*

Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Joulupullat ja äkänen uuni

  • Hieman tumma kuin syksyinen yö.
    Hieman tumma kuin syksyinen yö.
  • Uusi innovaatio korvapuustista, omenahillo- ja Mariannerouhepulla
    Uusi innovaatio korvapuustista, omenahillo- ja Mariannerouhepulla

Jouliset pullat on nyt sitten leivottu. Ajattelin leipoa vasta huomenna, mutta tuli muuta menoa, joten systeemiä piti vaihtaa. Olin kuitenkin lämmittänyt uunin liian kuumaksi, eli oli paistettava uuninluukku auki ja silti kävi hieman köpelösti.

Normaali pullataikina pohjana, mutta korvapuustin täyte täysin moderni innovaatio.

Omenahillo, joka on tehty Dolgo koristeomenoista, eli ensin oli puristettu siitä mehut siideriin ja lopusta puristusjätteestä on tehty hillo. On hieman ytympi hillo kuin normaaliomenoista tehty, mutta toimii hillona joskin on hieman kuivahkoa. Notkistin sitä sekoittamalla sekaan lurauksen juoksevaa margariinia.

Taikina vain levyksi ja hilloa noin reilulle puolikkaalle levittäen ja sitten se uusi innovaatio, eli ripottelin Fazerin Marianne Crush-rouhetta hillon ja taikinan vapaalle osalle. Sitten rullasin käärön kuten korvapuusteja tehden.

Yllättävää miten pullan maku hävisi kokonaan, tai vaihtui kokonaan toiseksi. Jälkimaku säilyy pitkään raikkaana. 

Varmasti teen toistekin, sillä en ole Marianne-rouheelle vielä näin hyvää kohdetta ennen löytänyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Mehevän näköinen! Hyviä ideoita pullataikinan jalostamiseen.
Täytyy pistää korvantaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Mariannerouhe, ihan uusi tuote minulle. Pitääpä hankkia, vaikka pullaa harvemmin enää teenkään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaapissa on pussillinen kun aion joskus laittaa johonkin, en enää edes muista mihin. Täytyy katsoa onko parasta ennen päiväys mennyt ja kokeilla jos on vielä käypästä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pari kertaa olen tehnyt sellaisen Mariannekakun, mutta minusta se ei ole ollut oikein hyvää. Tiina niitä ostaa ja en oikein tiennyt mihin niitä laittaisin, kun kakut eivät ole olleet minun mieleisiä. Rouhe aiheuttaa likilaskuisuutta.

Tässä omenahillon seassa se korostaa omenan makua ja antaa sitten karamellimaisen jälkimaun. Ehkä seuraavaksi uskallan laittaa himpun enemmän, sillä nyt se on juuri sopiva minulle, mutta Tiinan mielestä saisi olla reilummin, No hänen makuun se varmasti onkin.

Noissa kakuissa on maku ollut kohdallaan, mutta rakenne ei.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Harvoin minäkin teen, mutta nyt olen leiponut pari kertaa kun tuota omenahilloa on runsaasti. Tulee hyvää, kun laittaa omenahilloa pullataikinan kanssa rullalle;)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Eihän tuo nyt mitenkään huonosti mennyt tuo kranssi. Opinpahan taas hiukan lisää leipomisesta. Tuo tummaksi paistaminen; mummoni aina sanoi karjalanpiiraista, korvat (siis ne rypytyksen kärjet)pittää hiuka mustuu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kranssi lähtee huomenna appiukolle, hän kun tykkää pullasta kuin hullu puurosta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Komean kranssin olet leiponut. Voi olla että väsään jouluksi pullapoikia, mutta viime jouluna niitä tuli toisestakin mummolasta niin että pullan leipominen saattaa jäädä ohjelmasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Huomenna pitää tehdä se lanttulaatikko.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Huomenna pitää paistaa pienen pojan kanssa piparitalo, tuli äsken mieleen että Kerenski se leipoi suuren taikinan kun väsäsin siihen. Ja pata aluskivineen pihaankin on poltettuna mustaksi, käräytän ne aina kahdeksi jouluksi ettei tarvitse joka joulu haistella palanutta piparia:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Minullakin on tänään piparin paisto edessä. Nyt vain pitää lämmitellä ja lepytellä tuo Iku-Turso lempeäksi.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset