Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Myyttinen mantra

Myyttinen mantra kertoo meille, että eurooppalaisilla jalkapallojoukkueilla ei ole sanan sijaa Etelä-Amerikan kisoissa. Tänään ei jää epäselväksi, että mantra on tuhottu. Saksa nujersi Brasilian, eikä tästä enempää, sillä siitä on kirjoitettu jo kaikki.

Brasilian nöyryytys on täydellinen, jos Argentiina voittaa tänään ja pronssiottelussa Hollanti päihittää Brasilian.

Tätähän ei tietysti kukaan halua. Me haluamme katsella hyvää jalkapalloa, eikä nöyryytys kuulu siihen.

Saksan voitto on kuitenkin nyt hyvin puhuttu aihe urheilusivuilla, eikä ketään tunnu kiinnostavan illan välieräottelu Argentiina vastaan Hollanti.

Nähdään tänä iltana varmasti kovin kovin maaliton ottelu, koska puolustukseen on nyt panostettu molemmissa joukkueissa eilisen avointen ovien illan jälkeen.

Mantran mukaan eurooppalaiset eivät Etelä-Amerikassa hillu, joten nähtäväksi jää, pääseekö Hollanti koskaan loppuotteluun saakka. Brasialaisille olisi jonkinlainen lohtu jos argentiinalaisetkin saisivat selkäänsä sakemanneilta.

Hollanti kuten Saksakin on valmistautunut voittamaan maailmanmestaruuden, he ovat tosissaan, toisin kuin eteläamerikkalaiset ystävänsä, jotka pelaavat jonkilaista unelmaansa. Hurmos ei auta, jos pelissä on ammattilaiset vastaan uneksijat.

Uskon tänään argentiinalaisten voittoon, vaikka olenkin hollantilaisen jalkapallokulttuurin kannattaja, mutta he ovat monesti juuri viimeisellä hetkellä taipuneet.

Sama se kumpi voittaa. Voittaja saa joka tapauksessa turpiinsa loppuottelussa Saksalta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näinhän se sitten meni, että Hollanti taipui.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa