Ari Alsio Laita runo tai päätäsi puno.

Ookkonää Oulusta?

Ookkonää Oulusta, pelekääkkönä polliisia, vastuttakkonää taide-elämyksiä?

 

Onko Helsingin ulkopuolista taide-elämää Suomessa? Missä ovat muuten Suomen parhaat taidenäyttelyt, kun Retrettikin veti vihneen kurkkuunsa?

Kävin kesällä Oulu-päivien aikaan Oulun rumputusjuhlilla. Taide-elämykset olivat vaisuja. Oulusta on useita suurmiehiä noussut, mutta missä tilassa Oulun taide ja kulttuuri on tänään?

Samaa voi kysyä monilta muilta suurkaupunkien uusilta ja vanhoilta valtuutetuilta. Nyt satsataan vanhustenhoitoon ja erikoissairaanhoitoon, mutta missä on ennaltaehkäisevät toimet?

Ihminen haluaa joskus nauttia työnsä hedelmistä, vai väitättekö, että ihminen paiskii töitä otsansa hiessä, että saisi siten vanhana hoitoa ja lepoa harmaassa betonipunkkerimaailmassaan.

Onko oululaisten lennettävä Helsinkiin taidetta katsomaan ja kuuntelemaan?

Ei pelkkä rumpoutus riitä iänkaikkisesti, muuta kuin oululaisille ehkä itselleen. Miten käy, kun uusia tulijoita ei enää ole ja vanhat vanhenevat. Toteutuu tuo uhkaskenaario ja kohtuullinen vanhustenhoito on ainoa toive kaikkien huulilla, kun mihinkään muuhun ei enää rahaa ole.

Eikä kaupungissa ole kuin rumputusta ja vanhustenhoitoa. Nokiakin sulkee ovensa ja tuo Pohjolan valkea kaupunki vetää astmapiippua ja hengitys vinkuu.

Kaikki kaunis on vain historiaa. Kauneus on katoavaista, mutta vanhustenhoito on ikuista!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Kauneus on katoavaista, mutta vanhustenhoito on ikuista!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen kaikkiruokainen maalaamisessa, kuten kirjoittamisessa. Yhtä hullujakin ovat. Muotokuvia, eläimiä, ihmisiä, maisemia ja harjoituksen vuoksi asetelmia, lähinnä kukkapuskia tai orkideanoksatyylisiä.

Tauluja on liki 70 ja niistä puolet maailmalla.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset