Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Esittelyssä taidemaari Elena Gabbasova.

Bongasin hänet tänään Teppo Nygrenin blogissa.

Elena Gabbasova on mielenkiintoinen taidemaalari, joka on syntyisin läheltä Vladivostokia. Lapsesta asti piirustusliidun kanssa viihtynyt taiteilija maalaa mielellään muotokuvia, parhaimmillaan hän on mielestäni kaikessa mihin vain ryhtyy.

Usein hän käyttää öljyn ja pastellin yhdistävää tekniikkaa. Suomeen hän on muuttanut Pietarista 1990-luvun alkuvuosina.

Hänen ikuistamia julkkiksia ovat Erkki Toivonen, Kalevi Kivistö, Aki Parviainen ja Panu Haapala sekä lukuisat henkilöt ympäri Suomea.

Elena Gabbasova arvostaa vanhoja tunnettuja taiteilijoita, hän saa vaikutteita luonnosta ja historiasta. Hänen maalauksissaan aistii kauneuden läsnäolon ja puhtaat värit, joka on harvinaista herkkua nykytaiteessa.

Hänen maalauksiaan voit ihastella myöskin täällä.

http://www.taidelainaamo.fi/public/go.php?action=works&filter=artist_id%3D17068&selected=43287

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Teppo Nygren

6-tien varrella pojoiseen päin ajaessa ennen Simpelettä on hänellä käsittääkseni pysyvä näyttely. Harmi etteivät hänen maalauksensa näytä niin hyviltä kuvissa, kuin mitä ne luonnossa nähtynä näyttävät. En ole hirvittävän moneen hänen maalaukseensa tutustunut, mutta jokainen työ minkä olen nähnyt on kyllä sellainen, että sen nirsompikin mielellään seinälleen haluaisi.

Elena Gabbasovan näyttelyyn kannattaa kyllä tutustua jos vaan sattuu olemaan tilaisuus.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin kannattaakin;)

Hän maalaa päivittäin 8-12 tuntia ja tuottelijaisuus tuo harjaannusta, harjaantuminen yhä parempia maalauksia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Taiteilija joka maalaa noin paljon unohtaa helposti hakea apurahoja, mutta mihin tuolla määrällä työtä enää apurahoja tarvitaan???

http://www.gabbasova.com/

Teppo Nygren Vastaus kommenttiin #3

Käsittääkseni Gabbasovan töille on myös joku välittäjä, vaikkei hän itsestään sitä nimitystä käytäkkään. Joku joka on Ateneumissa tai taideteollisessa joskus opiskellut ja tämän samaisen henkilön kautta sain tietää myös Gabbasovasta, joka ennen sitä oli minulle täysin tuntematon henkilö.
Apuraha on tarpeellinen niille, joiden töistä eivät yksityiset ostajat ole kovin kiinnostuneita. Suomi ei ole oikein hyvä maa taiteen kauppaamiseen. Yksi minun tuttavani ei ole saanut myytyä omia töitään kuin yhteiskunnalle täällä Suomessa, vaikka kiinnostusta hänen töitään kohtaan onkin monilla. Kun kun tämä tuttavani piti näyttelyn New Yorkissa, niin joku taiteen keräilijä innostui ostamaan kaikki hänen näyttelytyönsä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Ostajat ovat Suomessa vähissä ja siksi apuraha, mutta suomalaiset valittavat jopa apurahoista. Tulisiko taiteilijan kuolla nälkään?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olisko apurahojen hyödyntäminen ajateltava toisin kuin nykyisin ajatellaan? Taiteilija voisi ottaa apurahaa vastaan yhden tai kaksi oppisopimusharjoittelijaa. Onhan taideopistoihin pyrkiviä runsaasti enemmän kuin sisään voidaan ottaa.

Itse olen huomannut, että oppisopimuksella tulee parempia työmiehiä, kuin ammattikoulusta konsanaan, joten taidekin voisi oppia jotain tai paremminkin opettaa jotain.

Jos Leonardo da Vinci oppi kisällinä taitonsa, niin miksi emme nyt sitäkin keinoa kokeilisi, vaikkapa nuorisotakuun rahoilla.

Teppo Nygren

Kovin moni taiteilija ei suomessa taiteellaan elä ja tarvitsisi apurahaa tehdäkseen taidetta ja elääkseen. Kovin moni taideteollisessa ja Ateneumissakaan opiskellut ei tee elääkseen taidetta, vaan moni on opetustyössä ja jopa vanhojen mestareiden teosten konservointia ovat jotkut päässeet tekemään etelä- ja keskieurooppaan. Myös teolliseen muotoiluun keskittyneitä henkilöitä, joiden olisi voinut kuvitella joskus tulevan toimeen myös taiteen tekemisellä. Koruteollisuus on myös yksi. taidemaalareita on jokaisessa kylässä, koska tekniikan opettelu ei tänäpäivänä ole kovin vaikeaa. Leonardo ei lahjoja saanut oppi-isältään, vaan ainoastaan tekniikan toteuttaa lahjojaan. Suurimmat taidekoulut kuorivat luovimmat ja lahjakkaimmat päältä ja muut jäävät kiertelemään paikallisia näyttelyitä alihinnoitetuilla tauluilla joiden kauppaaminen on suomessa ylitarjonnasta johtuen hyvin vaikeaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri tekniikkaa oppisopimuksella oppisi, eihän kukaan voi toiselle luovuutta opettaa, ei edes demarit.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa