Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Tuttu libretisti

Nyt kannattaa oopperan ystävien herätä. Helsingissä on liminkalaisen Abrahamin pidot.

http://abrahaminpidot.fi/

 

Uuden Suomen blogista aiemin hyvin tuttu blogisti Helena Tornberg on oopperan tuottaja ja kirjoittaja. Kannattaa tutustua ja käydä katsomassa jos vain hiukankin ooppera kiinnostaa.

Abrahamin pidot -oopperasta libretistinä ja henkilöohjaajana tunnettu Helena Tornberg toimii järjestäjänä ja tuottajana oopperan viemisessä Helsingin Musiikkitaloon. Annetaan Helenalle paljon itselouttamusta tukemalla häntä tässä kunnianhimoisessa hankkeessa.

Onhan tämä mahtava ponnistus maakunnasta pääkaupungin sydämeen.

Oopperaneitsyys on tässä hyvä purkaa ja näytökseen vielä pääsee kaksi yhden hinnalla.

Tervemenoa oopperaan.

 

Uusi Suomi voisi järjestää vaikka US-blogisteille ja lukijoille sellaisen "lukijamatkan" oopperaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ei taida Uusi Suomi järjestää blogisteille mitään. Jäin kaipaan hiukan lisää tietoa oopperasta. Sitä ei suoraan ainakaan linkin takaa löytynyt. Minulla ei ole kanttia mennä, sillä on kehotettu välttelemään infektioita, kun puolustustekijät ovat alhaalla. Nii mielelläni, kun osallistuisinkin kaikenlaisiin tapahtumiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kun Niklas oli vielä omistaja oli myös muutamia tapahtumia, josa muun muassa tapasin tämän Helenankin ja Pekka Siikalan ym ym...

Ehdotus oli lähinnä vitsi.

Pitää katsoa parempi linkki en itsekään vielä päässyt oikein jyvälle, muuta kuin että tarina kertoo ihmelapsesta joka osasi laulaa niin nuorena, että kyläläiset laittovat hänet oppimaan lisää. Oli aikansa SUURUUS, mutta nyt täysin tuntematon, vaikka hänen kaverinsa ovat jääneet paremmin elämään meidän historiassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

https://www.ticketmaster.fi/event/abrahamin-pidot-...

Ehkä tuolla on enemmän tietoa lippujen hinnoista ja esitysajoista.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Voi harmiko ettettä ole minun fb-seinältä huomanu, niiloli semmonen oulu-ratikkaki sielä Helsingissä ja viedeo siittäki. Ja Abraham Ojanperästä mainio Areena-juttu ja siinä otteita oopperasta. Son viime kesänä esitetty Limingassa Suomi100!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Abraham Ojanperä
Liminkalaissyntyinen Abraham Ojanperä (1856–1916) oli aikansa merkittävin laulupedagogi ja laulutaitelija Suomessa. Ojanperä oli ensimmäisiä levyttäneitä laulajia ja toimi muun muassa solistina Jean Sibeliuksen Kullervo-sinfonian kantaesityksessä vuonna 1882 ja teki tiivistä yhteistyötä Oskar Merikannon (1882–1924) kanssa. Ojanperä oli merkittävässä roolissa, kun Suomeen vasta 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa luotiin omaa musiikkikulttuuria. Ojanperä oli etenkin suomenkielisen taidelaulun suuri puolestapuhuja ja samalla Helsingin musiikkiopiston (nykyinen Sibelius-Akatemia) ensimmäinen suomenkielinen laulunopettaja.

Ojanperän poikkeuksellinen elämä
Abraham Ojanperän elämäntarina on poikkeuksellinen monestakin syystä. Abraham ”Aappi”/”Aappo” Ojanperä syntyi vuonna 1856 Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa maalaistaloon. Abrahamin vanhemmat menehtyivät lavantautiin pojan ollessa vasta toisella ikävuodellaan. Nuoren pojan musiikillinen lahjakkuus huomattiin pienessä pitäjässä nopeasti ja kyläläisten keräämällä rahoituksella nuori Aappi lähetettiin Jyväskylän seminaariin opiskelemaan laulua. Myöhemmin Ojanperä jatkoi laulun opiskelua muun muassa Helsingissä ja Dresdenin kuninkaallisessa konservatoriossa. Abrahamista tulikin ensimmäinen ulkomaisissa konservatorioissa koulutuksen saanut talonpoikaisjuurinen mieslaulaja aikana, jolloin jopa kansakouluun pääsy oli suurta onnenkauppaa.

Nämä ainakin löytyy linkin sisältä. Eli aikamoinen tuntemattomuus nykyisin, vaikka oli aikanaan huippu.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Hienoa Ariko teit plokin tästä aihheesta ja Helenan työn kunniaksi!

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa