Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmissuhteet

HONK VAAN!

Se oli viime perjantaina, rupes ottaan kaaliin eka kerta 6 kuukauteen, mut ystävä poisti luvatta tututuksen.

Nyt palaan, eläydyn.

 

Se alkoi 60-luvulla, Heikki ja Kaija, TV-sarja tulvillaan arjen lämpöä, elämän eheyttä, somaa erilaisuuden rikkautta ilman kärjistyksiä, jotka tänään syntyvät mitättömimmistä syistä ja päättävät ihmissuhteen niin ystävyydessä kuin rakkaudessa.

Tarkkailusta (3) ja riittämättömyyden tunne (raapaisu)

Olin vastikään Helsingin Musiikkitalon kahviossa kokouksessa, Oikeastaan oli kolmas kahden viikon sisään, siitä on muodostunut nopeasti yksi lempipaikoista tapaamisille ja kokouksille. Musiikkitalon kahviossa on samaa kuin minusta vastaavissa kulttuuripaikkojen kahviloissa ja auloissa. Kellään ei yleensä ole kiire mihinkään, ihmiset saattavat tavata lounaalla ennen tai jälkeen kulttuurielämyksen, kaikkeen liittyy vahva kokemisen sykähdyttävyys.

Menneisyyden varjot

Menneisyyden varjot kuin tähtisade leviää ja kaikki jälkensä näyttää.

Käsittelemättömät asiat kuin varkain jostakin löytää ja päättää kaiken sekoittaa ja kääntää.

Juuri,kun kuvittelin kaikesta eroon päässeeni,tulee uusi aalto,joka vie mukanaan ja uuden aloittaa.Ehkä vielä sekin päivä koittaa,kun nykyhetki voittaa. Vaikka se epätodennäköistä on, silti alla kuutamon valvon kaiket yöt ja mietin sinua vain; se on taito parhaimpain.

I know your plans don't include me

I know your plans don't include me..

Tiedän, etten kuulu suunnitelmiisi.Istut kuitenkin sohvallani ja keitän sinulle kahvia.En tiedä,merkitseekö se sinulle mitään,mutta minulle se on koko maailma.

Kun yritin kysellä sinulta aiheesta, tuumasit"Ei mulla oo muutakaan tekemistä.Puolelta päivin pitää lähteä"
Mietin heti jo lähtöäsi ja olin huolissani,sillä tyhjyyden tunne poistuessasi on sietämätön;miten pärjään yksin?Kenelle sitten keitän kahvia?

After the love has gone

Hetken meillä oli kaikki ja pidimme itsestään selvänä,että kaikki jatkuisi elämämme loppuun saakka.Sitten jotain tapahtui; aloimme ajautua erilleen toisistamme ja etäisyys aina vain kasvoi.

Lopulta ei ollut jäljellä muuta kuin hiljaisuus.

Don't Make Up me cry!

 

Sodassa ja rakkaudessa ovat kaikki keinot sallittuja. Sen takia mukanani on aina huultenrajauskynä. Se on riitatilanteessa tehokkaampi ase kuin mikään miehen verbaalinen argumentaatio tai Halpa-Hallin alekorista mukaan napattu Mora-puukko. Jossain vaiheessa riitaa tulevat kyyneleet. Mies ei koskaan ymmärrä itkun syytä ja suoraan sanottuna en ymmärrä aina itsekään; kyyneleet vain tulevat. Niiden mukana tulevat kaikki mahdolliset syytökset: Alkaen miehen motivaatioiden kyseenalaistamisesta päättyen perinaiselliseeen uhriutumiseen. 

Look up! Älypuhelimien älyttömyydet

"Eiku, puhu vaan ihan rauhassa! Kyllä mä kuuntelen sua samalla", sanoo älypuhelimen ruudun pauloissa oleva "kanssakeskustelijasi". Kuulostaako tutulta?

Hienoa on myös katsella kahvilan, teehuoneen ym kuppilan asiakkaita/ystäviä, jotka istuvat kyllä samalla pöydällä, mutta silti aivan omassa maailmassa...Sellainen lammas alkaa nykyisin olla olento nimeltään ihminen. Uusautismi? Nykyvitsaus ja huonoa käytöstä, joka tapauksessa.

Kiinalainen opiskelija Xie Chenglin (Chinese Central Academy of Fine Arts) teki ilmiöstä oivan videon:

Narsistinen kristinusko

Näin sen pitäisi olla :  

Tee toiselle niin kuin hän haluaisi itselleen tehtävän. 

Vanha kultainen sääntö "Minkä haluat ihmisten tekevän teille, tehkää se heille" esiintyy muunnelmina lähes kaikissa uskonnoissa ja monissa ajatussuunnissa alkaen kungfutselaisuudessa.  

Kultainen sääntö on järkyttävän sairas rakkaudeton narsistinen ajatus, jota ihmiset toistavat papukaijan tavoin tajuamatta lauseen merkitystä.

Rasismin kukka raamatusta:

Tietoisuus, evoluutio sekä suhde yksilön ja hänen ympäristönsä välillä

Tietoisuus on kaiken ydin, evoluutio käsittelee miten tietoisuus on kehittynyt tässä universumissa ja suhde ympäristöösi on ulkoinen todiste tästä evoluutiosta.

Lopputeksti sitten käsittelee sitä mitä helvettiä toi höpinä käytännössä tarkoittaa ;)

Kyky kiinnittää tietoista huomiota eri asioihin ympärilläsi tai sisälläsi on keskeinen hermoverkoston ominaisuus kaikilla nisäkkäillä. Miten sitten "tietoisuus" liittyy tähän huomiokykyyn? Entä mitkä ovat niiden erot?

Julkaise syötteitä