Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Tiiliskiviteoria ihmisyyteen osa IV

Ennen kuin menemme valistuneen yksinvaltiaan pakeille tai syvennymme oligarkiaan tarkemmin. Meidän on rakennettava tuo muuri josta alussa mainitsin.

Sen muurin kivijalka on siis maapallon kesto- eli sietokyky, enempään emme maalaisina pysty. Huomattava on myös sellaiset seikat, että tiilimuurissa jokainen on omassa paikassaan, eikä kehitystä voi yksilön osalle tulla, jos ei joku tule ja vaihda hänen paikkaansa väkivaltaisesti.
On myös huomioitava että sieltä välistä ei voi puuttua esimerkiksi keskiluokkaa kokonaisuudessaan, toki muurissa voi olla aukkojakin, mutta kokonaista luokkaa ei voi uupua. Muurissa voi olla sekaisin köyhät ja rikkaat, koska yhteiskuntajärjestelmänä ei tuollainen muuri toimisi, mutta tällä esimerkillä voidaan hahmottaa yhteiskuntajärjestelmien vaikeus eli mahdottomuus.

Vaikka muurissa olisikin joku järjestelmä se ei toimisi, koska kellään ei ole tietoa tulevasta tarpeeksi pitkälle. Siksi on aivan se ja sama onko johdossa tsaari, kuningas, pääministeri, sosialisti, kapitalisti tai uskonnollinen hippi. Eivät edes yhdessä he pystyisi päättämään tulevaisuudesta niin, että siitä tulisi ennustettava.

Muuri on kuitenkin hahmotettava jotenkin, eli nykyoloissa yli seitsemän miljardia kiloa moraalia eli laastia, ja 35 miljardia kiloa järkeä eli tiiliä, yhteensä yli seitsemän miljardia mielipidettä kertomaan miten pitäisi toimia, jos tuo toimisi se olisi kommunismia. Jokaisella olisi oma paikka ja päätösvalta.

Muurin paikat vain eivät nekään ole tasa-arvoisia, eli ne pitäisi jyvittää jotenkin. Alimmaisten tiilien ja moraalin paine on paljon kovempi, kuin ylimmäisten tiilien paine. Siksi alarivillä olevien tiilien kyky keskittyä muiden toimiin on paljon vaikeampi, kun niiden pitää kannatella kokoa ajan muita harteillaan. Helposti ylemmistä kerroksista heitä aletaan pitää tyhmiä tai vähintään yksinkertaisina, koska pinnistelevät vain elämässään ikeen alla, eivätkä nauti elämästään täysin rinnoin kuten yläkerrokset auringon osuessa niiden kuivaan kylkeen.

Alimpien kerrosten “kasvaminen” ylemmäksi ei onnistu, jos heidät korvataan pois, niin muuri romahtaa. Kuten elämässä aina, nämä alimmaiset ovat aina kovimman rasituksen alla, mutta heitä arvostetaan kaikista alimmaksi, jota ne toden totta ovatkin. Jos muurissamme on vaikkapa seitsemän kerrosta niin kuusi tiiltä ja niiden laastit makaavat  tai seisovat alimmaisen olkapäillä. Lue siinä sitten itsesi tasa-arvoiseksi, kun joku yläkerroksesta sinulle niin kertoo. Pakkohan se on uskoa, kun jokainen tiili on vain tiili eikä muuta.

Joku kommunisti voisi sanoa, että toimiihan tuossakin kommunismi, eli kaikki ovat tasa-arvoisia ja pysyvätkin sellaisina, koska muutosta ei ole nähtävissä. Kommunismi eli muurimme lepää siis taaskin mammonan päällä eli maapallomme rikkauksien varassa. Maapallon antimista sitten hämmennetään jokaiselle tiilelle mukavat olot ja sanotaan, että näin on hyvä olla.

Oikeassa kommunismissa tuo muuri pitäisi kaataa niin, että jokainen tiili kantaisi vain oman painonsa, mutta silloin laasti menettäisi merkityksensä, eli moraali murenisi. Siinä se muuri sitten lötköttelisi kyljellään ja jokainen tilli olisi oman onnensa seppä.

Vai olisiko?

Huomenna jatkamme sitten huipulta eli yksinvaltiudesta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Täysin asian vierestä: on tullut oltua TOKO-kokeissakin kehäsihteerinä ja nauroin tälle ääneen. Toivottavasti koiraihmisenä sinäkin, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kkoiramestari...

- Aihe meneekin ainakin ensi lukemalta yli hilseen kun on samaa luokkaa kuin Nalle Puh, jolla on pienet aivot:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Aihe onkin yhtä suuri kuin tuolle koiralle se peevelin karkkilautanen ja makkarat, liikaa kerralla, jotta olisi päässyt rytmistä kiinni.

Ehkä koiranomistajatyttö ei oikein pidä julkisuudesta, vai osaako jo nauraa tuolle tapahtumalle. Voi mennä pitkään, ennen kuin luottamus kilpailutoimintaan palautuu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eiköhän tyttö katso videon ja toivon mukaan huomaa kuinka se toka koira otti alussa kontaktia; siitähän jo ennakoi että hyvin menee. Ja nätisti koiraansa lopussa silitteli, paljon paremmaltahan tuo näytti kuin huonosta koetuloksesta joillain aikuisilla.

- Ehkä joku kommentoi aihettasikin, camoon Turunen ja Kuikka :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuohon pitää vastata, että ei ole vielä kommentoinnin aika, sillä tarina jatkuu vielä, eikä väliaplodeilla ole nyt väliä.

Tarinä kertoo eräästä taksikuskista joka oli aina varsin viilipyttymäinen, myös koulukyytien ajossa. Kerran iltavuorossa hänen asiakkaansa otti pistoolin takapenkillä ja painoi sen piipun tämän rauhallisen miehen takaraivoon ja sanoi, että mitäpä jos hän ei maksasisi lainkaan?

Tähän kuljettaja tokaisi rauhallisesti, että ei ole vielä maksun aika ja jatkoi matkaansa kaverin antamaan osoitteeseen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Seija,
odotellaan huomiseen vaikka ei pitäisi jättää huomiseen sitä minkä voi tehdä tänään pystyssä päin. No - joskus kannattaa kävellä kyyryssä ettei polkaise sontaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Jostain assosiaatiosta (älä tee tänään sitä minkä voit jättää huomiseen) tuli mieleen se entinen Manne, joka otti loparit oltuaan viikon pari töissä, ja sanoi syytä kysyttäessä ettei työnteko vaan tule tavaks. - Eikä tietty tämäkään mitenkään asiaan liity, mutta tietääkseni, saman kadun varrella asuneena, vastaus on tosi, mikä on näinä aikoina jo paljon, se. Jos sillä on mitään väliä.

http://www.youtube.com/watch?v=xEeLdUclvIU

Että sillä lailla

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Kun tarpeeksi vitkuttelee on huominen jo tänään;)

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa