä enemmän lukijoita, eli tarvitaan rintaman yhteisnosto.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Lukijoita ja kommentoijia lisää, hyviä ja kiinnostavia blogeja lisää. Siinähän ne avaimet.
Voisi nosto olla vähemmän aikaa esillä.
Enpä tuosta kateudesta tiedä. Se ei elätä eikä vie eteenpäin. Jokaisella on oma tyyli ja omat aiheet mistä kirjoittaa enemmän tai vähemmän kiinnostavasti. Ehkä mieluummin kiinnostavasti ja se onkin sitten jo isomman työn ja ajattelun paikka. Toki kommentointiin ei aina tarvita kovin kummoista juttua, josta sytyke keskusteluun tulee.

Ulkomaailmakin vaikuttaa ajan käyttöön tietokoneen ääressä.

Toisilla on oma seurapiiri ja ystävät, jotka kommentoi, kaikilla ei välttämättä sellaisia ole. Se ehkä voi enemmän ärsyttää kuin se, että tulee nostoja. En tiedä. Nämä nyt vain tulivat mieleen äkkiseltään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Näinpä;)

Monesti kuitenkin rakenteellisesti erinomaiset ja paljon työtä vaatineet avaukset jäävät vaille kommentteja, koska ei ole enää mitään sanottavaa. Sekin on ymmärrettävää. Itse olen ratkaissut tuota ongelmaa, että yritän jättää lukijalle jotakin kommentoitavaa tai kysyttävää, jos kirjoittaa täydellisen jutun ei siihen ole kellään mitään sanottavaa, mutta on virhe, että sellainen kirjoitus jää sitten monilta huomaamatta, kun kommentteja ei synny. Kyllä kommentit vetävät lukijakuntaa siinä missä karusellikin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Minusta on hyvä pohtia miten saisimme Vapaavuoroon lisää pöhinää?"

Vapaavuoron puolella on mahdollisuus klikata suoraan Puheenvuoro-blogeihin, Puheenvuoron puolelta vastaava Vapaavuoroon puuttuu. Kammosen bloggaus on vielä karusellissa, ehdota sinä blogistina:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Tieto on kannettu Teemun konttiin;)))

Yksi hyvä idea voisi olla "Teemaviikot", eli joku sponsori vaikkapa WV-auto tarjoisi palkinnot ja kirjoitettaisiin viikko volkkareista. Teemaa saisi kirjoittaa vapaaehtoisesti ja sitten toimitus sponsorin kanssa jakaisi voittajalle uuden volkkarin virta-avaimet tai ainakin ensiapulaukku voisi innostaa samalla tavalla;)))

Uusi kuningas idea tuli heti. Valokuvaus viikot ja voittajalle uusi kamera, sehän on jo vanha kikka 60-luvulta Coca-Colan toimesta.

http://www.fotoavtor.ru/all/uploads/posts/2014-04/...

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kommentoinkin jo tuonne omaan blogiini, mutta laitetaan vielä tänne.

Lisäsin kokeeksi Puheenvuoron valikkoon uuden linkin, joka johtaa Vapaavuoron suosituimpiin kirjoituksiin. Katsotaan, josko se toisi pöhinää Vaparin kirjoittajien blogeihin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Mielenkiintoista nähdä tapahtuuko mitää erityistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lahjahevosen suuhun ei pitäisi katsoa, mutta aika näkymättämässä paikassa se pieni linkki on:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Linkkihän oli siellä missä pitikin, mutta suosikkilistan sisältöön pitää tuottaa parempaa aineistoa, se on ainoa tie pöhinään. Ei riitä että kirjoitellaan sopuisasti niitä ja näitä pienen piirin puitteissa. Ympyrää on laajennetteva.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Ollanko me liian jäykkiksiä täällä vapaavuorossa? Kirjoitammeko tärkeästi tärkeistä asioista.
Iloa ja eloa pyttyyn! Jokaiselle tapahtuu vaikka mitä, josta voi herätä keskustelua ja pohdintaa.
Arkea ja juhlaa, jaetan se yhdessä ku kerran bloggailla halutaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei täällä jäykkiä olla, mutta jäykistytään pikku hiljaa, kun ei ole suurta vaihtuvuutta. Pari vuotta sitten täällä oli vieläkin hiljaisempaa. Nythän meille on tullut uusia nimiä jotka ovatkin nostaneet volyymiä hiukan. Nyt tarvitaan kyllä isompi rytminvahdos, kuin uskalletaan tunnustaa edes.

Seppo Hildén

Kyllä tuo "suosittu nyt"-nappi aiheuttaa myös koomisia mielleyhtymiä. Aatelkaapa kun joku on kirjoittanut blogin "maahanmuuttajat v*****n" ja automaation takia sen blogin alkuun on tullut tuo "suosittu nyt"-nappi.

Elämme tahattoman komiikan aikoja.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kyllä. Niin elämme. Tätä ei voi välttää, kun tehdään automaatiota.

On meillä tuohon erilaisia takaportteja toki, jolla voimme poistaa asiattomia viestejä palvelustamme.

T Piepponen

Ihan vain pikkuisen kismittää sellainen asia, että vaikka olisi monta luultavasti jotakin kiinnostavaa aihetta vapariblogeihin, niin koen ettei niitä enää kannata tänne avata, sillä leiman saaneena moni luultavimmin suhtautuisi niihin nuivasti, mistä luultavimmin seuraisi sellaista ettei niissä juurikaan käyttäisi kepeää keskustelua. Ja yhtään julistustyyppistä blogia kun en ole kirjoittanut, niin pidättäydyn sitten avaamasta blogeja.

Suhteellisen pieni murhe maassa joka tuntuu kaipaavan ainoastaan eshtablismentille myötäsukaisten ihmisten lahjakkuutta. Jotkut asiat saanevat silti tuntua pahalta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Piepponen, mistäs tietäisit ellet kokeile?

T Piepponen

Tosiasia on, että olen tuottanut aikalailla paljon luettua sisältöä aiemmin. Ei hävetä yhtään sitä sanoa. Oli mukava kertoa jostain, mistä kukaan muu ei ollut vielä kertonut. Oli mukava jutella niistä ja saada juttelusta lisää ideoita.

Nyt on vähän s#atanan vaikea avata uusia blogeja kun toimituksessa on joku pikkusieluinen, joka sattuu vihaamaan minua henkilönä ja tiputtaa avauksen kuin avauksen pois näkyvistä. Pelkästään siksi mitä mieltä satun olemaan jostakin kulttuurivihamielisestä kulttuurista. Tämäkö ei saisi yhtään ärsyttää, häiritä, vihastuttaa jne.? Se oli se kysymys. Minua ei huvita tuottaa sisältöä jota kohdellaan mielipiteenilmaisun johdosta väärin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Pikkusielu katsokoon nyt vuorostaan peiliin. Olisi aika jo sovinnon.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Rakas Piepponen, minusta kun on tuntunut että sinulla on ollut myöhäissyntyinen uhmaikäkausi. Jokohan se pian menisi ohi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21

Mies on nero,eli se on nerojen tavanomaista oikuttelua. Toimituksessa on toinen nero, joka sitten oikuttelee vastaan, soppa on valmis. Kysymys kuuluukin, kumpi antaa periksi? No Piepponen on jo antanut, eli toimituksessa on vielä ahdasmielisyyttä sen verta jäljellä, että Piepposta roikotetaan löyhässä hirressä.

Jos todella tähän Vapaavuoroon halutaan saada pöhinää on tuonkaltaiset hirressäroikottamiset loputtava tyystin. Yksinkertaisesti ei ole varaa siihen, uutta nousua ei tule jos kaikki vanhat konnuudet jäävät asemiinsa.

Viisammalla on mahdollisuus nyt näyttää viisautensa, eli viisaampi antaa aina periksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

No en ollut selvillä, vain ollut huomaavinani jotain. Piepposen bloggaukset olisivat tervetulleita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #23

Maailma on usein katalampi kuin oikeuslaitos, elinkautinenkin loppuu joskus, mutta arkielämässä purraan hammasta toisen piikkiin niin, että sitä ei ole tarkoitus koskaan antaa anteeksi.

T Piepponen Vastaus kommenttiin #21

Totta kötisette.

Minua vaan *kyntelöittää* tämän maan tila ja kuinka se puhuu juhlapuheissa toista ja sylkee niiden jälkeen taitajiaan silmään tai puukottaa selkään.

Mutta kokeillaanpa sitten huomenna, kunhan kuvat saan siirreltyä. Ystävällisesti. Ilman tulta ja tappuraa. EI henkilön, vaan Asian nostaminen tarkoituksena. Aiheesta johon ette ihan heti tule törmäämään. Tiedon lisäämisen vuoksi. Kulttuurihistorian vuoksi. Ajanvietteen vuoksi.

Tulee seuraamaan lyhyt, mutta ainakin "toimeksiantajien" mielestä mielenkiintoinen juttu. Arvuuttelu. Arvoitus ratkaistavaksi. Apu on kaivattua siinä. Minen tiedä siitä mitään, kunhan toimin välittäjänä.

Huomiseen. Antakee anteeksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Sillä lailla! sanoisi Tarvajärvi.

PS. Ja tiesinhän minä että herrasmies ei koskaan sano naiselle ei.

T Piepponen

Kuten arvata saattoi:

1. Tee blogi. Julkaise se.

2. Ylläpito tai sen ohjelmoima kikka poistaa blogin näkyviltä.

Että sillai. Oikein reilua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eipä ole vielä poistanut, niisipyörää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

2.: Ei poista, ja olin minäkin siitä hajulla. Lälläslää:))

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuo viimeinen sana voisi juontaa yhteyden englannin kielen sanaan inkle, inkle LOOM?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

Öö, inkle ei sano mulle mitään, mutta jotain yhteyttä kangaspuihin kai on:

http://www.woolery.com/Store/pc/Inkle-Looms-c51.htm

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset