Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Sadepäivän saldo

 • Päivän saldo 22,5 kg puolukkahilloa ja 30 litraa puolukkamehua tekeytymään viinihapon kanssa.
  Päivän saldo 22,5 kg puolukkahilloa ja 30 litraa puolukkamehua tekeytymään viinihapon kanssa.
 • Samaan aikaan Milla Magia jatkaa kasvuaan, taas tuli päivä täyteen sanoo Milla.
  Samaan aikaan Milla Magia jatkaa kasvuaan, taas tuli päivä täyteen sanoo Milla.
 • Älä Ari räpsi niitä kuvia, toinen yrittää nukkua.
  Älä Ari räpsi niitä kuvia, toinen yrittää nukkua.
 • No milloin sitä hilloa sitten saa syödä?
  No milloin sitä hilloa sitten saa syödä?

Sadepäivän ratoksi hiukan sisähommia. Sadepäivät ovat aina tarpeeseen, kun sisähommat alkavat jäädä rästiin. Nyt piti pullottaa siideri, mutta se jäi vielä huomiseen. Antaa hiukan kirkastua yön aikana, kaikki muut toimet tuli siiderin osalta jo tänään tehdyksi.

Jälkimakeutus ja pullojen esivalmistelu ei tiskaus on tehty . Huomenna sitten siiderit pulloon ja korkit kiinni.

Puolukkamehu on helppo myös valmistaa viinihapon avulla, viinihappopussissa on ohjeet mukana.

Puolukkahilloa tuli sitten keiteltyä lopun päivää, eli kolme 10 litran kattilallista purkitettu, yhteensä 22,5 kiloa maukasta puolukkahilloa valmiina kellariin vietäväksi.

Hillon tein Marttojen ohjetta muokaten, eli 1,5 litraa vettä, kolme kiloa sokeria ja  yksi muoviämpärillinen puhdistettuja puolukoita.

Kiehauta vesi ja lisää siihen sokeri, kun seos kiehuu niin lisää ämpärillinen puolukoita. Kun soppa alkaa kiehua jatka keittämistä noin puolituntia. Purkita ja sulje kansi siinäpä se.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Mehua aloin eilen tekemään mehumaijalla ja kun laitan mehut pakastimeen niin olen vähentänyt puolella sokerimäärää "äipän" ohjeista..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos laittaa käynyttä mehua pakastimeen se on rikos. Sokeri on säilöntäaine, jos laittaa vähemmän se voi tosiaan käydä. Ei tietenkään jos on jäässä.

Jäännä homma tuon sokerin kanssa. Ohjeen mukaan sokeria on noin vajaa kolmannes raakaineista, mutta lopputuloksessa 22,5 kilosta sokeria on jo lähes puolet, eli 9 kiloa. Sokeri on siis ainoa elementti joka tuossa ei hupene. Siksi onkin tärkeä pointti kun vähennät sitä sokeria jo reseptitasolla.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Onhan se sadepäivä näin haja-asutusalueellakin ihan tarpeellinen sisähommapäivä. Meillä sadepäivä kuluu lihaa tai kalaa savustaen; savustin kun sijaitsee katon alla tuolla saunan terassilla. Samalla työpöydällä pilkon edellispäiväistä tattisaalista kuivureihin. Kalan purkitus (särkikalat), mausteiden pilkkominen ja kalojen purkkeihin järjesteleminen ja kuumennus. Kalauunini ajastin on rajoitettu yhteen tuntiin ja säännöllisesti pitää kiertää ajastimeen aina tunti lisää. Kaiken kaikkiaan viisi kertaa päivässä.
Kyllä sadepäivillekkin ohjelmaa riittää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sadepäivä on enemmän touhua täynnä, kuin lempeä kesäpäivä konsanaan.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Jotenkin tuli mieleen tää Veikko Huovisen mainio kirja Hamsterit.pirusti on puolukkaa purkissa..vaan sittenhän sitä riittää ens syksyyn ja siideriäkin..asiahan ei minulle mitenkään kuulu,mutta mitäs muuta on?? :)
Ja tuo katin ilme tossa ensimäisessä kuvassa..onnelistakin onnelisempi elukka..ja toi toinen..just..mitäs täällä oikein häiriköidään,,ettei ois peräti polliisikissa-ainesta..vaikka onkin raitapaita päällänsä. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hillaa tuli hyvin, mustikkaa kohtalaisesti. Omenoiden kypsymistä odotellaan sekä maa-artisokkia, jotka alkavat vasta kukkimaan. Niistä tulee isompi sato kuin perunoista konsanaan.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset