Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Maalinälkäinen James Rodriguez

Kolumbia laittoi hampaattoman Uruguayn kotimatkalle 2-0. Kisojen maalikuninkuuden kärkeen noussut "Hames Rodrigeeth" tempaisi komean ylämummon ja jatkossa vielä viimeisteli lopputuloksen kahteen nollaan. Kympin arvoinen suoritus tältä Kolumbian kympiltä.

Chilen ja Uruguayn tiet nousivat valitettavasti pystyyn, on se hurjaa, kun nahkapallo kulkee kentän päästä toiseen. Toinen voittaa ja toinen häviää. Sitten on nämä luuserit ja maalikuninkaat samalla kentällä, voi sitä onnistumisen riemua toisten kustannuksella.

James ei kunnioittanut vastustajiaan vaan laukoi nuoruuden innosta.

Missä meidän suomalaisten jalkopallon huuma, se on tyrehtynyt aina karsintoihin, olemme niin pieni populaatio, että meistä ei seuloudu koko kentällistä litmasia tai pukkeja, hyypiöistä puhumattakaan.

Onneksi on kuitenkin jääkiekko ja Teemu Selänne;)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos miusta ois kiinni, niin pesäpallolta vedettäisiin pois kaikki julkinen ja yksityinen tuki. Jäljelle epäilemättä jäisi harrastusluonteinen kansallispeli, mutta sponsoroidut huippu-urheilijat hakeutuisivat jo nuorista ikäluokista alkaen vaikkapa jalkapallon pariin. Se lisäisi futiksen harrastajamääriä, ja suuresta massasta on tosilahjakkuuksia seulottavissa varmemmin kuin pienestä porukasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ehkä sekin olisi hyvä ohjeistus, mutta Tahko Pihkalan peli on Suomessa "taas" jotain ainutkertaista, kuten sauna Sibelius ja sisukin.

Me olemme impivaaralaisia, ja sellaisen haluamme pysyäkin. Emme tarvitse kuin kyykän ja pesäpallon. Kaikki muu on vierasta ja siksi kamottavaa, ihme kun kuitenkin jääkiekko, koripallo ja lentopallo ovat saaneet suosionsa.

Jalkapallo on jotenkin jäänyt suomalaisilta unholaan, ehkäpä juuri pesäpallo on vienyt yleisön ja kisaajat.

Pesäpallossa on suomalaisen helppo olla maailman huippua, mutta jalkapallo on liian iso pala haukattavaksi, juoskaamme siis jatkossakin jokojokopallon perässä pesältä pesälle.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Onko toi Rodriguez maailman Korhonen ja Virtanen? On niitä ainakin vähän joka joukkueessa. Miksei Suomen joukkueessa ole Korhosia tai Virtasia, voisi tulla menestystäkin niin laajoilta nimipohjilta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset