Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Kuivakakkukisan voittaja julkistetaan

No nyt on Yrjön synttärit juhlittu, vaikka tänään onkin se varsinainen synttäripäivä 80. Kuivakakkukisaan osallistui muutama henkilö. Seijan kirsikkakakku oli aika vaativa toteutettava, koska kirsikat pitää tilata erikseen sieltä mistä sattuu löytämään.

Jannen piimäkakku oli helppo ja vaivaton tehdä, pomerassin kuortakin löytyi kaapista, mutta piimäkaakun maku ei kaikkia oikein miellyttänyt, se oli paremminkin jouluun sopiva kakku.

Irjan kakku on erityisen hyvä suklaakakku, ja sen jälkimaku on herkkä eli lähes taivaallinen. Oma kakkuni, eli perinteinen tiikerikakku jää nyt jääväyssyistä ulkopuolelle kilpailun, mutta kannattaa sitäkin kokeilla.

Tiukka kilpailu käytiin kuitenkin leipäkakkua ja täytekakkua vastaan joten voittajaksi selviytyi Seija Nylundin kirsikkakakku, mutta vain yhden kakkupalan päähän jäi Irja Laamasen lähest täudellinen suklaakakku.

Kirsikkakakku sai hienoisen johdon, poikkeamalla tavallisesta.

Seijalle tuli sitten tänään jo toinen voitto, mutta ei se mitään paras voitti, vaikka niukka tappio hopealle ei ole Irjalle mikään häpeä. Irjan kakku on helpompi toteuttaa, joten kokeilkaa reseptiä ehdottomasti.

Seijan toista vaihtoehtoa en valmistanut lainkaan, sillä kuivakakkuja oli kiintiö jo täynnä. Sitä voi sitten jokainen kokeilla itsekseen.

 

Kuivakakkujen reseptit löytyvät täältä!

Onnea voittajille, eli Seija ykkönen, Irja kakkonen ja Janne komeasti kolmas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiitos Ari, mutta olisin kyllä laittanut sen Irjan suklaakakun ensimmäiseksi siitäkin syystä että on helpompi toteuttaa, ja vanha ruuanlaittaja tietää jo reseptistä miltä maistuu.

Siitä toisesta voitostani olen iloinen kuin kolmen markan hevonen, en näet ottanut vakavasti kun vaalitulos oli lähes arvailujen varassa, mutta periaatteesta silti osallistuin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos helppous olisi voiton peruste se ei olisi oikein. Kerroinhan, että maku testataan synttäreillä. Pitää kyllä tunnustaa, että voittosi oli niukka, mutta voitto se on silti.

Irjan kakku on mainio ja helpohko tehdä, mutta voittajaksi se ei yltänyt.

Voittajakakun ongelma on pähkinä, eli kaikille ei sovi allergian takia.

Ei mitään sääliä näissä asioissa.

Pitää kyllä kehaista täytekakkua, se onnistui mielestäni täydellisesti, vaikka jouduin tekemään pohjat kiireessä uudelleen kuljetusvaurion takia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mää teen usein ainakin mansikkakakun pohjan vanhalla stydellä leikkokakkuohjeella, väliin kermavaahtoa ja mansikkasurvosta, joskus toiseen väliin banaaniakin. Oli lyömätön lasten synttäreillä, kerran joku kakaroista kysyi että onko toinenkin, ja olihan se.

2-3 munaa - koosta riippuen
1 kkp kermamaitoa
2 tl leivinjauhetta
2 kkp sokeria
2 kkp vehnäj.
½ tl vaniljasokeria

Voileipäkakkua jos olisit kysynyt niin siihenkin lähtöön löytyy :)

PS. Ari, sullahan on aivot: ne pähkinät voi jättää pois.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Korvasinkin ne mantelirouheella.)

Voileipäkakussa käytin sinun lohivaahtoa kuorrutukseen ja ylimmässä kerroksessa täytteenä. Oli se helevetin hyvää sekin vaikka itse sanon. Mansikkamurskaa ja kermavaahto oli kakun täytteenä ei muuuta. Se kyllä oli paras täytekkakkuni ikinä. Pohja oli peruspohja eli 1+1+1 ja pari ruokalusikallista kiehuvaa vettä munasokerivaahtoon ennen jauhoja plus normi leivinjauhe ja vanilijasokeri määrät.

Tässä unelmakakku jota en ole vielä testannut, mutta eihän se olisi muuten unelma.

Arin unelmakakku

3 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl korppujauhoja
4 dl sokeria 
2tl vaniljasokeria 
2tl leivinjauhe 
3rkl kaakaojauhe 
2dl maitoa 
250 g voita 
3 munaa 
170gr levy Fazerin Sinistä suklaata 

Sulata voi maitoon ja anna jäähtyä hetki.
Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voimaito ja loput kuiva-aineet  ensin keskenään ja sitten lisää ne taikinaan.
 
Kaada korppujauhotettuun kakkuvuokaan. 
Paista 175 asteessa 1 tunti

Syö suklaa samalla kun teet kakkua

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Mun mielestäni siinä on vähän liikaa sokeria, ja suklaata en söisi, mieluummin sillivoileivän tai joisin lasin viiniä :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

5 dl olisi oiva sokerin määrä tuohon kakkuun, mutta se onkin unelmakakku, eli ei niin sokerinen kuin yleensä ovat.

Ei alkoholia saa mainostaa;)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

Älä sitten kostuta kakkua ainakaan punssilla tai konjakilla :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Minulla on oma kostutusresepti, joka sekin sisältää kyllä alkoholia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Joka kakkuunko? Mulla on kyllä konjakkikin erikseen, mutta voihan lähteä siitäkin että mistää saisin koskenkorvoo, koskenkorvoo nunnunnuu. Kajaaniss' on koskenkorvoo, koskenkorvoo nunnunnuu :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Resepti vaihtelee olosuhteiden mukaisesti riippuu kakusta ja täytteestä, mutta ei kossu sisällä, eikä myöskään konjakkia, vaikka kyllä sitäkin löytyy. Sen verran voin paljastaa, että sisältää pakuria.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jaa että Ari, joka kyseenalaisti naisten reseptiensä jaon, ei sitten paljasta omaansa :D

Hyi häpee, vaikka muuten pusi, pusi :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Enkä häppee, pakuripohjaan tehtyä kotiviiniä ja täytteen mehua, tässä tapauksessa mansikkaa. Pakuriviiniä kun ei saa kuin itse tekemällä, niin siksi en kertonut heti, että et heti ala itkemään.

Konjakki on kyllä hyvää vaikka suoraan konjakkilasista, mutta kun ei mainostaa saa.

Kostuke ei ole selvinnyt perheessä eikä kukaan muukaan ole sitä selvittänyt ennen tätä päivää. Se ei värjää vaikka onkin marjapohjainen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Selkis. On mulla pakuria mutta en ala tehdä kotiviiniä kun en ole tehnyt muutenkaan sitten anno domini omenista. Enkä enää edes muista kuinka.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

OK, tehdään niin kuin hyvä tulee.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hopee ei ole häpee. Sehän oli vain kunnianosoitus edesmenneelle ystävälleni, jolta sain reseptin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Irja, luulisin, ja olen varmakin, että se sinun kakkusi oli se, joka tarttui kaikille takkiin. Kiitos!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikä se ole keneltäkään pois, vaan ennemminkin monille hyväksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei varsinkaan, kun se on myös hyvä ja hyvin säilyvä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Voi mahtavaa, mikä kokkaus- tai siis leipomuskirja täälon tehty! Hieno homma ja testattu ja kaikki. Onnea kaikile ja voittajille varsinki ja testaajillekki kans, oli varmasti hyvvää!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset