*

Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Britakakku

  • Tein Britakakun mansikoista vain...
    Tein Britakakun mansikoista vain...

POHJA

PINNALLE

TÄYTE

  • Leivo britakakku näin:

  • Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

    Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

    Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

    Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja tai mantelirouhetta.)

    Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

    Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja mansikat. Nosta toinen kakkulevy päälle.

     

     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kunpa voisi kaikkea syödä. Silmin syön sentään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu mansikat vasta nyt täällä tuottavat satoa. Hillat ovat vielä korven kätköissä kerättävissä, mutta raakaa hillaa ei täälläkään voi enää vahingossa poimia kukaan. Koska kaikki alkaa olla jo kypsää.

Toivottavasti ilmat taas lämpenevät, runsaasti olisi raakileita mansikoissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jaahas, hienompi mansikkakakku, täytyy kokeilla. Tein nääs vain pikataytekakkuja, joko sokeritaikina- tai vähän stydempi pohja ynnä kermavaahtoa ja mansikoita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kannattaa tosiaan kokeilla, tämä on jo toinen tälle kesälle ja kolmaskin on tilattu;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sait varman päälle ylipuhuttua:)

Käyttäjän JenniTamminen1 kuva
Jenni Tamminen

Brita-kakku on kyllä tosi hyvää. Siihen sopii kirpsakkakin täyte, kun on sen verran makea kakku. Haaveilen itsekin tuota vielä tekeväni ja laittavani väliin oman puskan punaherukoita.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, ja punaherukan terttuja voi pakastaa pieniin rasioihin kakkujen koristeeksi siksi kunnes syksy ja talvikin taas saa.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset