Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Kasvispitsa kasvihuoneharrastajille

Kasvien kasvu on ihmeellistä, mutta >Suomessa jokseenkin liian hidasta. Tomatit tahtovat aina kotiharrastajalla jäädä valtaosin vihreiksi. Paistetut vihreät tomaatit on yksi vaihtoehto käyttää noita pulleita ja mehukkaan näköisiä, mutta ei vielä kypsiä tomaatteja.

Tänään kokeilin tehdä pitsaa tomaatti täytteellä eli vihreät tomaatit punaisten alle.

Pitsapohjan pintaan yksi pikkupurkki tomaattipyrettä.

Täytteeksi vihreät tomaatit (4-5kpl) pieniksi kuutioiksi leikattuna. Kuutioiden sekaan pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja suolaa, sekä reilu ripaus cayannepippuria. Hämmennä ainekset keskenään ja siirrä kuumalle paistinpannulle ja paista käännellen noin 6 minuuttia.

Myös chilikastiketta voi käyttää lisämakua antamaan muutama tippa , maista suola ja lisää pitsa-aihion päälle paistetut vihreät tomaatit. 

Sitten niitä muutamia kypsiä punaisia tomaatteja viipaleiksi päälle, mausteeksi oreganoa ja juustoraaste pintaan, viimeiseksi juuston päälle mustaapippuria. 

Paistetaan 250 asteessa noin 15 minuuttia ja kasvispitsanne on valmista nautittavaksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän EsaAlsio kuva
Esa Alsio

Eikö ole vähän väkevää, kun on paljon tomaattia? vai saako sen jollain pois? Mihinköhän aikaan kannattaisi laittaa tomaatit jo sisälle kasvamaan että kerkeis kesäks paremmin sitten kypsymään?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Väkevää, tule kuule maistamaan se on mehukasta ja maukasta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Maaliskuussa ja niiden tulisi olla kukassa, kun ne siirretään ulos. Ja sitten tulee helvetinkylmä kesäkuu ja vesittää suunnitelman. Helle ei korjaa tilannetta, koska silloin taas on liian kuuma. Mutta tuurilla ne laivatkin seilaavat, joten ei valiteta syödään vihreitä tomaatteja silloin tällöin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- vai saako sen jollain pois?

Chiliä ja cayannepippuria laittaa niin ei väkevyys haittaa. Ja reilusti persiljasilppua, vielä kun voissa paistaa niin makean maistaa.

Käyttäjän EsaAlsio kuva
Esa Alsio

Niin varmaan pitäisi tulla maistamaan. Ehkä ensi kesäkuu on lämpimämpi ja tomaatit kypsempiä. Tuliskohan hyvä salsa kasike raa-asta tomaatista. Miten kirjoitetaan raa-asta? :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17

Raa´asti vaan se ruma sanotaan, niin kuin se on!

Käyttäjän EsaAlsio kuva
Esa Alsio

Saa sitä syödä, mutta ei nyt ihan kassikaupalla. Eli ei ole painavahkoa syytä, kevyehkö vain!

Käyttäjän EsaAlsio kuva
Esa Alsio

Suuret määrät vaarallisia

Raaka tomaatti ei ole varsinainen terveystuote. Itse asiassa raaka tomaatti sisältää glykoalkaloideja, joita tomaatin yhteydessä kutsutaan myös tomatiiniksi. Suurina annoksina tomatiinit ovat lievästi myrkyllisiä ja lievästi terveydelle haitallisia.

- Silloin tällöin pieninä määrinä raaka tomaatti ei ole vaarallinen. Etikkatomaatit sopivat esimerkiksi lihan lisukkeeksi, eikä niistä tällaisessa käytössä ole vaaraa, Pirjo Korjonen sanoo.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mistä se tähän jo Pirjo Korjosenkin veti? Vihreät tomaatit ovat hyviä kypsennettyinä, kun maustaa ne chilillä ja persiljalla ja paistaa voissa.

Eikä minulla ole mitään muutamaa huippuhyvää hallusinaatiota vastaan.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Heti blogin alustusta VVn puolelta lukiessa nousivat paistetut vihreät tomaatit mieleeni. Enkä näemmä ole ainoa onneksi!

Suosittelen lämpimästi etikkatomaattien lisäämistä pitsaan. Makeat ja happamat toimivat muutenkin erinomaisesti pitsassa ja piirakoissa.

Käyttäjän EsaAlsio kuva
Esa Alsio

Lainasin joltain sivulta. Eipä ole tullut syötyä hirveästi, kun ei niitä tuolta kaupasta saa.